306-Matus-306 Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 Dobrý deň, už dlhšiu dobu som nemohol za studena naštartovať hlavne ráno, tak som zašiel do servisu nech sa mi na to pozrú lebo ja som na to nemal čas a nech mi premerajú aj žhaviče, povedali mi že žhaviče sú OK. tak ale auto aj tak neštartovalo zašiel som do Poľaka a ten mi povedal že 3 sú zlé nechcelo sa mi veriť ale ked som prišiel po auto boli všetky vymenené a dal mi aj staré ktoré som si doma premeral a mal pravdu auto mi štartovalo pekne ďalší týždeň okrem toho menil aj palivový filter aj nejaké hadičky lebo mi padala nafta prešiel týždeň no i dnes štartujem auto a zas to isté točím točím za bo*a nenatočím.. len pripomínam baterka je nová... neviete čo je stým? Citovat
Tantor-BN Odesláno 20. listopad 2012 Odesláno 20. listopad 2012 skus či ti znova nafta nepadla...ten balonik napumpovat... Citovat
306-Matus-306 Odesláno 20. listopad 2012 Autor Odesláno 20. listopad 2012 Tu gumenú pumpu tam už nemám v minulosti robila problémy, ale mám tam nejakú súčiastku napojenú na hadičku prívodu nafty do čerpadla ktorá prepúšta len jeden smer, Citovat
306-Matus-306 Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Dnes ráno som sa pokúšal naštartovať a znova nič Citovat
STEFFI 2 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Skontrolovať tu sučiastku čo máš na tej hadičke , balonik je tam aby tu naftu natlačilo do čerpadla, môžeš tam mať nejaký ventil ktorý je zapchaty, prefuknut A nafta musí ísť do čerpadla Ja som mal tiež že som nemohol naštartovať keď som kúpil auto po týždni nie anie naštartovať. Bol to tajný vypínač, ktorý preruší prívod nafty do čerpadla. Treba toto všetko skontrolovať A auto musí ísť, veď je to najjednoduchšii motor, elektrika je na čerpadle, je to imobilizer. [upravil dne 21/11/12 13:05 od STEFFI 2] Citovat
vix Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Co takhle vyměnit žhavicí svíčky... pro začátek. Pro střed bych si ještě dovolil: \" Vymezit ventilové vůle\" u 1.9 D je to evegreen. Přeji mnoho šťastných kilometrů! .... zima už se zeptala. Citovat
306-Matus-306 Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 Zhaviče boli menené pred týždnom auto pár dni štartovalo velmi dobre teraz sa to znova opakuje Citovat
Vítek1 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Jaka znacka zhavicu? Jestli to byli nejake levne klidne muzou byt zase v haji popripade upalene od vstriku Citovat
STEFFI 2 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Zhaviče boli menené pred týždnom auto pár dni štartovalo velmi dobre teraz sa to znova opakuje ide sťava na žhaviče, skúšackou skontrolovať, pozrieť či ide nafta na vstrekovače, odkrutiť trubku od čerpadla na vstrek skúsiť pretočiť motorom, palivový filter v akom je stave Citovat
306-Matus-306 Odesláno 21. listopad 2012 Autor Odesláno 21. listopad 2012 palivový filter má bol tiež pred týžnom menený predtým tam boli bosch teraz neviem.. zajtra ked nenaštartuje tak mu to tam znova odnesiem :/ bez auta život tažký... Citovat
Lubo181 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Ja som mal na TD cku podobny problem ja som vybral zhavice a premeral a kazdy bol dobry ale dal som to mechanikovi a ten zistil ze dve su od jedneho vyrobcu a dve od druheho mal to vybrate vonku pekne videl ako to nefunguje raz sa mu rozsvietil jeden potom druhy a sem tam aj treti cize treba pozriet ci nemas podobny problem alebo ja by som to videl este aj na tu volu ventilov to mi robila 1,9D raz nastrartovala a raz nie a este si pozri ci mas mas dobre vytesneny palivovy filter ja som ho vycistil dal do neho ziarovku a zatvoril a pozeral kde mi to presvita a vytesnil s pastou od vtedy neni problem. Citovat
marko306 Odesláno 21. listopad 2012 Odesláno 21. listopad 2012 Do vstrekovacie čerpadla by ti mali ísť priesvitné hadičky. Pozri či tam máš naftu, bublinky alebo je tam iba vzduch. Citovat
STEFFI 2 Odesláno 23. listopad 2012 Odesláno 23. listopad 2012 Ako už sa zistila zavada, auto štartuje alebo ešte nie..... Citovat
306-Matus-306 Odesláno 29. listopad 2012 Autor Odesláno 29. listopad 2012 tak zatial sa chyba nezistila, ani som na to nepozeral lebo auto 3 dni štartovalo bez problému ale bolo mi divné že sa to opravilo samo a pred včerom zrazu znova tak ked sa mi ho po 5tich minutách podarilo naštartovať hned som šiel do servisu ku známemu dnes mi má volať či niečo zistili... som zvedavý podla mna za studena nemá čerpadlo tlak.. skúšal som tie železné hadičky od cerpadla odpojit pri vstrekoch a štartovat a nič ani z nich nekvapkalo to by asi nemalo nie? Citovat
miroja Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Za predpokaldu, ze ti nepada nafta a zeraviace sviecky su v poriadku co termosytic? Je na 100% OK? PS: Skutocne mas 50kW motor? [Edited on 30/11/12 07:47 by miroja] Citovat
306-Matus-306 Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 No je to nafták 1.9 bez turba a viem že to nie je motor WJZ (DW8) ani WJY (DW8B) ja mám DJY (XUD9A) a už kedy sme pri tom označení na fore som hladal aký rozdiel je medzi tými to dieselami a našiel som len rozdiel medzi prvými dvomi... keby mi niekto vedel napísať aký je rozdiel medzi DJY (XUD9A) a DHV (XUD9BSD) viem že prvý má podla označenia v autokelly 50kW tak mi píše aj v techničáku a druhý má 55kW obe su bez turba... ale čo tomu dva 55kW netuším... a ešte že včera som bol v servise po auto tak že im štartovalo dobre vraj lepšie ako niektoré nové auta... ale nič nezistili... Citovat
miroja Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Tak skus preventivne odsledovat, ci ti ten termosytic funguje spravne. Ked som auto kupil v r 2010, tak som mal tiez problem s nastartovanim auta zvlast pri teplotach okolo nuly a nizzsich. Nakoneic to bol prave ten termosytic. Minulu zimu som bez trapenia startoval aj pri -27 Citovat
306-Matus-306 Odesláno 30. listopad 2012 Autor Odesláno 30. listopad 2012 ešte taká malá otázka kde to nájdem? Citovat
miroja Odesláno 30. listopad 2012 Odesláno 30. listopad 2012 Termosytic je namontovany v motore tak, aby snimal teplotu chladiacej kvapaliny, ja ho mam pri termostate. Vychadza z neho lanko, ktore ovlada jedno z tiahel na vstrekovacom cerpadle. Je toho tu popisane o termosytici dost hodne, ked pohladas, najdes aj fotky. preto to tu nechcem zas rozpisovat detailne kde, ako, co ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.