Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cate chalani riesime s kamaratom dilemu na hladkom diesli mu pravdepodobne odisla vaha vzduchu auto nema taky vykon aky by malo mat a spotreba sa pohybuje okolo 7,5L nafty na odporucania mechanika sme ju docasne odpojili vykon isiel trosku hore a spotreba na tych 7,2L cize nic moc.Otazka znie ked ta zalozime novu vahu vzduchu aky to bude mat vplyv na vykon a hlavne na spotrebu dakujem za odpovede uz som hladal tuto dielmu na fore ale nic som sa nedozvedel. :papa

Odesláno

Ja som mal tiež na mojej 306 váhu vzduchu. Ale je zaujímavé, že napríklad 206 s tým istým motorom už váhu vzduchu nemá.

1,9D WJZ a WJY mali už elektronicky riadené čerpadlo,.

[upravil dne 19/11/12 20:53 od marko306]

Odesláno

Ak sa nemylim, tak v pofaceliftovych 306-kach boli osadzane dva typy 1686ccm/51kW motorov:

- DW8 (WJZ) s cisto mechanickym cerpadlom, bez ECU (a samo ze aj bez vahy)

- DW8B (WJY) s mechanickym cerpadlom a elektronickym riadenim oakamihu vsterku (DELPHI). Tento motor ma ECU a tiez \"par\" snimacov naviac (vahu vzduchu, snimac polohy stlacenia plynoveho pedala, snimac atmosferickeho tlaku, teploty nasavaneho vzduchu,....).

Okrem toho ma tato ECU na starosti ovladanie sahar ci uz od teploty motora,alebo od klimy, riadenie dlzky zeravenia a zrejme aj otvaranie EGR ventilu.

Aj ak mas motor DW8B, tak ECU neriadi vlastne vstrekovanie, riadi len okamih vstreku a na motore by sa tento vypadok riadenia mal prejavit zvysenym klepotanim. Zvysenu spotrebu by som asi skor hladal inde (unik paliva, skontrolovat trysky,??).

Kontrolka diagnostiky ti nesvieti?

Ale mozem sa mylit, nie som profik cez auta a aj mna by zaujimalo viac detailnejsich informacii o mojom motore.

EDIT:Je pravda, ze jazdim kludne a nie vzdy nalozeny, no moja spotreba sa spravidla pohybuje v rozmedzi 5,0-5,5 l aj ked mam break.

[Edited on 20/11/12 09:54 by miroja]

Odesláno

Motor DW8 (obrazok z webu)

EDIT: Medzi akumulatorom a nadzkou brzovej kvapaliny je volny priestor.

Ak sa nemylim, tak motory DW8, aj DW8B mali este dva typy sacieho potrubia, takze aj v tomto detiale sa mozu vzhladovo este trochu lisit.

post-27863-14109628157131_thumb.jpg

[Edited on 20/11/12 08:20 by miroja]

Odesláno

Miroja : Vrela vdaka za rady vin kod karoserie je VF37EWJYF33278971 cerpadlo je tam Delphi a je to ten typ motora co je na druho obrazku filter to ma zo spodu

Taze si myslis ze ta vaha vzduchu tu spotrebu robit nemoze ? :myslim

Odesláno
... filter to ma zo spodu ...

To pre urcenie typu nie je dolezite, urcujuce je to, ci mas ECU alebo nie, ale da sa to samozrejme zitisti aj z tvojho VIN kodu VF37EWJYF33278971.

Nechcem polemizovat s Markom (urcite ma viac skusenosti a informacii ako ja), verim, ze vaha vpri tomto motore ma na spotrebu vplyv, ale myslim si, ze aj nespravny okamih vsterku by asi nemal az taky velky vplyv na spotrebu ako uvadzas ty . Ja jazdim 5,0-5,5 a ty 7,5 je dost hodne, no moze na to mat samozrejem vplyv aj sposob jazdy.

Pocuj, a funguje ti termosytic? Nemas ho nahodou zaseknuty? To by potom mohlo tiez o daco viac papat.

Odesláno

to auto je moje :)

aktualna spotreba po meste s odpojenou vahou vzduchu je 7,55 litrov .... najhorsie je to, ze sa ta spotreba nezvysovala postupne ale zo dna na den, a styl jazdy sa neda zmenit zo dna na den :( takze si myslim, ze to bude nieco technicke...len co?

Odesláno

Tankuješ na pumpe alebo...? nejakú údržbu si robil kedy naposledy? Myslím filtre a tak?

Ja som mal na mojom čisto iba mesto, spotrebu okolo 6,5 l/100km

[upravil dne 22/11/12 20:15 od marko306]

Odesláno

Menili sme tam s Vladom palivovy aj vzduchovy filter je tam novy olej auto ma na moje pocudovanie velmi tichy chod vykonovo je to lepsie po odpojeni vahy vzduchu ale ta spotreba to je des myslim ze styl jazdy to neni ten vykon sa mi tam nepaci moja 306 1,9D ide lepsie a zere mi maximalne som mal nejakych 5,8L a to jazdi aj moja mama na tom a on si este nezvykla ze nesedi v embecke ale peugeote. Cistili sme aj EGR ventil aj sacie potrubie auto olej nezere nedymy neklepe len zere jak tank :(

Odesláno

A co ten termosytic?

EDIT:Este jedna blba otazka. Filtre su tam zalozene spravne? Neber to v zlom, ale niekto tu raz pisal, ze zo vzdchoveho filtra nedali dole prepravny obal. Nemohlo sa stat cosi take pocas vymeny?

[Edited on 23/11/12 07:57 by miroja]

Odesláno

ked som asi v auguste cistil EGR ventil ostal mi svietit \"servis\" vtedy som to siel odblokovat na PC a vtedy vypisalo chybu vahy vzduchu. Tam v diagnostike su niekolko stupnov zavaznosti poruchy a pri vahe ukazalo stredny stupen...vtedy mi mechanik vravel ze ked pocitim stratu vykonu mam prist ze to vymenime. ale spotreba bola praveze dobra....az teraz sa zrazu rapidne zvysila. tak co mam robit, vymenit tu vahu alebo nie? lebo to nie je mala polozka :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...