Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,mám dotaz na turbo,jezdím 306 2.0 Hdi combi r.2001 auto mám necelé 2.roky,jsem spokojen a už když jsem jej kupoval tak turbo vydávalo takovou tu \"meluzínu\" jak jsem se tady na foru dočetl.Nedávno mi v jednom servise jeden týpek řekl,že je to konečná a brzy turbo odejde,raději ať to nehoním do otáček.Tak nevím,kdyby bylo špatné tak by nefungovalo vůbec a zvuk je po celo dobu používání stejný,nemění se,olej to nebere a z výfuku nedýmí,co teda stím,mám to nějak řešit repasí nebo počkat až se to ůplně rozsype???Děkuji za radu. JANDYS

Odesláno
Já když měl 306 HDi tak taky dělala \"meluzínu\" já s ní najel hodně a teď jezdí ještě načipovaná a furt jezdí!!
Tak říkáš netrápit se tím a prostě dokud táhá a točí jezdit :)
Odesláno
Já když měl 306 HDi tak taky dělala \"meluzínu\" já s ní najel hodně a teď jezdí ještě načipovaná a furt jezdí!!
Tak říkáš netrápit se tím a prostě dokud táhá a točí jezdit :)

Já nad tím nikdy nepřemýšlel, jelo to úplně normálně, tak žádnej stres a už to tak má najeto hoooodně km

Odesláno

Hošani děkuji za info,jsem rád za každou zkušenost;) Víte aspoň někdo čím to je nebo co by to mohlo dělat???Já si to taky myslel že dokud funguje a zabírá tak je to celkem dobré,poptal jsem se i různě známých co se jim turbo rozbilo za jízdy a taky mě strašili,že otáčky vletí,nejde to zastavit,vycucne olej a blafne to,určitě něco pravdy v tom bude ale jedna paní taky povídala;) Tak aspoň se zhluboka nadechnu a budu prozatím řešit brzdy:mrk

Odesláno

To co popisuješ se stává občas,hlavně pokud držíš motor dlouhodobě ve vysokých otáčkách,ale myslím,že se to týkalo spíš starších TD motorů,než HDI

Odesláno

Nejde ani tak o to jeslti je to TD nebo HDI. Pokud máš podezření, že ti jde olej do sání, sundej hadici turba dole a vylej co tam je. Pokud je tam trochu oleje tak je to normální, pokud vyleješ půl litru tak je to průšvih.

Mimochodem: pískání značí buď nějakou netešnost na přírubě a pod. a nebo třeba opotřebení lopatky, s prolínáním oleje to spíš nesouvisí.

Odesláno
Nejde ani tak o to jeslti je to TD nebo HDI. Pokud máš podezření, že ti jde olej do sání, sundej hadici turba dole a vylej co tam je. Pokud je tam trochu oleje tak je to normální, pokud vyleješ půl litru tak je to průšvih.

Mimochodem: pískání značí buď nějakou netešnost na přírubě a pod. a nebo třeba opotřebení lopatky, s prolínáním oleje to spíš nesouvisí.

Něco o těch lopatkách jsem už četl,myslíš že by stačilo ty lopatky vyměnit a je klid?Ono to ani tak nepíská,spíše houká od cca 1400 ot/min a výš,zejména při předpisových 50km/h kdy jedu skoro furt na 3.stupeň,jo mimo to nejsem mechanik,tak to vždy musím někam dát;)
Odesláno

Já jsem teď nedávno na 1.9TD měnil turbo, taky houkalo a mělo ohnutou lopatku.. Ještě by to najezdilo, nemělo žádnou vůli, ale po výměně se zvýšil o něco výkon a je v autě větší klid.. to houkání už mě točilo.. samotný lopatky asi moc nevyměníš.. nejde to jen tak nikde sehnat.. pak je varianta jedině repas..

Odesláno
Já jsem teď nedávno na 1.9TD měnil turbo, taky houkalo a mělo ohnutou lopatku.. Ještě by to najezdilo, nemělo žádnou vůli, ale po výměně se zvýšil o něco výkon a je v autě větší klid.. to houkání už mě točilo.. samotný lopatky asi moc nevyměníš.. nejde to jen tak nikde sehnat.. pak je varianta jedině repas..
Ano tak to asi bude můj případ,zatím se to dá vydržet a mám dobré repro a rádio:D ale postupem času se zaměřím na tu repasi a nachystám si peníze dopředu,už jsem se optal co za to a je to dost.O ty koníky mi ani moc nejde,i tak jede dost,je to 2.0 a tažné (škoda) nemám tak to stačí,navíc jezdím s ním jen občas a přes zimu jelikož jsem motorkář a to velký:)
Odesláno

Na lopatkách se usazuje karbon, což může mít vliv jak na nevývahu rotoru tak na změnu obtékání lopatek. Takže pokud se ti chce turbo vyndat tak vyčištěním nic nezkazíš a navíc zkontroluješ jestli tam není nějaké poškození a vůle.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

když je tu tak řeč o turbu ve 306 HDi, tak jsem tuhle koukal na svoje když jsem měnil olej a je úplně celý od oleje, celkově ten prostor kolem turba je celý zadělaný olejem..auto jede normálně, žádná meluzína, olej na měrce se ani nehne..asi nemá cenu řešit co? Ale stejně by mě trochu zajímalo, jestli to nemůže mít časem nějaký zlý dopad..přetěsnit turbo je jedna věc, repas druhá..chvíli jsem si říkal, jestli to nemůže být olej co jde z odtahu z víka ventilů? Nebo jestli osička na turbu..za každou cenu se mi do toho peníze dávat nechtěj, na druhou stranu častěji jezdím po dálnici a nerad bych jednoho dne nedojel :-)

R.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...