Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Poraďte prosím rozdíl mezi 406 Coupe old a new - plnicí otvor nádrže

Recommended Posts

Odesláno

Protože mám na 406 polámané ty zobáčky které drží a otvírají krytku nádrže, koupil jsem jinej, dkonce ve stejné barvě. Bohužel mě mechanik včera upozornil, že to nepasuje, na mojí 2002/2003 je ten zadní černej plast s víčkem rovnoběžně s modrou krytkou nádrže, kdežto na tom co jsem koupil (je to z 3,0 r.v. 2000) je ten černej plast zešikma viz. foto. Nevíte, jestli aspoň nádrže jsou stejné a vyřešilo by se to tím, že bych koupil z toho staršího modelu benzínovou hadici, která je v úhlu a tím pádem by šla nasadit na ten šikmej černej plast?

p1040831p.jpg

p1040832m.jpg

p1040833h.jpg

Odesláno

ten dil se menil 1.5.2000, od 2.5. 2000 je ta verze co mas na aute, pred tim byla ta verze, co jsi koupil na vrakaci

novy v peugeotu stoji 825Kc a je to pod cislem 1518 67 (ta spravna verze pro tvoje auto)

jinak na otvirani nadrze staci dat mensi pruzinku pod jeden z tech sroubku vlevo na prvni fotce

Odesláno

jj, s pruzinkou jsem to mel u bývalýho HDI Coupe :D

Jinak díky moc !!! Myslel jsem, že to bude daleko dražší, v pondělí ráno to v Peugeotu objednám. Ve středu vezu auto na montáž LPG a chci, aby to už montovali do novýho plastu vedle víčka benzínovýho otvoru, tak snad ten díl do středy bude. Ještě jednou díky :papa

Odesláno
jj, s pruzinkou jsem to mel u bývalýho HDI Coupe :D

Jinak díky moc !!! Myslel jsem, že to bude daleko dražší, v pondělí ráno to v Peugeotu objednám. Ve středu vezu auto na montáž LPG a chci, aby to už montovali do novýho plastu vedle víčka benzínovýho otvoru, tak snad ten díl do středy bude. Ještě jednou díky :papa

Koukám, že sis pospíšil...prvně jsi říkal až někdy na jaře a najednou už ve středu :aut

Odesláno

xbirnyx , John: no prachy nemám, ale nakonec jsem se rozhodl pro pujcku, je tam hodne nizkej urok a to malo co preplatim se krasne vrati tim, kolik usetrim na plynu oproti benzinu. Takhle porad jezdim 106kou a na Coupe se jen v garazi divam, nebo jen sem tam o vikendu projedu. Mam hypoteku a hodne investic s rekonstrukci stare chalupy a ono je hodne znat jestli jezdim za 3,60 Kč/km nebo za 1,70 Kč/km u LPG (cena LPG je u nás na úrovni 45% ceny N95). Nakonec nejdu k Čadkovi, ale přece jen do Zlína, ten majitel tomu taky hodně dobře rozumí, 2 hodiny jsem tam s ním v pátek klábosil, má to i ve svým Fordu S Max ST, tak věřím že do svýho auta by šmejd nedal. Čadek se na fóru o zařízení BRC taky vyjádřil že to je špička, jen kritizoval cenu vstřiků, ve Zlíně mi tvrdili že výrobce udává životnost 100 tis km a zatím žádný zákazník nenajel tolik, aby mu opravdu odešly, takže těžko říct, kolika zkušenostma je pravdivá ta informace od pana Čadka, že brzo odejdou (psal po 30 tis km). Uvidí se ;)

Odesláno

To BRC je italskej plyn. systém (kapalny je pouze Vialle, ale to je 60-70 tis Kč) s tim, ze to umi pristrik benzinu, ale hlavní funkci ochrany sedel ventilu ma na starosti ta malinka bandaska s olejem. Ta napln stoji jestli dobre pamatuju 250 Kč a vydrzi 5000 km. Ten majitel mi ale rikal, ze funkci pristriku benzinu maji odpojenou, ze to je zbytecny, ale tohle by bylo na hoooodne dlouhy vypraveni (jak rikam, v patek jsem tam byl 2 hodiny) ale ve zkratce - mnohanasobne lip ty ventily ochrani přímaz. A navic, tohle co jsem objednal je nejlepsi přímaz co je na trhu, montuje se to kamsi ještě před vstřiky, takže to kromě ventilů chrání i samotný vstřiky tím, že je ten olej jednak čistí a taky chladí.

Odesláno

no s tim chlazenim vstriku pomoci primazavani aditivem pro ochranu sedel ventilu bych byl opatrnej, to uz jsou takovy marketingovy pohadky pro maly deti, ty miliprdy, ktery se nasavaji ze zasobni lahve primazu do sani toho moc neochladi, ten primaz ma skutecnej vyznam jen u nekolika typu motoru ruznych vyrobcu, ja mel na minulym motoru najeto 360tis km na LPG bez primazu a ventily (a tlaky) byly OK, takze asi tak

Odesláno

Ferry: asi máš pravdu, ale každopádně ten systém bude lepší pokud ten olej jde přes vstřiky, jak píšeš ochladit to asi neochladí, ale rozhodně nějakou aspoň malou čisticí fuknci mít bude. A autu chci dát to nejlepší, tak pokud je možnost tam přímaz dát, tak ho tam prostě dám, Coupe je mazel :mad::)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak pánové asi na 4té otevření krytky nádrže při -5° se ozvalo po natankování při zavírání prasknutí a ta prostřední z těch 3 pacek praskla... :grr :grr :grr A zrovna ta prostřední měla funkci napružení krytky, kdy po zatáhnutí za páčku se krytka otevřela. Jsem tak nasranej :grr budu tam muset vymyslet nějakou tu pružinku. Tohle fakt soudruzi z Francie nemají dobře vymyšlený... :roll

Odesláno

Vítej v klubu. :papa Já tam vrazil na tu osičku pérko z vložky dozickýho zámku.

Kdyby byly všechny díly nerozbitný tak se nemusejí vyrábět náhradní. :D

[upravil dne 20/12/12 21:53 od Dave_k]

Odesláno

Ja som tam mal 2 pruzinky, jednu mi tam hodil obaf a casom druhu ja, lebo ta jedna uz nestacila. Ale potom to vyskakovalo ako sa patri (dvierka sa az oplne otvorili ked som potiahol za packu :D )

Odesláno
Vítej v klubu. :papa Já tam vrazil na tu osičku pérko z vložky dozickýho zámku.

Kdyby byly všechny díly nerozbitný tak se nemusejí vyrábět náhradní. :D

[upravil dne 20/12/12 21:53 od Dave_k]

nemohl bys mi to vyfotit? ;)
Odesláno

Ducatista: vim ze me asi za tenhle dotaz ukamenujete ale nebylo by lepsí si nechat to HDIcko ? v tom to musí bejt taky pekny svezeni a ja bych si ho nechal nez abych vrazel do V6 lpg :)

Odesláno

Já jsem to vyměnil jen proto, že jsem chtěl tuhle modrou barvu. Jinak jsem byl s HDI naprosto spokojenej. Ale zase ted jak jsem si zvykl na V6, tak už bych zpátky asi neměnil, to naprostý ticho oproti brčení HDi má něco do sebe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...