Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny!

Chtěl bych se zeptat, kdo máte na zadní nápravě přidaný mazničky k ložiskům a kam se dávají (nejlepší by bylo pár fotek). Nápravu mám ještě v pohodě, ale chci tam dát preventivně mazničky, aby vydržela o něco dýl. Díkes moc.

Odesláno

Maznice na zadní nápravě mohou prodloužit životnost ložisek ramen dost zásadně. Umís?ují se mezi ta jehlová ložiska. Fotku sem nedám, neb už to poněkud nejde... už můžu jen a jen psát.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Maznice na zadní nápravě mohou prodloužit životnost ložisek ramen dost zásadně. Umís?ují se mezi ta jehlová ložiska. Fotku sem nedám, neb už to poněkud nejde... už můžu jen a jen psát.

A mohl bys mi ji pls poslat na mail? Díky moc.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak účinnost mazání jehlových ložisek jsem vyzkoušel na vlastní kůži. V týdnu mi začalo při propérování vrzat ložisko na pravé straně. Vzal jsem osvědčený WD-40 a narval ho na mezerky, kde jsem tušil ložisko (a doufal, že provzlíná) a vrzání začalo ustávat, až zmizelo úplně. Teď bych chtěl poprosit všechny, kdo mají maznice, o nějaké lepší fotky, než jsou na tom německym webu. Díky moc.

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Díky za odkaz. Nápravu už mám po repasi u Vašendů, takže maznice tam mám. Seženu někde fo?ák a dám sem nějaký fotky, kdyby to chtěl někdo udělat samo-domo. Kolegovi ty maznice u Vašendy namontovali asi za pětikilo, což je celkem v pohodě.

[upravil dne 27/10/05 Dundee]

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Tak fotky jsem sice ještě nějak nezvládl vyrobit (zkusím to co nejdřív napravit), ale řeším teď záhadu domazání.

Máte s tím někdo zkušenosti?

Jde mi hlavně o množství (jestli má vazelína odněkud vylézat) a o způsob domazávání (kola na zemi, odlehčená strana nebo kolo zcela ve vzduchu).

Zkoušel jsem to při kole na zemi a nějak se mi nezdálo, že by šla vazelína z maznice do mazničky a dál.

Díky za postřehy...

• O 2 týdny později...
Odesláno

taky je tam mám,koupil jsem to už s nima,jednou za čas(tak 2x do roka tam trochu napumpuju,ale s citem,aby nevylezly jehly..:D:D..a náprava chodí jako víno!!:super:roker

Odesláno

A auto necháváš normálně stát nebo ho zvedáš? Mě se totiž zdá, že tam ta vazelína z tý maznice vůbec nejde (necítím žádný odpor), ale když jí sundám, tak z toho leze normálně...

Odesláno
Původně zaslal: Dundee

A auto necháváš normálně stát nebo ho zvedáš? Mě se totiž zdá, že tam ta vazelína z tý maznice vůbec nejde (necítím žádný odpor), ale když jí sundám, tak z toho leze normálně...

je to jedno jestli na heveru nebo na zemi, já tam napral půl kýble, je to dutý

Odesláno

Tak to se můžu těšit na napínavý zážitky s ruční maznicí na cca 0,5kg :D A jak psal czer.t o vylejzání jehel při přemazání, je to možný?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...