Dundee Odesláno 17. červen 2005 Odesláno 17. červen 2005 Zdravím všechny! Chtěl bych se zeptat, kdo máte na zadní nápravě přidaný mazničky k ložiskům a kam se dávají (nejlepší by bylo pár fotek). Nápravu mám ještě v pohodě, ale chci tam dát preventivně mazničky, aby vydržela o něco dýl. Díkes moc. Citovat
Dave405 Odesláno 17. červen 2005 Odesláno 17. červen 2005 Mám mazničky na svém autě (405 1.9D) a otec taktéž (405 2.0SRi). Řekl bych ale, že je to úplně zbytečná záležitost.. Citovat
Dundee Odesláno 17. červen 2005 Autor Odesláno 17. červen 2005 Úplně zbytečný to asi neni, protože tim prodloužíš životnost těch ložisek (ne sice nějak markantně, ale přeci). Citovat
janhercik Odesláno 18. červen 2005 Odesláno 18. červen 2005 V jednom ze starších příspěvků v sekci servis ( ) poradil Karel odkaz na postup: http://www.peugeotforum.net/bastelecke/sonstige/schmiernippel/schmiernippel.php?PHPSESSID=a92d7f2762c8312f784c62051cbc0a74 [Editován dne 6/18/05 janhercik] Citovat
oddie Odesláno 18. červen 2005 Odesláno 18. červen 2005 Maznice na zadní nápravě mohou prodloužit životnost ložisek ramen dost zásadně. Umís?ují se mezi ta jehlová ložiska. Fotku sem nedám, neb už to poněkud nejde... už můžu jen a jen psát. Citovat
Dundee Odesláno 20. červen 2005 Autor Odesláno 20. červen 2005 Původně zaslal: oddie Maznice na zadní nápravě mohou prodloužit životnost ložisek ramen dost zásadně. Umís?ují se mezi ta jehlová ložiska. Fotku sem nedám, neb už to poněkud nejde... už můžu jen a jen psát. A mohl bys mi ji pls poslat na mail? Díky moc. Citovat
oddie Odesláno 20. červen 2005 Odesláno 20. červen 2005 To bych nejdřív nějakou musel udělat Kouknu se na vyndaných nápravách, jestli nějaká není, jinak bude, až to udělám na svém autě. Citovat
Dundee Odesláno 4. červenec 2005 Autor Odesláno 4. červenec 2005 Tak účinnost mazání jehlových ložisek jsem vyzkoušel na vlastní kůži. V týdnu mi začalo při propérování vrzat ložisko na pravé straně. Vzal jsem osvědčený WD-40 a narval ho na mezerky, kde jsem tušil ložisko (a doufal, že provzlíná) a vrzání začalo ustávat, až zmizelo úplně. Teď bych chtěl poprosit všechny, kdo mají maznice, o nějaké lepší fotky, než jsou na tom německym webu. Díky moc. Citovat
Karel Odesláno 27. říjen 2005 Odesláno 27. říjen 2005 tady jsem našel soubor http://www.globe-trotters.net/divers/graisseur_405.pdf je to sice francouzský, ale lepší než drátem do oka Citovat
Dundee Odesláno 27. říjen 2005 Autor Odesláno 27. říjen 2005 Díky za odkaz. Nápravu už mám po repasi u Vašendů, takže maznice tam mám. Seženu někde fo?ák a dám sem nějaký fotky, kdyby to chtěl někdo udělat samo-domo. Kolegovi ty maznice u Vašendy namontovali asi za pětikilo, což je celkem v pohodě. [upravil dne 27/10/05 Dundee] Citovat
Dundee Odesláno 24. květen 2006 Autor Odesláno 24. květen 2006 Tak fotky jsem sice ještě nějak nezvládl vyrobit (zkusím to co nejdřív napravit), ale řeším teď záhadu domazání. Máte s tím někdo zkušenosti? Jde mi hlavně o množství (jestli má vazelína odněkud vylézat) a o způsob domazávání (kola na zemi, odlehčená strana nebo kolo zcela ve vzduchu). Zkoušel jsem to při kole na zemi a nějak se mi nezdálo, že by šla vazelína z maznice do mazničky a dál. Díky za postřehy... Citovat
czer.t Odesláno 4. červen 2006 Odesláno 4. červen 2006 taky je tam mám,koupil jsem to už s nima,jednou za čas(tak 2x do roka tam trochu napumpuju,ale s citem,aby nevylezly jehly..:D..a náprava chodí jako víno!! Citovat
Dundee Odesláno 6. červen 2006 Autor Odesláno 6. červen 2006 A auto necháváš normálně stát nebo ho zvedáš? Mě se totiž zdá, že tam ta vazelína z tý maznice vůbec nejde (necítím žádný odpor), ale když jí sundám, tak z toho leze normálně... Citovat
starter Odesláno 7. červen 2006 Odesláno 7. červen 2006 Původně zaslal: Dundee A auto necháváš normálně stát nebo ho zvedáš? Mě se totiž zdá, že tam ta vazelína z tý maznice vůbec nejde (necítím žádný odpor), ale když jí sundám, tak z toho leze normálně... je to jedno jestli na heveru nebo na zemi, já tam napral půl kýble, je to dutý Citovat
Dundee Odesláno 7. červen 2006 Autor Odesláno 7. červen 2006 Tak to se můžu těšit na napínavý zážitky s ruční maznicí na cca 0,5kg A jak psal czer.t o vylejzání jehel při přemazání, je to možný? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.