Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna nemrz. kapaliny(dopadlo to opět špatně)

Recommended Posts

Odesláno

ať jsem svítil jak koli horem kolem motoru,všude sucho:myslim,příští sobotu až se na to dostanu,to bude tuplem suché,ještě dle nákresu vzadu žádná není,jen ze stran

[upravil dne 18/11/12 18:06 od rkolac]

Odesláno

Já jsem s toho fakt už mrzutej,většinou si vše dělám sám ale tohle asi nedám,ještě ta kosa venku,kdybych tam alespoň viděl a věděl co je špatně ale takhle mi to s..e,snažil jsem se to najít ale zespodu to nešlo,jedině že by mne to kapalo přímo na hubu:bojim

Odesláno

nech si udělat hned rozvody (s tou pumpou),když si chceš auto nechat delší dobu..., ale upozorni nejdříve na ten únik chladiva, at se na to podívaj,kde přesně teče

Odesláno

Počkám do soboty,stejně s tím dřív nic neudělám,jsem v práci do večera,když bude počasí tak to zkusím rozebrat abych viděl víc,pak budu shánět servis.Naštěstí s tím teď nejezdím do práce a mám garáž kde může v klidu stát.Každopádně nemám na to teď zrovna připravené peníze,moc levné to teda nebude.:(

[upravil dne 18/11/12 20:08 od rkolac]

Odesláno

Tak mi to nedá spát,dnes ráno jsem byl v garáži kouknout zda to teče,dal jsem tam pekáč aby to nekapalo na zem.Vyteklo od včera cca půl litru krásné čisté nemrzky a stále to kape:o,je mi divné že to takhle leje,samo a pořád.:myslim,jak kdyby tam byla nějaká obrovská díra,že by to takhle najednou hodně teklo fakt s té pumpy??

[upravil dne 20/11/12 07:57 od rkolac]

Odesláno

V září jsem u 306D vyměnil kapalinu, za dva týdny přijdu k autu, louže jako hrom, teklo to u řemenice z krytu rozvodů po vaně. Pumpa v čudu, vůle na hřídeli tak 4mm. Ta nová nemrznoucí směs asi rozpustila ten sajrajt co byl zřejmě okolo hřídele a začalo to téci. Teklo to i v klidu.

Odesláno
V září jsem u 306D vyměnil kapalinu, za dva týdny přijdu k autu, louže jako hrom, teklo to u řemenice z krytu rozvodů po vaně. Pumpa v čudu, vůle na hřídeli tak 4mm. Ta nová nemrznoucí směs asi rozpustila ten sajrajt co byl zřejmě okolo hřídele a začalo to téci. Teklo to i v klidu.

Hm,tak to jsi mne moc neuklidnil,rozvody se mne zřejmě opravdu nevyhnou:(,podle mne to také teče s pod toho krytu a kape z vany,budu to pak muset někam dát,doufám že s tím někam dojedu,když naleju novou vodu:(

Ještě mne napadlo,zda by se navyplatilo vyměnit u tu přírubu co je na ní napojena hadice do motoru,když už to bude odkryté a odpojené,jde mi o to aby to nezačlo za půl roku téct tam,dle obrázku nahoře je tam taky nějaké těsnění:nevim

[upravil dne 20/11/12 10:48 od rkolac]

Odesláno

Těžko říci, těch míst kde to teoreticky může začít téct je hodně. Pokuď to tam bude suché, tak bych se na to vykašlal. Většinou začne po výmněně téci to s čím se hýbalo (rozpojení a spojení hadic , hlavně ty bajonetové spojky na gumičku) a pumpa, ta se motá. To co je stažený sk páskou, nebo přišroubovaný (příruby), zůstane většinou OK.

Odesláno
Těžko říci, těch míst kde to teoreticky může začít téct je hodně. Pokuď to tam bude suché, tak bych se na to vykašlal. Většinou začne po výmněně téci to s čím se hýbalo (rozpojení a spojení hadic , hlavně ty bajonetové spojky na gumičku) a pumpa, ta se motá. To co je stažený sk páskou, nebo přišroubovaný (příruby), zůstane většinou OK.

Každopádně ten systém na o kroužek,vymyslel nějakej blb,není nad to hadici navléct a dát sponu a to nemůže většinou nikdy téct,minule jsem koupil org. kroužky a stejně to prolínalo:D

Odesláno

Ještě spekuluju co tam vlastně naleju za nemrzku,před tím jsem tam dal Starline červenou a pár článků na netu bylo že Starline není zrovna to nejlepší co se tam může dát:myslim,doufám že mi to nenačalo ještě těsnění někde jinde:(.

Co tam vlasně lejete,do 806 jsem dal modrou a stejně to odneslo těsnění na termostatu:bacha

[upravil dne 20/11/12 15:45 od rkolac]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Takže hotovo,pumpa k.o.,dnes proběhla výměna komplet rozvodu+komplet směs do chladiče,bratru 5 500,-kč jsem tam nechal.takže doufám že bude nějaký čas klid.:bacha

Odesláno

Ještě takový trapný dotaz,dnes jsem byl s autem pryč a jelikož když jsem ho přivezel že servisu,

připadalo mi že do chladiče nalil nějak málo vody,tak jsem tam přidal,skoro do plna(nemá do žádnou nádobu na nalevani,leje se přímo z vrchu do víčka),dnes jak jsem přijel tak kouknu schválně jak to vypadá a hadice se mi zdála trochu tvrdá než obvykle,otevřu pomalu víčko a hrne se mi voda ven a je to plné až k víčku,vezmu za plyn,trochu to klesá jak má,takže hledám chybu,podle mne je tam vody moc a proto se hrne ven,jak poznám kolik tam mám dávat,plné asi ne co!!:mad:

[upravil dne 1/12/12 16:53 od rkolac]

Odesláno

Chladící okruh ti asi funguje správně. při ohřátí vzniká v okruhu přetlak. Při přetlaku stoupá hranice při které se začíná vařit voda.

Čili když jsi to otevřel, tlak se upustil a voda začne vřít.

Dále pokud ti správně funguje víčko chladiče, tak při přetlaku ti přebytečná voda vylítá ven.

Ale jestli ti voda lítala ven, když jsi otevřel chladič a motor byl ohřátej, tak bych chybu nehledal - to je normální.

Jen bacha na opaření párou či vodou !!!

Odesláno
Chladící okruh ti asi funguje správně. při ohřátí vzniká v okruhu přetlak. Při přetlaku stoupá hranice při které se začíná vařit voda.

Čili když jsi to otevřel, tlak se upustil a voda začne vřít.

Dále pokud ti správně funguje víčko chladiče, tak při přetlaku ti přebytečná voda vylítá ven.

Ale jestli ti voda lítala ven, když jsi otevřel chladič a motor byl ohřátej, tak bych chybu nehledal - to je normální.

Jen bacha na opaření párou či vodou !!!

Motor běžel když jsem to otevřel a byl po příjezdu teplý ,já jen zda není špatně pokud je tam té vody možná moc

[upravil dne 1/12/12 17:11 od rkolac]

Odesláno

do plna neprelevat, pak to fakt samo vytece a zbytecne se prilis tlakuje soustava, jak uz bylo napsano vyse, vode je potreba nechat nejaky prostor na zmenu objemu, ktera je vcelku velka, takze maximum hladiny za studena je tak ve 3/4 vysky toho nalevaciho hrdla

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...