Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, chtěl bych pro manželku koupit nějaký kompakt. Za malou chvíli čekáme mimčo a myslím, že by to byl vhodný dárek. Fotoaparát, kterým by mohla fotit po narození momentky mimča. Asi nějaké HD video, a aby foták dělal dobré fotky venku i doma.

V Dtestu vyhrál tento:

Nikon Coolpix S100 - tedy jestli se dá ještě sehnat.

Odesláno

no, blizi se taky doba tmy, tak res i svetelnost, protoze blesk a kompakt doma foti dost mizerne a budes mit mazly fotky, protoze ten kompakt pri horsim osvitu, nez je denni svetlo, bude zpozdenej...

ja eml jedinej kompakt a to byl nejaky sony cybershot s optikou carl zeiss, mam ho asi 10 let a furt dobrej, na to, ze ma 3 megapixely, ale uz fotim vic zrcadlem :)

[upravil dne 8/11/2012 07:46 od Scratch]

Odesláno

Canon u malých foťáků nemám rád nemají dobře řešenou optiku a dostává se do ní prach. Sice se to dá rozdělat a vyčistit, ale to neudělají ani v oficiálním servisu.

Ten Nikon jsem vůbec nepochopil, to jsi myslel vážně? To jí kup lepší mobil ;)

[upravil dne 8/11/12 08:13 od koblih69]

Odesláno

No moja mamina je trochu technický antitalent, takže čím menej funkcií a rýchlejšia spúšť tým lepšie... :D

+ mám ešte jeden Ultrazoom od Fuji takže som chcel Fuji kvôli software, ktorý už máme v počítačoch, kde sa to krásne synchronizuje aj na web (MyFinepix Studio)

Odesláno

Uz je to zo sest rokov, ako som si kupil FujiFinepix A800 a ked som az po par rokoch :D prestudoval navod, zistil som, co to vsetko dokaze.

Pred pol rokom som kupil trochu lepsi (bridge), ale tiez FujiFinepix. Par fotiek som tu uz dal aj z toho novsieho.

Za mna FujiFinepix: je dobra volba cena/vykon

Pre ilustraciu fotka z toho kompaktu - dovolenka v Chorvatsku 2010, fotene okolo 21. hod.

post-27863-14109627997683_thumb.jpg

Odesláno

Hlavně se zeptej manželky a všechny potenciální kusy s ní prober, protože na velikosti záleží.. mám zkušenosti,že po koupi fotoaparátu mamka nechtěla fotit, protože byl prý moc velký (ultrazoom od olympusu) :D

Odesláno

Coolpix P310 je už s vlastnostma na kompakt jeho rozměrů na tom hodně dobře a navíc NIKON je vždycky záruka, že neuděláš chybu. Já sem ženě pro začátky koupil Ultrazoom P500 od Nikonu a nemůžem si to vynachválit, když máš čas nastavíš si expozici pomalu jak na zrcadlovce a když začínáš, tak si navolíš zelenou (plná automatika) a jen mačkáš. Akorát už je trošku větší a těžší, než ty malinkatý kompakty.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...