Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Kupili by ste parkety AC3/31/7mm - kupene - aku podlozku ?

Recommended Posts

Odesláno

Mozno blba otazka, neviem sa vsak rozhodnut. Potrebujem do bytu kupit laminatku, a doteraz som hladal aspom 8 mm, AC4/32, tj väčšiu \"odolnosť\" ...

Naskytla sa mi ale z vypredaja, za veľmi lákavú cenu AC3/31/ 7mm ...

Parkety sa budu pouzivat v obyčajnom byte (novostavba = tj uplne rovne podlahy), budú v celom byte (okrem kúpelky a záchodu) ... Žiť v ňom budeme 2 ja, a byt bude využívaný \"bežne\" tj žiadne špeciálne priestory alebo tak :D

Proste cez den v praci, večer doma :D

Išli by ste do niečoho takého ?

Cenová úspora oproti velmi podobným, 8mm, 32 jkám je cca 50 percent, co je pri pouziti v celom byte \"zaujimava\" uspora, len aby som po tom neplakal ...

Prodejce povedal, ze sa neni coho bat, lebo AC3/31 vraj znamena, domacnosti s intenzivnym vyuzivanim, a ze to na bezny byt bohato postacuje, len neviem, ci mu verit :D

Dakujem za konstruktivne rady ...

[Edited on 30/10/12 08:28 by Lubk0]

Odesláno

Ak podklad bude rovny, bez nejakych velkych nerovnosti tak ta 7mm je uplne v pohode. Hrubsie sa davaju hlavne na take miesta kde nie je mozne zarucit uplne rovny podklad bez nerovnosti.

Co sa odolnosti tyka tak ta trieda je uplne v pohode. Je urcena na bezne obytne priestory.

Ja by som do toho isiel bez nejakych vycitiek.

Odesláno

Já jako stolař bych do 7mm nešel, už jsem viděl osobně hodně zvlněných podlah, a musel jsem takových potom dost předělávat, osobně volím 5mm miralon a 8mm podlahu:papa

Odesláno

Ja mám doma 7mm bývam rok a všetko v pohode mám 2ročného syna a ten všetko hádže padá mu z rúk, všetkým škŕka po podlahe a nenašiel som zatiaľ žiadnu chybu na nich. Kupoval som ich v Baum... a ukladal som si ich sám.

Nejako extra ich nešetrím a podarí sa mi aj v topánkach pobehovať po dome keď som za lenivca :D:D:D

Nebál by som sa 7mm v byte v pohode a je to položka ktorú raz za 15 rokov znesieš vymeniť

jedine že by si mal byt o rozmere futbalového ihriska :D:D:D:D:D:D

Odesláno

osobne pri montazach odporucame podlahy od 8mm a viac.. hlavne ked sa beru velke rozmery do velkych miestnosti a robi sa bezbarierovo... pravdaze ked ide o financie a predaj ja to otazne.. predajca ta bude navadzat na to co sa nepredava a potrebuju to vypredat... zaklad je dobra podlozka.. arbiton 5mm ine tam ani nedavaj treba si uvedomit ze pri hrubsej podlahe su kliky ovela silnejsie a montaz je aj o to lepsia... tebou spominana podlaha je fakt iba na domace pouzitie popripade aj do malych komercnych priestorov... keby si byval blizsie vedel by som ti spravit ceny na podlahoviny uplne ine ako vedia spravit vo velkych obchodoch a centrach kedze sa s tym zaoberam..

[upravil dne 30.10.2012 13:32 od banan1987]

Odesláno

No nič, bol som ju včera kúpiť, a je doma ...

Tak uvidíme, značku pozrem, už si ju nepamätám ... Myslím, že 7mm by mohla stačiť, ako hovorím, je to novostavba, podlahy sú úplne rovné (zrovna sme to premerávali vodováhou kvôli kúpelke a záchodu) ...

Co je to ten 5 mm miralon ?

Mne odporucili dat tam najskor nejaku foliu, kvôli prípadnej vlhkosti od spodu, a na to také cca 5mm hrubé kocky, ktoré sa porozkladajú po zemy, a na to samozrejme parkety ... Tie kocky maju okrem zvukovej aj nejaku lepsiu tepelnu izolaciu, co je na tom pravdy, neviem ...

S parkiet som bral o 8 m2 viac, ako budem potrebovat, nieco z toho miniem, ale myslim, ze minimalne 5m2 budem mat do zasoby, keby nieco (bral som viac, lebo potom bola este dalsia mnozstevna zlava :D )

Inak som to bral s Hornbachu v BA

Cena po vsetkych zlavach 5,24 E za m2 ... Viem ze za tu cenu sa daju zohnat pomerne \"v pohode\" ale toto je vo farbe, ktoru sme pod 10 E najst nemohli, hnedo = šedá ...

Skúste mi ešte objasniť tú penu pod to, že čo mám kúpiť :D

Je to \"prízemný\" byt, teda na vyvýšenom prízemí a pod ním sú buď garáže alebo pivnice, ale myslím, že pivnice ... Na zemi je cistý betón, alebo čo to je :D

Odesláno

podlozku daj tuto http://www.floorwood.cz/podlozka-pod-podlahy-izo-floor-xps-combi-alu-5-mm/ kedze mas 7mm podlahu potrebujes nieco pevne.. toto ma zatazenie az 6 ton na m2, vyrovna nerovnosti do 4mm a tu foliu co ti ponukali to je parozabrana dava sa na beton aby ti podlaha nenatahala vlhkost.. to by ti ju znicilo.. ale na tieto podlozky ju nepotrebujes tie uz maju parozabranu v sebe.. ja robim iba s tymto.. nepoznam nic lepsie...

[upravil dne 30.10.2012 13:25 od banan1987]

Odesláno
Banan tak to sa ti potom ozvem.

Budem potrebovat cca 60-70 metrov podlahy.

nieje problem rad pomozem... vzorkovniky mam doma keby bolo treba... a cena sa da spravit urcite lepsia ako mal Lubk0...

Odesláno
podlozku daj tuto http://www.floorwood.cz/podlozka-pod-podlahy-izo-floor-xps-combi-alu-5-mm/ kedze mas 7mm podlahu potrebujes nieco pevne.. toto ma zatazenie az 6 ton na m2, vyrovna nerovnosti do 4mm a tu foliu co ti ponukali to je parozabrana dava sa na beton aby ti podlaha nenatahala vlhkost.. to by ti ju znicilo.. ale na tieto podlozky ju nepotrebujes tie uz maju parozabranu v sebe.. ja robim iba s tymto.. nepoznam nic lepsie...

[upravil dne 30.10.2012 13:25 od banan1987]

taky můžu doporučit,taky mám Arbiton z odkazu pod laminátkou :super

Odesláno

Z môjho okolia sa tiež môžete ozývať na dvere a podlahy. Môžeme si s bananom rozdeliť teritorium:D

akurát by som nedával mirelon 5mm, lebo je to potom dosť mäkké. keď hrubšiu podložku, tak určite tvrdenú... napr. ten Arbiton. Ten je fakt dobrý.

A 7mm AC3/31 do bytu stačí v pohode. Ak sa tam neplánujete korčuľovať:P

Odesláno

a co by jste dali pod koberec,který příjde položit na podlahu,na které je dlažba cca 33 krát 33 cm, aby se ta dlažba ,,neprotlačila\'\' do koberce?? chtěl jsem dát mirelon 5mm,ale ten Arbiton by byl lepší?? díky za reakce

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...