Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte. Mam taký problem, že ked chcem štartnút tak mi len cvakne a štarter nepretočí. Začalo mi to robiť asi pred mesiacom, potom som poklepal po cievke a naskočilo, ale ako sa schladilo tak zas mi to nechcelo naskočiť len cvaka. Niekedy mi ani nezasvieti kontrolka žhavenia. Bude to cievkou alebo štarterom?

Odesláno

v cievke je spinaci kontakt ktory ked to cvakne spoji ten hruby plus kabel s uhlikom startera a starter sa ma tocit ,bude na tom kontakte spatny prechod ele prudu alebo ten valcek v cievke ktory spina ten kontakt zadrhava ,rozobrat cievku vycistit jej jadro ,vycistit kontakt ak sa da rozobrat ak je opaleny zabrusit ho pilnikom,smirglom namazat vazelinov poskladat

[Edited on 29/10/12 19:25 by krtek 2]

Odesláno

No včera som zistil, že na baterke je povoleny kabel, tak som kontakty namazal a a prikrútil. Auto naštartovalo na prvý raz. Dnes ráno som chcel naštartovať auto a zas len cvaklo. Tak som skúsil pobúchat po štartéri a pohybať káblami na baterke a auto naštartovalo. Tak teraz neviem, či je to baterkou alebo štartérom.

Odesláno
... tak som kontakty namazal a a prikrútil. ...

Kontakty sa ničím nemažú, jedine až po montáži sa postriekajú konkorom.

Pri štartovaní si nechaj otvorené dvere a sleduj čo urobí lampička vnútorného osvetlenia. Ak temer pohasne tak je zlá baterka alebo kontakty, ak iba trošku stlmí tak zrejme štartér.

Skontroluj prekostrenie motora a karosérie. Mal by to byť kábel ktorý spája karosériu s motorom. Jeden koniec býva pod baterkou kde končí mínus kábel a druhý koniec na prevodovke.

Zožeňn si pomocníka a keď zaštartuje (podrží kľúčik) tak hrubším káblom spoj obe skrutky na štartéri. Ak je zlá cievka štartér zareaguje a ak je vadný štartér tak nič.

Predpokladám že kontakty na baterke sú čisté a dotiahnuté.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...