Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

K tejto téme už asi len jedno. Spýtajte sa niekoho, kto mení olej šoférom rozvážajúcich opatrovateľky do zahraničia (bratranec najazdí 20 až 30 tisíc km za mesiac - volajú ich tureckí kamionisti:D ). Boli by ste prekvapení, ako rozhoduje olej o životnosti motora. Jasné, kto najazdí 200 tisíc km za 10 rokov, tomu to môže byť šuma fuk, môže vymeniť olej za tú dobu štyri razy a nejak to hádam motor prežije. Kto chce ale najazdiť na aute 500 tisíc, tak ten si to už musí trochen postrážiť, čo do toho leje a ako často

Odesláno
...ale ked si jeden zvolis tak pri nom uz ostan :papa

tak tohle je pěkná blbost. To platilo za dob M6A atp.

doporučiji přečíst

Uved niektoru cast toho clanku ktora tvrdi ze som napisal blbost a skus vlastnymi slovami popisat co je to miesatelnost olejov :roll ... ach jaj :papa

Odesláno

Uved niektoru cast toho clanku ktora tvrdi ze som napisal blbost a skus vlastnymi slovami popisat co je to miesatelnost olejov :roll ... ach jaj :papa

misitelnost olejů = chování směsi dvou různých druhů olejů které smícháš v rámci jedné náplně do motoru.

zaměnitelnost olejů = možnost změny oleje při výměně náplně.

tu tvoji větu jsem pochopil jako nutnost držet se celou dobu provozu jednoho typu oleje. Což podle mě neni nutné pokud splňuje příslušné normy

[Edited on 17/1/13 20:30 by jandy2]

Odesláno

Pochopil si ju takmer spravne, proste nech si vyberie jeden z tych olejov a potom nech si ho kupuje a stastne sa vozi, netreba to kazdych 15-20tkm riesit znova a znova :)

Miesatelnost a zamenitelnost si popisal presne, tu sa bavime o zamenitelnosti, clanok pojednava o miesatelnosti :) ... len tie slova typu syntetika a polosyntetika ma tam bavia :D ... denne mi prejde rukami niekolko 10 litrov oleja, tak proste viem ze je dobre drzat sa oleja co odporuca vyrobca a zbytocne nepolemizovat kvoli 2€ za liter :roll

Odesláno

@ Qcko: ta zaměnitelnost je zmíněná na konci článku pod nadpisem \"Karbonové úsady\"

myslim, že jsme se nakonec celkem shodli, takže to nemá smysl dál řešit :super

• O 2 týdny později...
Odesláno
partip. PEU po telefonu: oil myslím přes 2.000, filtry kolem 1.800!!! (pravda včetně palivového, ten sám je prý přes litr???) + práce....do 5ti bysme se vešli;)
Ja som menil v servise Total Q 9000 + filter a 60E.celkom super:super
  • O 2 měsíce později...
Odesláno

Nejspíš si to sedne až pořádně provlhne nový filtr dělalo mi to taky cca 2x nastartovaní po ujetí 10 Km už klid. Dokonce se po druhým startu rozsvítil červeně nápis stop. Po odstavení u domu a dalším startu už byl klid.

[upravil dne 19/4/13 11:26 od bart.lbc]

• O 3 týdny později...
Odesláno

zdravím, měnil jsem si motorový olej, vyteklo mě přes 4 litry, díval jsem se na fakturu ze servisu, dávali ho tam 4.5 litru, přitom v mamuálu jen napsáno, náplň 1.6 hdi je 3.5 l., tak kolik ho tam má být?

Odesláno

Pokud tam dali 4,5 tak je to špatně... nicméně horší by bylo kdyby olej přibýval...

Raději to sleduj. Ono to že napsali na fakturu 4,5 litru neznamená, že tam nalili opravdu 4,5...

Odesláno

olej asi určitě nepřibývá, nafta v oleji nebyla, když jsem se díval měrkou na stav oleje, nemohl jsem se doměřit, byla od oleje nad risku, a to bylo nějaký měsíc po výměně, určitě ho v servisu dali víc, ale teď jsem si ho měnil sám dal jsem tam 3.5 l, a budu to sledovat

• O 4 měsíce později...
  • O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...