Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím!...a mám asi blbej dotaz...

nějaká záludnost při výměně oleje? V benzínáku jsem vždycky za tepla dojel, zvednul, \"odšpuntoval\", vyndal o.filtr, nechal \"vykapat\" a pak nalil novej Oil s filtrem. Musí se dávat nějak pozor na turbo, ....musí se vypláchnou. Výměna v servisu třeba za 5.000 Ká mi příjde trochu dost...

Odesláno

Mozno neprehnal. Mne v ASO povedali ze to bude do €230 co je asi 5700 CZK. V polsku v ASO zas 440 PLN co je cca €110 alebo cca 2650CZK. Tak neviem z jake prdele si cucaju tie ceny ked olej, filter aj podlozka su tie iste.

Odesláno

partip. PEU po telefonu: oil myslím přes 2.000, filtry kolem 1.800!!! (pravda včetně palivového, ten sám je prý přes litr???) + práce....do 5ti bysme se vešli;)

Odesláno

apropo razitiek. auto mam v zaruke preto menim v ASO. ale ako to je s inymi servismi? Pokial viem mal uz davno platit zakon ze aj auto v zaruke moze byt servisovane v neatorizovanom servise bez rizika ohrozenia zaruky. ako je to napr s olejom? ak dam vymenit v neautorizovanom ale dostanem peciatku do servisnej knizky, moze to byt problem? :myslim

Odesláno

Vlado-77: ja to robim jednoducho tak, ze sa dohodnem pri serviske (zaruka) ze donesiem vlastny olej podla predpisanej normy, a ostatne kupim u nich (filtre) a zatial nebol okrem jedneho servisu (zdravim Peugeot Ivanska BA) problem. Stale usetrim, ono mozes doniest v podstate aj tie filtre atd... ale to uz budu asi namrzeny:)

Odesláno

Nařízení Komise ES 1400/2002

Toto kostrbaté a nesrozumitelné sousloví znamená pro laiky a majitele vozidel jednu důležitou věc, která se v praxi postupně naplňuje již od roku 2004. Podle tohoto nařízení je možné provádět servis vozidel v záruce i v neautorizovaných provozovnách. A to bez ztráty záruky.

Výrobce nesmí podmiňovat uznání záruky nutností jezdit do autorizovaného servisu. Záruku musí uznat vždy, pokud byla dodržena předepsaná údržba, bez ohledu na to, kde byla provedena. Automobilky rovněž musí poskytovat výrobní údaje, technické informace autodata a případné speciální nářadí, přípravky a vybavení tak, aby k němu měli všichni přístup.

Neautorizovaný servis je dle zákona tak staven na stejnou úroveň autorizovanému. Zákon v podstatě ani nezná marketingový pojem \"autorizovaný\" a \"neuatorizovaný\" a mezi servisy nijak nerozlišuje. Pokud vám bude prodejce automobilu tvrdit něco jiného, nevěřte mu.

Pokud tedy máte nové vozidlo v záruce, nemusíte se bát přijet na výměnu oleje nebo jakoukoli jinou opravu i do neautorizovaného servisu.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

a mohl by mi z vás někdo říct, jaký olej se lije do mojí 407? 2.0 HDI 2004

Budu ho příští týden měnit, tak, ať tam nenaliju něco špatnýho... Díky za odpověď

Guest Chozeluizskuner
Odesláno

Omlouvám se za :xvul

Také budu měnit olej a majitelka předemnou tam lila Castrol nějakej longlife.. Nebylo by na škodu pokračovat ve značce jen změnit na Castrol Magnatec? Měl jsem s nim dobré zkušonosti.Co myslíte?

[upravil dne 14/1/13 16:29 od Chozeluizskuner]

Odesláno

Nalej tam to co tam patří, takže total q 9000 5w40 , Castrol tam dávají v servisu, aby ušetřily, protože ho kupujou po sudech z číny.

Odesláno

No ked tam liala Castrol Long (urceny pre VW koncern, norma 504 alebo 507) tak odporucam prejst na Total 5W30, norma C2, ktory je odporucany peugeotom :)

Odesláno

já tam mám napsané to Ineo a dělali mi to vždy v Peugeotu ale teď už to tam dávat nebudu a udělám si to sám.... ale FAP jsem si nechal odstranit, takže tam mám nalit stejný olej?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...