oni Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 zdravim, mam takovy dotaz. z pritelkyni tak nejak malinko budujem a resime otazku digestore. nemame odtah vzduchu, ale sel by z mensima potizema udelat, ale dnes existujou ty bezotahove digetore? jaky s tim mate zkusenosti? co pachy a hlavne vodni pary? diky. [upravil dne 23/10/12 20:06 od oni] Citovat
chuck11 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 nemáš namysli digestoř a ne digetor:myslim Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 No digestoře s recirkulací samozřejmě existují, pachy pohltí filtr s aktivním uhlím který musíš měnit, vlhkost zustavá doma, pak se sráží na studených částech v bytě, kouty, rohy, okna, takže musiš větrat a větrat jinak zplesnivíš tak jako bez digestoře. Radši bych udělal odtah a je klid. navic ten filtr nefunguje uplně na 100% Oprav ten nadpis;) [upravil dne 23/10/12 20:04 od Radek Hurvajz] Citovat
oni Odesláno 23. říjen 2012 Autor Odesláno 23. říjen 2012 opraveno... hm a ono tak nejak jde hlavne o ty vodni pary. pokud se udela vyvod ven? chce to si dat na neco bacha? nad tim usti trubky by asi nemelo nic byt ze? Protoze usti trubky by bylo na balkone, ktery zachazi jakoby do vne baraku. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Tak trubku protáhnout až na hranu balkonu, ale pokud maš nad hlavou sousedy tak by se jim to nemuselo líbit. Pokud ji necháš krátkou bude se ti sražet ta para na stropě balkonu Citovat
koblih69 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 No já mám digestoř která má obojí. Dost mě překvapilo, že ten uhlíkový filtr i bez odvodu funguje docela dobře. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 No ja ho tam dal jednou na zimu a druhou zimu už jsem to nedělal, právě kvuli vlhkosti a kvuli tomu že za určitou dobu filtroval jen cca 50% pachů a v podstatě to bylo k ničemu. Citovat
oni Odesláno 23. říjen 2012 Autor Odesláno 23. říjen 2012 nad nama uz nikdo nebydli. , ale tohle jsem si myslel. jako vetsina gigestori s odvodem ma ty filtry taky. kazdopadne ta bezodvodova vodni pary nepohlti. ono neni ani nijak ze? pochybuju, ze by tam byla nejaka expanzni nadobka. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Bezodvodová je pouze recirkulace se zachycením pachů v uhlikovém filtru, nevim nic o něčem co by odlučovalo vodní páry. Ty filtry co myslíš jsou u každe digestoře, ale to nejsou uhlíkové, to je tukový filtr, zachytává mastnotu. Jinak když maš odtah musiš mit i přisun vzduchu aby to fungovalo, spousta lidí odsává, tím s vytvoří doma podtlak ale odtah je vlastně nefunkční když nemá kde brát vzduch. [upravil dne 23/10/12 20:25 od Radek Hurvajz] Citovat
oni Odesláno 23. říjen 2012 Autor Odesláno 23. říjen 2012 vidis, taky dobra informace. ja to teda jeste nejak promyslim. a treba nejaky konkretni vyrobek nebo na co si dat bacha, jaky material zvolit a tak? Citovat
Charlie 1 Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 ještě jak budeš mít vývod tý trubky tak jak půjde z baráku ven tak spád malinko ven,když se tam srazí pára aby ti to neteklo zpátky do digestoře...a na konci nějako klapku,jinak ti potáhne v zimě do baráku mráz a zima..... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 23. říjen 2012 Odesláno 23. říjen 2012 Zpětná klapka bývá součístí digestoře, pokud ne musi se samozřejmě dokoupit a dát hned za digestoř Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 kvuli tomu že za určitou dobu filtroval jen cca 50% pachů a v podstatě to bylo k ničemu. nesmis tak smrdet doma ja mam tu nejlevnejsi z ikei za 750, svete div se, funguje 4 rokem bez problemu, a je vcetne filtru a zpetne klapky, koupil jsem ji ted i na chalupu Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 kvuli tomu že za určitou dobu filtroval jen cca 50% pachů a v podstatě to bylo k ničemu. nesmis tak smrdet doma ja mam tu nejlevnejsi z ikei za 750, svete div se, funguje 4 rokem bez problemu, a je vcetne filtru a zpetne klapky, koupil jsem ji ted i na chalupu Ikeacke spotrebice celkovo nemavaju moc problemov Citovat
Guest Scratch Odesláno 24. říjen 2012 Odesláno 24. říjen 2012 mam jen jeden, neveril jsem mu a prekvapil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.