Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

2.0hdi tlaci vodu

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, p307, 2.0hdi 79kw

Mam problem s tym, ze auto tlaci vodu cez viecko. Po kupe auta bolo vsetko ok. Menil som svorky na hadiciach pri radiatore, pretoze boli KO. Pripisoval som stratu vody novym svorkam, ze su zle osadene. Snazil som sa ich vzdy s citom dotahovat.

Vcera, cesta Topolcany - Zilina, cca 130km - voda prec .. dolial som vodu, dotiahol svorky, cesta spat .. po 100km voda prec. Otvorim kapotu a vidim/pocujem, para sici cez viecko ..

Dolial nudzovo vodu, dotiahol fest viecko a siel par km na pumpu. Natankoval, otvoril kapotu, stale sici ..

Doma odvzdusnenie (ziadny vzduch :/) .. Este mi ostava variant vadneho viecka. Po jeho prestudovani vsak nevidim ziadne vady.

Este mi napadlo ci by nemohol byt problemom nedostatok chladiacej kvapaliny. Kedze aj pri vymene svoriek na radiatore, pri neustalom uniku vodu sa dolievala len destilka .. nemam bohuzial hustomer a do servisu sa mi moc nechce ist .. nemohol by nedostatok chladiacej kvapaliny sposobovat povedzme nizsiu teplotu vyparovania vody a tym padom aj unik?

Vadne tesnenie pod hlavou zatial vylucujeme.

Dakujem za napady.

Odesláno

Citit spaleninou to nie je. Voda do oleja nejde. Kuri to 100%tne .. vyfukove plyny bez znamky vody. Startuje lepsie ako benzin. Chod je hladky a tichy.

[upravil dne 23/10/12 08:33 od Falco]

Odesláno

Este raz napisem k tomu problemu vysvetlenie \"tlaci vodu\" ..

Sici cez zasrobovane viecko. Ked sa viecko otvori tak tlak vyzera byt celkom normalny pri otvarani, voda nevrie a netlaci sa von ..

Odesláno

Tak jedině zkusit pořádně odvzdušnit. Teplota je OK? Jo, ještě zkusit si půjčit víčko od někoho se stejným motorem.

[upravil dne 23/10/12 08:52 od HonzaZ]

Odesláno
Tak jedině zkusit pořádně odvzdušnit. Teplota je OK? Jo, ještě zkusit si půjčit víčko od někoho se stejným motorem.

[upravil dne 23/10/12 08:52 od HonzaZ]

Pojdem dnes zohnat druhe viecko a vezmem to asi niekde do servisu na odvzdusnenie a nahodenie kompletne nemrznucej

Odesláno

Ale tady se bude resit porad dokola ze to tlaci vodu venku.

Normalne zajed k nekomu kdo dokaze zmerit tlak v chladicim okruhu.

Dle tvych prispevku je evidentne videt ze si nechces pripustit to ze je neco s motorem.

POkud jsi odvzdusnoval poradne na obou mmistech tak neni duvod aby voda letela venku.

Staci jeste kdyz ohrejes motor na provozni teplotu zavres vicko vody a budes drzet plyn na cca 2500 RPM.

Po cca minute chytni hadici vody a pokud bude tvrda ze ji nezmacknes rukou tak setri na tesneni pod hlavou.

Odesláno
Ale tady se bude resit porad dokola ze to tlaci vodu venku.

Normalne zajed k nekomu kdo dokaze zmerit tlak v chladicim okruhu.

Dle tvych prispevku je evidentne videt ze si nechces pripustit to ze je neco s motorem.

POkud jsi odvzdusnoval poradne na obou mmistech tak neni duvod aby voda letela venku.

Staci jeste kdyz ohrejes motor na provozni teplotu zavres vicko vody a budes drzet plyn na cca 2500 RPM.

Po cca minute chytni hadici vody a pokud bude tvrda ze ji nezmacknes rukou tak setri na tesneni pod hlavou.

Super, dik za odpoved. Odskusam co sa da, premeria sa.

Samozrejme, ze pripustat si chybu v motore nerad budem. Nepytaj sa preco. Odpoved je aj tak jasna.

Odesláno
taky myslím, že po odvzdušnění nemá co syčet, teda pokud je těsnění pod hlavou OK

jo, robim si statistiku odpovedi a zatial vyhrava zavzdusnenie a zle viecko :D

Aspon na par hodin som kludnejsi kym nezistime, ze je vsetko KO a auto pojde do srotu a ja do hrobu

Odesláno

Pastorek vcera s tazkym srdcom, ale laskou odvzdusnil, naplnil a skontroloval. Vymenili sme viecko za nove a cestou domov z TT do TO zatial uspesne nic netlacilo. Podotknem, ze cestou k nemu do TT ked sme prisi tak sical ako had.

Tak snad mi to vydrzi a bude dalej s kludom jazdit.

Dakujem este raz Petrovi za velku ochotu a pomoc.

Odesláno
:D:D

Vidis .

A jak jsi tvrdil ze jsi to odvzdusnil :D:D:D

Nejlepsi je kdyz to dela nekdo kdo tomu rozumi:aut

Jo vsak preto som siel k niekomu kto to vie :) odvzdusnit som to odvzdusnil cez 2 odvzdusnovaky. To iste aj Pastorek .. len potom sme zistili, ze este existuje aj treti :D po studiu \"Jak na to\"

Odesláno

ano ten .. uplne vzadu zastrceny pod sklom.

pri vzduchovom filtry a na termostate boli lahko viditelne

Odesláno

ano, moc se o tom odvzdušnováku neví, bez něho to neodvzdušníš--já mám zkušenost, že stačí odvzdušnovat jen tímto odvzdušnovákem (je to plastová čepička), nikdy jsem nepovoloval ty na motoru a šlo to odvzdušnit dobře i bez nich :)

Odesláno

Uvidime, snad sa nam to dobre podarilo ..

vypustili sme odtial asi 3 litre vody z 8 a doliali sme tak 4 - 4,5 ak sa dobre pamatam .. snad to bude ok

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...