Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Drnčení vpravo vpředu... "překladatelský oříšek"

Recommended Posts

Odesláno

Teploty pomalu klesají a mně se jako i minulou zimu začíná objevovat drnčení vpravo vpředu, které nemohu za nic na světě pořád identifikovat. Projevuje se to takto: drnčení je slyšet pouze uvnitř, zvenku při otevřeném motoru ne, pouze při poloze volantu od středu do prava,v klidu i při točení, za jízdy i při stání,ať už je zařazeno či vyřazeno...jakmile srovnam volant nebo točím doleva,drnčení přestane. Dělá to pouze když je zima. V létě ,nebo když se to \"něco\" v zimě ohřeje od motoru,zvuk mizí. V peugeotu nic nezjistili, kamarád co mi auto servisuje taktéž...možná to zní jako prkotina,ale ten zvuk je cim větší zima dost intenzivní a popravdě mě to pěkně \"se..\" díky moc ,za jakýkoli nápad nebo radu.. ;)

Odesláno

Aha, tak to sorry, ale odpojit by to mohlo jit ne? Pravě jak popisuje že to dělá při natočení volantu mě utvrzuje v tom že by to mohlo dělat servo řízení. Pokud to ještě nezkusil tak by to chtělo testnout

Odesláno

Stoji chlap se svým nastartovaným autem na krajnici a chodec na nej vola: \"Hej, pane, drnci vam servo.\"

\"Coze?\"

\"Drnci vam servo!\"

\"Coze?\"

\"Drnci vam servo!!!!\"

\"Coze? Ja neslysim, drnci mi servo!\"

Odesláno

no se servem nestraste, preci nebudu v 75 tis. měnit servo, to by mě soudruzi z francie pěkně otravili.... :-( , plechy na cepech vyzkousim, jeste tu nekdo kdysi psal o povolenych sroubech na rezonatoru hned za turbem???

[upravil dne 18/10/12 07:46 od Jirka12]

Odesláno
no se servem nestraste, preci nebudu v 75 tis. měnit servo, to by mě soudruzi z francie pěkně otravili.... :-( , plechy na cepech vyzkousim, jeste tu nekdo kdysi psal o povolenych sroubech na rezonatoru hned za turbem???

[upravil dne 18/10/12 07:46 od Jirka12]

nazdar, ja mam mozno podobny problem ale mam pocit akokeby to islo z priestoru akokeby medzi pristrojovkou a motorom, tupy drnkot akokeby plast o kov. teplota vonkajsia ma nato vyrazny vplyv (okolo 13st a menej uz je to pocut) a je to pocut iba z kabiny, pri motore nie. v servise nula bodov a zo spodu nic nenasli tiez, dost ma to stve uz...

Odesláno

Mně se to na servo nezdá. Kdyby to bylo servo, tak by to nejspíš dělalo i při otočení na druhou stranu a pravděpodobně i v létě. Navíc by to mělo být slyšet i zvenku. Přikláněl bych se ke koblihovi a jeho verzi s plechem. A nebo podle té citlivosti na teplotu by to klidně mohl být i nějaký uvolněný plast.:myslim

Odesláno

pietroKK raz mi to vydávalo podobný zvuk ako popisuješ, počuteľný z kabíny a bol to zle nasadený okrasný kryt motora.

Odesláno
pietroKK raz mi to vydávalo podobný zvuk ako popisuješ, počuteľný z kabíny a bol to zle nasadený okrasný kryt motora.

...no presne to som aj riesil, dal som ho dole ale aj tak nepomohlo :(, Judes a nemoze to byt nieco v pristrojovke?? zo spodu to nieje pocut, pri motore tiez nie ale vo vnutri a pri otackach pod 1000 alebo volnobehu to ide riadne na nervy..

[upravil dne 19/10/12 06:42 od pietroKK]

• O 2 týdny později...
Odesláno

tak jsem byl o pátku u kámoše v servise, plechy na kulových čepech mi tvrdil ,že neví co mám na mysli,nicméně vše zkontroloval, nikde žádná vůle (prý možná malinko v řízení) ,nikde nic povoleného,plasty které se mu nezdály vypodložil a ejhle....drnčení je tu stále... :grr:(

Odesláno
tak jsem byl o pátku u kámoše v servise, plechy na kulových čepech mi tvrdil ,že neví co mám na mysli,nicméně vše zkontroloval, nikde žádná vůle (prý možná malinko v řízení) ,nikde nic povoleného,plasty které se mu nezdály vypodložil a ejhle....drnčení je tu stále... :grr:(

...nemoze to byt v pristrojovke, nieco uvolnene, vychodene, nejaka klapka ventilacie??...

Odesláno

...nemoze to byt v pristrojovke, nieco uvolnene, vychodene, nejaka klapka ventilacie??...

tak asi mohlo,ale proc by to pak dělalo jen při volantu doprava??

• O 2 měsíce později...
Guest Jirka12
Odesláno

tak zase trochu přimrzlo a drnčení je opět hutnější... nicméně jsem vypozoroval dalších pár věcí, a sice,že když nechám jet do pravé otáčky auto bez plynu,tedy brzdit motorem,tak to nedělá, když se auto zhoupne tak se to drnčení mění a když jsme jeli v pěti a naložený tak tak taky téměř nedělalo.... popsal jsem jim to v peugeotu (už asi potřetí) a koukali na mě jak blumy a prd... :( kdyby někoho ještě něco napadlo,budu moc rád, chystám se do alp atd a přeci jen s takovejhlema zvukama od napravy nebo motoru, nic moc pocit....

Odesláno

Tak ti přidám mou skušenost a s ní jsem si lámal hlavu cca půl roku. Vrzání v předu v pravo od kola, hlavně když se mi vysunuli kola např.na přejezdu a retarderech no prostě děsivej zvuk ale nikde žádný vůle. No ale při přezouvání na zimáky, jsem pořádně hledal a našel. Dělal mi ten skřípot kabel od brzdových destiček, je na něm taková zubatá chránička a ta mi jezdila o hranu karoserie podběhu kola, no tak jsem ji zajistil elektr. utahovačkou k těhlici kola jen tak volně aby se to mohlo hýbat ale né dřít o podběh tak to skus omr:o .

• O 1 rok později...
Odesláno

další zima před námi, teploty klesly , během léta vyměněna komplet spojka, kotouče, desky, čepy, tyčky stabilizátoru a jediná změna která se udála je, že to drnčení dělá při volantu doleva (původně při volantu doprava), úžasný výrobek soudruhů z francie... :blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...