Guest Jirka12 Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Teploty pomalu klesají a mně se jako i minulou zimu začíná objevovat drnčení vpravo vpředu, které nemohu za nic na světě pořád identifikovat. Projevuje se to takto: drnčení je slyšet pouze uvnitř, zvenku při otevřeném motoru ne, pouze při poloze volantu od středu do prava,v klidu i při točení, za jízdy i při stání,ať už je zařazeno či vyřazeno...jakmile srovnam volant nebo točím doleva,drnčení přestane. Dělá to pouze když je zima. V létě ,nebo když se to \"něco\" v zimě ohřeje od motoru,zvuk mizí. V peugeotu nic nezjistili, kamarád co mi auto servisuje taktéž...možná to zní jako prkotina,ale ten zvuk je cim větší zima dost intenzivní a popravdě mě to pěkně \"se..\" díky moc ,za jakýkoli nápad nebo radu.. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Něco se servem, čerpadlem serva, ventil v servu a podobně Zkusil bych sundat řemen jestli to bude dělat když servo nepoběží [upravil dne 17/10/12 20:26 od Radek Hurvajz] Citovat
koblih69 Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Radku, ona je tam Elektrohydraulika...., bohužel Mrkni na takové ty plechy které jsou na kulových čepech. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Aha, tak to sorry, ale odpojit by to mohlo jit ne? Pravě jak popisuje že to dělá při natočení volantu mě utvrzuje v tom že by to mohlo dělat servo řízení. Pokud to ještě nezkusil tak by to chtělo testnout Citovat
koblih69 Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 No vodpojit to jde, stačí vytáhnout napájecí konektor, sice bude svítit červnej volant, ale zkusit se to dá. Citovat
Marcel00 Odesláno 17. říjen 2012 Odesláno 17. říjen 2012 Stoji chlap se svým nastartovaným autem na krajnici a chodec na nej vola: \"Hej, pane, drnci vam servo.\" \"Coze?\" \"Drnci vam servo!\" \"Coze?\" \"Drnci vam servo!!!!\" \"Coze? Ja neslysim, drnci mi servo!\" Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 no se servem nestraste, preci nebudu v 75 tis. měnit servo, to by mě soudruzi z francie pěkně otravili.... :-( , plechy na cepech vyzkousim, jeste tu nekdo kdysi psal o povolenych sroubech na rezonatoru hned za turbem??? [upravil dne 18/10/12 07:46 od Jirka12] Citovat
pietroKK Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 no se servem nestraste, preci nebudu v 75 tis. měnit servo, to by mě soudruzi z francie pěkně otravili.... :-( , plechy na cepech vyzkousim, jeste tu nekdo kdysi psal o povolenych sroubech na rezonatoru hned za turbem??? [upravil dne 18/10/12 07:46 od Jirka12] nazdar, ja mam mozno podobny problem ale mam pocit akokeby to islo z priestoru akokeby medzi pristrojovkou a motorom, tupy drnkot akokeby plast o kov. teplota vonkajsia ma nato vyrazny vplyv (okolo 13st a menej uz je to pocut) a je to pocut iba z kabiny, pri motore nie. v servise nula bodov a zo spodu nic nenasli tiez, dost ma to stve uz... Citovat
Mike407 Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 Mně se to na servo nezdá. Kdyby to bylo servo, tak by to nejspíš dělalo i při otočení na druhou stranu a pravděpodobně i v létě. Navíc by to mělo být slyšet i zvenku. Přikláněl bych se ke koblihovi a jeho verzi s plechem. A nebo podle té citlivosti na teplotu by to klidně mohl být i nějaký uvolněný plast. Citovat
Judes Odesláno 18. říjen 2012 Odesláno 18. říjen 2012 pietroKK raz mi to vydávalo podobný zvuk ako popisuješ, počuteľný z kabíny a bol to zle nasadený okrasný kryt motora. Citovat
pietroKK Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 pietroKK raz mi to vydávalo podobný zvuk ako popisuješ, počuteľný z kabíny a bol to zle nasadený okrasný kryt motora. ...no presne to som aj riesil, dal som ho dole ale aj tak nepomohlo , Judes a nemoze to byt nieco v pristrojovke?? zo spodu to nieje pocut, pri motore tiez nie ale vo vnutri a pri otackach pod 1000 alebo volnobehu to ide riadne na nervy.. [upravil dne 19/10/12 06:42 od pietroKK] Citovat
koblih69 Odesláno 19. říjen 2012 Odesláno 19. říjen 2012 Akorát by mě zajímalo jaký vliv by na to pak mělo natočení volantu doprava. Za jízdy budiž, ale ve stání se přece auto nijak nenakloní.... Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 tak jsem byl o pátku u kámoše v servise, plechy na kulových čepech mi tvrdil ,že neví co mám na mysli,nicméně vše zkontroloval, nikde žádná vůle (prý možná malinko v řízení) ,nikde nic povoleného,plasty které se mu nezdály vypodložil a ejhle....drnčení je tu stále... Citovat
pietroKK Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 tak jsem byl o pátku u kámoše v servise, plechy na kulových čepech mi tvrdil ,že neví co mám na mysli,nicméně vše zkontroloval, nikde žádná vůle (prý možná malinko v řízení) ,nikde nic povoleného,plasty které se mu nezdály vypodložil a ejhle....drnčení je tu stále... ...nemoze to byt v pristrojovke, nieco uvolnene, vychodene, nejaka klapka ventilacie??... Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 29. říjen 2012 Odesláno 29. říjen 2012 tak jsem byl o pátku u kámoše v servise, plechy na kulových čepech mi tvrdil ,že neví co mám na mysli,nicméně vše zkontroloval, nikde žádná vůle (prý možná malinko v řízení) ,nikde nic povoleného,plasty které se mu nezdály vypodložil a ejhle....drnčení je tu stále... ...nemoze to byt v pristrojovke, nieco uvolnene, vychodene, nejaka klapka ventilacie??... tak asi mohlo,ale proc by to pak dělalo jen při volantu doprava?? Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 16. leden 2013 Odesláno 16. leden 2013 tak zase trochu přimrzlo a drnčení je opět hutnější... nicméně jsem vypozoroval dalších pár věcí, a sice,že když nechám jet do pravé otáčky auto bez plynu,tedy brzdit motorem,tak to nedělá, když se auto zhoupne tak se to drnčení mění a když jsme jeli v pěti a naložený tak tak taky téměř nedělalo.... popsal jsem jim to v peugeotu (už asi potřetí) a koukali na mě jak blumy a prd... kdyby někoho ještě něco napadlo,budu moc rád, chystám se do alp atd a přeci jen s takovejhlema zvukama od napravy nebo motoru, nic moc pocit.... Citovat
bart.lbc Odesláno 18. leden 2013 Odesláno 18. leden 2013 Tak ti přidám mou skušenost a s ní jsem si lámal hlavu cca půl roku. Vrzání v předu v pravo od kola, hlavně když se mi vysunuli kola např.na přejezdu a retarderech no prostě děsivej zvuk ale nikde žádný vůle. No ale při přezouvání na zimáky, jsem pořádně hledal a našel. Dělal mi ten skřípot kabel od brzdových destiček, je na něm taková zubatá chránička a ta mi jezdila o hranu karoserie podběhu kola, no tak jsem ji zajistil elektr. utahovačkou k těhlici kola jen tak volně aby se to mohlo hýbat ale né dřít o podběh tak to skus omr:o . Citovat
Guest Jirka12 Odesláno 29. listopad 2014 Odesláno 29. listopad 2014 další zima před námi, teploty klesly , během léta vyměněna komplet spojka, kotouče, desky, čepy, tyčky stabilizátoru a jediná změna která se udála je, že to drnčení dělá při volantu doleva (původně při volantu doprava), úžasný výrobek soudruhů z francie... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.