Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pánové,

velice dlouho jsem tu na fóru nebyl, nicméně P307 break máme stále a stále drží.

Nyní nadešel čas, kdy je potřeba pořídit druhé auto pro manželku, aby mohla vozit děti do školy a zajišťovat nákupy a tak dál. Penězi příliš neoplývám (jako že nemám na rozhazování). Ojetiny jsou drahé jak kráva, ale naskytla se mi možná zajímavá možnost, vzít auto od ségry. Stav naprosto znám, ale chtěl jsem se přesto poradit.

Jedná se o Kiu Picanto, r.v.cca 2006, myslím že 1,1l benzín. Má to ale jeden neduh, a to zvláštní řízení.

Na jednu stranu se točí volantem docela ztuha, kdežto na druhou to jde uplně lehce. Auto nikam netáhne, jen tím volantem se točí hůř doleva než doprava.

Můj P307 má elektrický servo řízení, pokud se nepletu. Netušíte jak to je u Kii? Nevyznám se v tom, ale moje představa je ta, že servo je hydraulické a je tam nějaké štelovátko (dva šrouby), které říkají, jak velký tlak má jít při točení doleva a jaký při točení doleva. Že by to stačilo poštelovat

Je možné, že moje představa je naivní a pravdu děl mechanik, který říkal, že to je na výměnu serva řízení a že by to radši hodil ze stráně. Jezdí to takhle už několik let, bourané to nebylo. Hledal jsem Kia fórum, našel jsem, ale tam je to jak na hřbitově.

Dík za každý tip.

Ahoj Ticcino

Odesláno

najvyssi cas zacat posilovat aj \"lavacku\" :D

ale nie vazne teraz...

hovoris deti, predpokladam ze minimalne dve su...

priestor pre zadnych pasazierov nebude zalostne maly.

nam bolo R-Clio male tak islo do sveta.... ale ak je picanto

minimalne tak velke ako P307 tak preco nie...

Odesláno

1. mechanika bych hodil ze stráně....

2. picanto má podle mě normální mechanické čerpadlo hnané řemenem příslušenství

3. napřed bych kouknul na to jeslti tonení zavzdušněné případně vyměnil kapalinu. Nějaká obyč za Kelly bude kolem 100,- za litr to za zkoušku stojí. Samozřejmě je potřeba zkontrolovat jestli tam není nějaká jiná mech. vada.

4. Nevím jeslti to jde \"poštelovat\" ale v nejhorším by tě čekala repase hřebene případně jeho výměna z vrakáče.

5. Manželka jezdí už 5 let s Fiatem Panda - tuším, že 2 jsou dokonce tady v inzerci. Řadička vedle volantu, otočka na pětikoruně, Posilovač s funkcí CITY, perfektní výhled jako z dodávky. O spotřebě 5,3 za posledních 70 tis., vynikající spolehlivosti a levných ND ani nemluvím.

Odesláno

By ma zaujímalo načo je 900kg hračkárskemu autíčku servo ale budiž... :roll

Fiat Panda je perfektná voľba, tiež sme o Pandičke vážne uvažovali pri výbere auta pre manželku.

PS: Kúp 1007mu a budeš tu s nami riešiť kopec iných problémov, takže servo ťa ani nenapadne... a okrem toho si tú krabičku zamiluješ... ;):D

Odesláno

Hoj, tak na Kia fóru někdo radil zkontrolovat/vyměnit jakýsi ventil na servořízení.

@oddie: jo, dva šrouby je naivní přestava, ale servořízení ve své podstatě funguje právě tak ne? Přepouští tlak na jednu nebo na druhou stranu...

Odesláno

Ticcino jestli můžu radit tak to hledáním problému serva může být někdy běh na dlouhou trať. Buď ať ti prodávající 10k sleví a nebo ať si to vyřeší, nemyslíš?

Je kapalina hodně napěněná?

Odesláno

Kapalinové servořízení (pokud jej ta Kia má) obsahuje tzv. orbitrol, který řídí tok té kapaliny. Je to část řízení, kde se připojuje kloubek řízení od volantu, a končí pastorkem zapadajícím do hřebene. Pokud je vadný, často se to projevuje právě takhle. Jak je to řešitelné nevím, nikdy jsem to nezkoušel, vždycky jsem tam dal prostě jiný z vraku, nicméně tuším na BX fóru kdysi byl návod na výměnu gufer a byl tam nafocený rozebraný. Taktéž pohledej na googlu něco jako repase servořízení, repase orbitrolu atd., třeba to někdo dělá.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...