Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den

Jedná se o peugeota 205

Mám problém se zatýkáním ze střešního okna. Nechtěl jsem to řešit ,ale bohužel po včerejší bouřce musím (opravdu velká kaluž na podlaze)

Chci se zeptat, kde by se dalo sehnat toto těsnění. V jednom článku jsem četl něco o metráži , že se to dá koupit, ale týkalo se to dveří. Vůbec nemám ponětí, kde mám sehnat original. Mohl by mi tu někdo poradit jak to udělat (silikon používat nechci :D ) Mám střešní okno které se nezašoupává na zbytek střechy, ale pod úhlem cca 15-20 stupňů se otevírá nahoru. Budu rád za každou radu.

Předem děkuji za odpověď

Odesláno

myslím,že to těžko vyřešíš nějakým origo těsněním--asi nebude dnes k sehnání, nedodává se určitě na metry, je to spíše výlisek, možná to není origo střeš. okno, zkus se podívat na výrobní značku , nejspíše utěsnit silikonem a dál nepoužívat :(

Odesláno

nebo jak píšu zjistit výrobce a pokud je jiný než peugeot, zkusit konzultovat s ním...,ta origo šoupací střecha P205 měla k utěsnění takovou \'\'hadici\'\', která se \'\'nafukovala\'\'--byla spojena s vývěvou , strašně špatně se měnila ta hadice, ale totto je jiný případ

Odesláno

No uvidíme zitra to zkusím vyčistit a natřít glicerinem :) uvidíme co to udělá, případně uhnu držáky aby těsnění bylo více přitlačeno, pokud to nevyjde tak zkusim vrakáč a stejný postup zopakuji, když to nepujde tak zalepim silikonem :D

Díky za odpovědi :D

Odesláno

Jednou jsem řešil tkaovou nouzovku u střešního oka na zimu - pečlivě jsem očistil plochu vlastního skla které se vyklápelo a nalepil jsem kolem těsnění na okna - ten pěnový E profil.

Odesláno

Asi mas ColorLine edici, co? Tak tam je jine stresni okno nez u jinych 205tek. Vyndat ho z auta bez zniceni je temer nemozne. O vymene tesneni trochu pochybuju, ze by to bylo realizovatelne. Nejlepsi bude kdyz to tesneni ocistis a natres olejem, snad to pomuze. Jinak by bylo dobre vedet, v kterych mistech (resp proc) se ti tam ta voda dostava, treba je to vnejsim tesnenim okna.

Ju a kaluz na podlaze byva nejcasteji zpusobena tesnenim zadnich okynek u 3 dverove verze. Jinak sem tam sakne taky pres antenu.

Odesláno
Jinak neco o zatekani zde:

http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=48&t=1883&p=29540&hilit=zat%C3%A9k%C3%A1n%C3%AD#p29540

A mame tam jeste obsahlejsi temata o zatekani, jen je ted nemuzu najit.

[upravil dne 13.10.12 08:30 od Mitja]

pokud nejsou orezlý troxy tak jde vyndat v pohodě, dokoce i samotnáý těsnění jde vyndat, ale už jsem pak žádný jiný nesehnal. Takže nakonec proběhla výměna za funkční kus z jiného auta ( samozřejmě taky colorline, protože to má okno velkých rozměrů):D

Odesláno
Jinak neco o zatekani zde:

http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=48&t=1883&p=29540&hilit=zat%C3%A9k%C3%A1n%C3%AD#p29540

A mame tam jeste obsahlejsi temata o zatekani, jen je ted nemuzu najit.

[upravil dne 13.10.12 08:30 od Mitja]

pokud nejsou orezlý troxy tak jde vyndat v pohodě, dokoce i samotnáý těsnění jde vyndat, ale už jsem pak žádný jiný nesehnal. Takže nakonec proběhla výměna za funkční kus z jiného auta ( samozřejmě taky colorline, protože to má okno velkých rozměrů):D já měl značku britax

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...