Dave_GTI Odesláno 11. červen 2005 Odesláno 11. červen 2005 Mám asi velkej problém. Pokud jste měli někdo sundanou vanu u 1,9 benzín (205, 309, 405..) je tam olejová pumpa. Měl jsem ji povolenou (drží ji tři šrouby - do trojúhelníku) abych mohl vytáhnout písty a když jsem ji utahoval (velice jemně), tak jsem ty dva zadní šrouby utáhl a ten co je vepředu samotnej jsem utahoval a nepoužil jsem skoro žádnou sílu (má to být na 8 n.m.) a už jsem cítil takovej ten pocit kdy ten šroub pomalu povoluje a trhá se závit. Tak jsem okamžitě přestal utahovat. Nikomu jsem to neříkal, protože nevím co s tím. Automechanik mi řekl, že to nepotřebuje být nějak extra utáhlý, že to žádnej velkej tlak nevalí, ale nevím. Myslíte že to může později něco udělat (přestat mazat atd...)? Popřípadě jak by se to dalo opravit nebo to mám nechat tak? Díky moc za rady. Citovat
Fusion Odesláno 11. červen 2005 Odesláno 11. červen 2005 je otázka jestli se zničil závit nebo jestli se utrhla hlavička toho šroubu. Nedávno se mě toto stalo u šroubu na pantu dveří, urvala se ta hlavička tak sem musel zbytek šroubu šložitě vydělávat ale šlo to. Jak je to s pupou ale neporadím. Taky otázka jak je ten sroub (ta závitová část) tlustá... já sem tam vyvrtal díru, vzal torxovou násadku do šroubováku (musí být ta dražší aby se nerozpadla), natloukl ji do té díry ve šroubu a pak vymotal šroubovákem... ale existuje nářadí na vyndávání zatrhlých šroubů. Citovat
igor.sk Odesláno 11. červen 2005 Odesláno 11. červen 2005 Ak je to tá vec čo je hnaná re?azou na kraji, tak sa chcem ešte spýta? či sa neako šponuje tá re?az. Mne sa zdá že mi hučí. A keď som to mal rozobrané tak som to nemal kedy študova?. Citovat
Tommate Odesláno 12. červen 2005 Odesláno 12. červen 2005 jestli to drží ty dva šrouby je to v poho.. ale aby ti ten třetí nevypad do vanny osobně bych si ten závit spravil, bez ohledu kolik tam je masa jde použít spec. sadu - nejdřív se to závituje a pak se do toho našroubuje taková jakoby pružina - výsledný závit je původní velikosti - měli by to mít v servisech - používá se to vesměs na stržené závity svíček, v bloku atp.. Citovat
Hadra Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 ....a nebo to očisti, a bodni na ten šteft matku a vytoč to. ale musíš dávat bacha, aby ti to neblaflo. Citovat
Ladis Odesláno 13. červen 2005 Odesláno 13. červen 2005 Mám tušení, že k tomu třetímu šroubu poblíž je právě vývod na tlakový olej. Takže přeměřené dotáhnutí je tu žádoucí. Je to tam trochu těsný, ale možná by šlo to převrtat a vyříznout větší závit. Dát tam závitovou vložku je jistě fajn, ovšem ne každý ji má a jsou laciný ... Poměř ještě ty šrouby, jsou každý jinačí i s delkou závitů. Abys tam nelomil rukama nad špatným šroubem, co patří o díru vedle. Měl jsem to asi tak před 6 týdnama rozdělaný, tak si to už matně vybavuju. Strhnout ale takovej šroub, mi přijde víc než smůla, nebo nějaká krutá nedůslednost. A nebo pak aplikace tekutých kovů. Prozatím jen dobré ukušenosti. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.