Lihous Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Zdravim mame sice proti vasim peugeotum stary model ale pokud regeneruje slysim jen cvakani z pod palubni desky-pokud to je ono. A pokud to pri pridani ci ubrani plynu cvaka dele nez cca 5-10km tak proste pri ohratem motoru zaradim pekne 3 a jedu kolem 90km/h..... 5-10km a je hotovo Jinak jak pise Marcel podtacet HDi no u nas to odnesla remenice na klice tak ze se snazim nejit pod 1800ot. spis jezdime kolem 2000ot. a cas od casu posleme rucicku otackomeru k omezovaci /prez 4000ot. Na stary FAP se najelo kolem 170tis/km a ted mame novej cca 10tis a dle diag. vse OK A doufam ze dlouho tak zustane Citovat
jojosavi Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 Zrad. Pridam aj ja svoje skusenosti s FAPom. Ked zacne regenerovat, spoznam vzdy. Auto pri pridavani plynu trha. Na volnobehu skacu otacky a ked stojim pocas regeneracie a idem sa rozbehnut, tak musim prudko pridat plyn inak zhasne motor. Mozno je to tym, ze mam rocnik 2005, mozno stary software alebo nieco s EGR. Inak FAP je asi v dobrom stave, lebo ked jazdim hlavne po meste regeneruje cca po 900 km, pri jazde po dialniciach cca po 1200 km. Neviem ci uz bol FAP meneny, kupil som auto ked malo najazdene 100000 km teraz ma 135000 km. Z mojich skusenosti sa najlepsie regeneruje na 4-ke okolo 3000 ot/min - rychlost asi 115 km/hod. To trva regeneracia okolo 5-10 min. Nikdy nevypinam motor pocas regeneracie ani hned po regeneraci, lebo nechcem znicit turbo. Citovat
Parc Odesláno 9. říjen 2012 Odesláno 9. říjen 2012 pridam aj svoju skusenost, zatial som zazil niekolko regeneracii a musim konstatovat ze regeneracia mi trva urcite dlhsie nez 5-6km... auto robi skopiciny 50-100km (rhr, r.v. 2005) najskor okolo 2tis otacok zacne mierne trhat, tesne pred koncom regeneracie si to pridava samo volnobezne otazky, reakcia na plyn je s vyraznou dierou a potom sa to zasa vsetko znormalizuje... nakolko jazdim dost casto po dialnici povacsine mi to vyjde zrovna tak ze idem min 50km usek po dialnici takze 5tka tempomat 140 a kym sa doveziem je pokoj ak nieje tak stihnem na kreskach zrovna tu poslednu fazu ktora je celkom usmevna ale da sa s tym zit... pisem vsak pre ine a bol by som rad ak by sa vyjadril niekto fundovany, v principe ak spravne chapem ide o to mat co najvyssiu teplotu vyfukovych plynov, ich dostatocny prietok (aby z fapu vyletelo vsetko co ma) a zaroven nie prudke zrychlenia nech sa nepridavaju nove sadze.. je tak? alebo je to blbost? diiik za vysvetlenie [upravil dne 9.10.12 23:35 od Parc] Citovat
elton Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 KOukám, že u dvoulitra každý pozná kdy regeneruje:myslim Asi jsem hluchej, slepej a bez citu, protože neslyším žádné dunění, necítím žádné škubání, prostě nic. Jenom když je vlhko, tak se mi odmlží zadní okno. Citovat
Marcel00 Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 lenze lopata ma jbl... tak preto nic nepocuje Citovat
elton Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 A to jí mám kvůli nějaké gereneraci vypnout:myslim ses zblánil, ne...:aut:aut Citovat
roura Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 KOukám, že u dvoulitra každý pozná kdy regeneruje:myslim Asi jsem hluchej, slepej a bez citu, protože neslyším žádné dunění, necítím žádné škubání, prostě nic. Jenom když je vlhko, tak se mi odmlží zadní okno. Nejsi sám ..ja jsem zatim taky nic nezaznamenal..začínam pochybovat jestli tam ten FAP ještě vubec je ...žadný příznaky,co tu popisujete jsem nezažil... Citovat
Parc Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 hmm nemusis ju vypinat ) ja sa jej mile rad ujmem prelozenim do mojho vozitka ..... inak ten rozdiel bude podla mna skor v tom, ze mas sice 2.0 ale 110kw ja mam 100kw teda aj ked rovnaky objem motor bude iny alebo minimalne elektronika okolo neho a tak aj tieto doprovodne javy mozu byt ine/miernejsie/ziadne oproti tomu mojmu.. Citovat
taylor Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 eltone z toho si nic nedělej, že to nepoznáš. Jen to má trochu hlubší zvuk, ale já jezdím bez rádia, tak to většinou poznám. jinak to jede normálně. Jinak si myslím, že by se mělo jezdit normálně bez ohledu na FAP. Navíc já u AUT6 otáčky těžko ovlivním. Citovat
elton Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 Taylore, ten automat bych si dal líbit:aut Citovat
P607Olda Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 Regeneraci nepozoruji, ani zvuk, ani zátah se nemění. Jednou v garáži bylo cítit \"horko\", ale nic víc. Najeto 46 t. [upravil dne 10.10.2012 14:07 od P607Olda] Citovat
elton Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 Jak je to v té reklamě \"A dobrá voda taky renereguje\" :aut:aut Citovat
drroman1 Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 a jak se mam do tech otacek dostat,kdyz nereaguje plyn:roll jazdi na poriadnych otackach a nic nebude skakat ako koza... mame tiez 1.6HDI 92k a nic nam neskace... vsetci to solichate na 1400ot/min a potom sa cudujete ze vam to bruci, skace a brumi... tymto sme si tiez presli a ten p*covsky indikator aky stupen zaradit uz davno ignorujeme... Citovat
Marcel00 Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 hmm tak ked ti to nejde do otaciek, daj to opravit, asi to mas pokazene... Citovat
Parc Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 ked podrzis chvilu pridany plyn napriek tomu ze to hned nezacne zrychlovat nezacne sa nic diat ani po chvili? povedzme 200-300m prejdenych? Citovat
drroman1 Odesláno 10. říjen 2012 Odesláno 10. říjen 2012 ale jo,ale je tam treba 3-4 sekundy prodleva a mistama jde o krk,dojizdim do krizovatky,odbocuju vpravo bez zastaveni,jen pribrzdim,dam dvojku,ale auto proste nereaguje na plyn,jak by tam nesla nafta a najednou vystreli jak pitome.dela to jen u regenerace fapu.jinak jezdi v pohode.prece nebudu pri odbocovani radit jednicku:o je to mnohdy o hubu,protoze se potrebujes dostat rychle z krizovatky a ten skunk jede jak studena skoda 120 na sytic:( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.