Danielxs Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 Zdravim mám takový problém a potřebuju radu. Jde o vůz Peugeot 106 1.4XR nový model 96 Když zvednu levé přední kolo na heveru tak má kolo tak centimetrovou vůli tzn. že když chytnu kolo tak s ním hýbu jakoby v ložisku. Kulový čep a ložisko vyměněno vůle stále stejná. Kde by mohl být problém? Prý tam má být nějaká podložka která se utahováním sevře a vymezí vůli. Také mě zajímá jak se mění náboj a co dělá když je poškozený. případně by se mi hodil obrázek z manuálu přední celé těhlice. Moc díky za postřehy Citovat
ozzy56 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 vůle v ložisku se nedá vymezit dotahováním matice--je tam dvouřadé ložisko, u kterého se vůle nedá seřídit vadný náboj se vylisuje z těhlice a vymění za nový (včetně ložiska) nechej si to prohlédnout odborníkem, centimetrová vůle je na zabití [upravil dne 7/10/12 08:46 od ozzy56] Citovat
Danielxs Odesláno 6. říjen 2012 Autor Odesláno 6. říjen 2012 Měl jsem vyndaný celý tlumič s těhlicí pro výměnu ložiska. Při lisováí ložiska musel tedy zjistit, že je tam vůle? Vadný náboj by tedy mohl způsobovat tu vůli? Samozřejmě s autem se nejezdí.... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 centimetrová vůle na ložisku znamená, že ložisko je rozsypané, prostě total KO Citovat
Danielxs Odesláno 6. říjen 2012 Autor Odesláno 6. říjen 2012 je tam ale nové a stále stejná vůle.... Citovat
ozzy56 Odesláno 6. říjen 2012 Odesláno 6. říjen 2012 jak píšu, musí se na to podívat mechanik, neumím přes net zjistit, kde je ta vůle;) Citovat
Danielxs Odesláno 6. říjen 2012 Autor Odesláno 6. říjen 2012 zkusim udělat video zítra mechanik se na to stejně podívá až v pondělí... Citovat
Danielxs Odesláno 7. říjen 2012 Autor Odesláno 7. říjen 2012 tak jsem udělal foto plus video. Matka poloosy je jakoby hodně vevnitř oproti druhé straně. Tak si říkám zda tam nemá být nějaká podložka, vymezovací, konusová, nebo jestli neni jiná poloosa než má být. Citovat
Danielxs Odesláno 7. říjen 2012 Autor Odesláno 7. říjen 2012 http://ulozto.cz/x9xg88k/video0008-3gp Citovat
ozzy56 Odesláno 7. říjen 2012 Odesláno 7. říjen 2012 podložka pod matkou poloosy žádná není, dotažení té matice nemá na vůli v náboji vliv, ale poloosa musí být dotažená na předepsaný moment, není ta vůle nakonec ve spodním otočném čepu v rameni? zvedni to, dobře podlož a sundej kolo, pak s kotoučem kmitej a musíš vidět, kde ta vůle je [upravil dne 7/10/12 21:32 od ozzy56] Citovat
koblih69 Odesláno 7. říjen 2012 Odesláno 7. říjen 2012 Tohle se mi nějak nezdá, podle mě je to vylezlý pravdu o hodně víc než má být Citovat
Danielxs Odesláno 7. říjen 2012 Autor Odesláno 7. říjen 2012 Kulák je nový. Bylo to komplet sundaný jen tlumič a těhlice a prostě se to hejbe uvnitř jakoby v ložisku, jakoby poloosa byla úzká. Když se sundá kotouč tak ta vůle už je fakt malá. Jak je tam danej ten náboj nebo v jakých případech (při jaké závadě) se mění náboj? Citovat
Danielxs Odesláno 8. říjen 2012 Autor Odesláno 8. říjen 2012 Tak mechanik dnes koukal docela , ale říkal že vyměnit náboj nebo je prostě už vymlácenej domeček kde je ložisko. Takže nejlepší volba bude sehnat jinou těhlici. Kdo by měl tak nabídky do SZ díky. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 zkus vrakoviště a kup komplet těhlici s nábojem a ložiskem, neměl by být problém to koupit Citovat
Danielxs Odesláno 8. říjen 2012 Autor Odesláno 8. říjen 2012 nějaký tip v okolí? Žatec, Most, Kadan, Teplice, Nové Strašecí, Rakovník, Slaný, Kladno, Praha? Citovat
Michal.x Odesláno 8. říjen 2012 Odesláno 8. říjen 2012 na kladně bude určitě u benzinky OMW směrem na buštěhrad jeden vrakáč je zavřenej ale druhej normálně funguje a má docela dobré ceny ... Citovat
Danielxs Odesláno 9. říjen 2012 Autor Odesláno 9. říjen 2012 Mohl by mi někdo potvrdit zda pasuje těhlice z 1.1 bez abs na muj model? Děkuji Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.