Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Klucííí, mám problém s tiskárnou, jedná se o tip HP PSC 1500 All-in-One. Po zapnutí mě hlásí, že je problém s tiskovou kazetou (tříbarevnou) a nejde to ničím přeskočit. Kazetu jsem vyndal, očistil, jak jí tak vnitřní kontakty a nic. Podle váhy je v kazetě stále barva. Nedávno tak cca tři týdny zpět normálně tiskla a teď ani za boha :myslim Má někdo nějakou radu, než pujdu koupit novou :D Díky moc za případné rady.

Odesláno
Si dycky u těch inkoustovek říkám, jestli se nevyplatí místo kazet kupovat rovnou celou tiskárnu... při těch cenách...

Ani nie. HP dáva prvé náplne temer symbolické iba na vytlačenie skúšobnej stránky. Platí to pre atrament i laser.

Odesláno
A i k tomu musí dřív nebo pozdějc každej dospět :D
Už se stalo... A dááááávno... Pro mě by tiskárna doma byla těžce neekonomická... Ty inky obzvlášť... Ještě bych tak přemejšlel o barevnym laseru... To snad ne-používáním tolik nestárne...
Odesláno

co me jednou poradili, kdyz byla zaschla, tak dat kazetu do teple vody a nechat tam vymachat.... ale jestli t pomuze na toto, netusim...

Jinak mam doma asi 8 let laser a inkoust... barevne netisknu.... inkoust uz je 7 roku a 11 mesicu lapac prachu... laser jede porad s naplni, ktera tam byla, kdyz jsem to koupil :D :D :D...

Odesláno

U laserovek se dnes dává jako startovací toner na cca 700 stran což je cca polovina toneru řady .....A a cca 1/3 ceny řady .....X, to by mělo stači na zkušební stránky bohatě ;)

U inkoustovek je to velmi podobné, ale tam je potřeba si ještě uvědomit kolik se vyplýtvá inkoustu na čištění.

... ale pokud má někdo peníze nazbyt aby živil takový typ tisku tak budiž mu přáno :papa

Odesláno
Už se stalo... A dááááávno... Pro mě by tiskárna doma byla těžce neekonomická... Ty inky obzvlášť... Ještě bych tak přemejšlel o barevnym laseru... To snad ne-používáním tolik nestárne...

To sice ne, ale sada tonerů je opěr raketa. I když na doma ti možná ty původní vydrží mnoho let. Nicméně záleží jetš na tehcnologii, někde se musí měnit ještě optický válec a pod, nebo OPC film a to už se vůbec nedá uživit.

h4wk3y: hlava která není zaschlá úplně se vzpamatovat dá - používám ultrazvukovou čističku... ale to není tenhle případ. To co popisuje Radim je poměrně častá vada u HP. Nová náplň skoro vždycky funguje. Důvod jsem nezjistil. Otrlí jedinci to reklamují a HP to tak v 50% případů uznává ( pokud je jasné, že tam inkoust je ) pošlou za to novou kazetu.

Odesláno

Pokud nepotřebuješ je to ideál, pokud tiskneš tak nějaká nesmrtelná laserovka so dobrými náklady na tisk. Ideálně aby nepodávala zespoda ale horem, prostě minimální manipulace s papírem a vydrží to věčně.

Odesláno

Pevedal by som že presne opačne. Už je problém zohnať laserovú tlačiareň s horným podávaním. HP prešlo na spodné podavač po typoch 1100, 5L, 6L ktoré boli veľmi obľúbené ale práve to podávanie sa po krátkej dobe nesprávalo ako malo. Dnes sa iné ako spodné podávanie používa veľmi málo a väčšinou je určené na hrubšie tlačové médiá.

Vždy záleží vhodnosť tlačiarne na spôsobe používania a väčšinou platí že čím drahšie zariadenie tým lacnejšia prevádzka a opačne.

[upravil dne 19/9/12 22:30 od pastorek]

Odesláno

Uf na to nemám co napsat. Inkoustovky a laserovky jsem pro HP a Canon servisoval léta jako autorizovaný servisák. Když jen odhadnu procento poruch podavače tak je to tak 10:1 ve prospěch horního podávání a to jak u Inkoustu tak Laseru... Samozřejmě se bavíme o malých tiskárnách. Síťové tiskárny podávají prakticky vždy ze spodního podavače, ale tam je mechanika řešená výrazně mechanicky líp (podoně jako u kopírek) takže tam problém není.

Jinak souhlasím, že u laseru je to dnes prolém sehnat, ale já bych novou laserovku stejně nekoupil - osvědčené 5L nebo 6L se dá pořídit za 500,- i s tonerem.

[upravil dne 19/9/12 22:40 od koblih69]

Odesláno

To sice ne, ale sada tonerů je opěr raketa. I když na doma ti možná ty původní vydrží mnoho let. Nicméně záleží jetš na tehcnologii, někde se musí měnit ještě optický válec a pod, nebo OPC film a to už se vůbec nedá uživit.

h4wk3y: hlava která není zaschlá úplně se vzpamatovat dá - používám ultrazvukovou čističku... ale to není tenhle případ. To co popisuje Radim je poměrně častá vada u HP. Nová náplň skoro vždycky funguje. Důvod jsem nezjistil. Otrlí jedinci to reklamují a HP to tak v 50% případů uznává ( pokud je :Djasné, že tam inkoust je ) pošlou za to novou kazetu.

Dávno už jsem k tomu dospěl a co potřebují tisknu v práci :D jinak tiskárnu používá ségra pro studijní účely. Jediná rada je, aby si koupila novou náplň. Jo tenhle model neni zrovna vyveden. Dvě náplně a tím to hasne. Chtělo to Epson s pěti barvama, ale na rady se nehledělo. Jinak diky za reakce. :)

[Edited on 19/9/12 21:44 by radim.1008]

Odesláno

Fakt? Co jsem porovnával ceny náplní, tak Epson byl výrazně lacinější, ale je pravda, že o technice tiskáren toho moc nevím. Prosim tě Koblihu, jedna taková otázka. Do čeho všeho děláš? Co tu čtu už nějaký ten pátek, tak máš na hodně témat svůj konstruktivní názor, který se zakládá na pravdě, či na tvých zkušenostích. :o Jako ještě od mladýho máš můj obdiv :papa

Odesláno
... Když jen odhadnu procento poruch podavače tak je to tak 10:1 ve prospěch horního podávání a to jak u Inkoustu tak Laseru...

Mám presne opačné a tiež niekoľkoročné skúsenosti.

Možno mali moji zákazníci iba smolu.

Odesláno

V robote mám HP LJ 1320n so spodným podávaním a duplexom a je to nesmrteľná babička... vyše 7rokov bez poruchy a nikdy ju nikto nečistil ani len od prachu... a spraví cca. 50-100 strán denne.

:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...