Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mno mě tenkrát bylo řečeno... první 1000km otáčky max 2500 - 3000, občas trochu přišlápnout ale v rámci těch otáček. Potom do 5000km plynulejší jízdy, občas pořádně vytočit 2. rychlostní stupeň až k červenýmu a zase v klidu a po 5000km už běžná jízda... Auta jsou z výroby respektive motory jsou už zajety takže alespoň takhle...

• O 4 týdny později...
Odesláno

Já myslím že stačí prvních pár tisíc km jezdit rozumně a nezávodit, taky si pamatuji kdy jsem musel po 1500 km vyměnit ,,zajížděcí\" olej za běžný , ale dnes už je ta technika o hodně dál

• O 2 týdny později...
Odesláno

Důležité je hlavně netočit motor za studena. To je teda i normálně, ale ze začátku ještě víc. Jezdit normálně, co nejvíc střídat otáčky (hodně řadit), nedráždit omezovač a motor se ti dobrým odmění. Od cca 1000km pak sem tam zařadit \"výlet\" k maximálním otáčkám, aby se protáhl komín.

• O 3 měsíce později...
Odesláno
Nejlepší na zajetí je, hned plnej kotel a pořádně provětrat:D

Pššššt... to sa tu nesmie prezrádzať na verejnosti... :ticho:D

No vy si děláte prdel, ale přesně tohle mi řekl dealer, když jsem si auto přebíral ;)

\"naložit úplně plné a dát tomu pořádný záhul...\" a to si prdel nedělám :)

Možná je to způsob, jak si hned od začátku \"vychovávat\" zákazníky pro servis :)

Odesláno

každý motor (benzín i diesel) se zajíždí tak, aby se nedusil, tzn. neměl nižší otáčky, než je právě potřeba, takže více řadit, motor točit do cca 2/3 max. otáček, hlavně diesel nemiluje otáčky blízké maximu, nechtít po motoru max. výkon když je studený...

Odesláno

nemal by si auto ani šetriť a ani vytáčať. Ako bolo už písané jazdiť normálne.

Ak je motor studený, nevýtáčať, preraďovať pri max 2000 ot/min.

Ak je motor zohriaty,možeš mu mierne naložiť, tu si ale uvedom že max. výkon máš pri cca pri 4400 otáčkach. Je zbytočné ho točiť vyššie.Tak tiež nemal by si auto podtáčať, to znamená držať motor pri 2000 otáčkach +-.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...