arino Odesláno 12. září 2012 Odesláno 12. září 2012 caute, 1,4HDi , p307. postupný popis problému: 1.asi pred rokom auto stratilo výkon, žral olej ... = výmena turba (mechanik mi ho zohnal z búraného, vraj \"málo kilometrov\") - auto od vtedy nemá ťah a postupne viac a viac dymilo a začal opäť žrať olej + začalo ho ako keby vypinať ... pred touto výmenou keď som mu pridal plyn tak malo taký \"ostrejší \" zvuk a pekne ťahal. 2. teraz som teda opäť vymenil turbo ale už za repas, auto pri štandartnej jazde nedymí a javí sa že všetko je vporiadku, ale... auto do menšieho kopca hneď stratí výkon nejde do otačiek (skôr smerom dole) a dymí tak nasivo (možno to je len pozostatok v potrubí a kate ešte čo mi dymilo to staré turbo...) -aktuálny stav: sánie je čisté priechodzie, nové filtre, olej váha vzduchu čistená, snímač vačky nový, kľuky pôvodný. spotreba je štandartná - nezvýšená. auto som mal aj na diagnostike a chyby nehlási, aktuálne hodnoty síce píše ale keďže neviem v akom rozmedzí sa to má pohybovať tak neviem posudiť či sú správne... rozvody menené podľa pôvodneho majiteľa pri 150000km, a auto má teraz 210000 - bol seriózny takže v tomto si myslím že boli menené ale ruku do ohňa nedam... otázka na vás. ak by bol rozvod skočený hoc o jeden zub, poznal by som to ? a ako by sa to prejavilo? Nemáte nejaký nápad načo by som sa mal pozrieť(zamerať) ? Citovat
koblih69 Odesláno 12. září 2012 Odesláno 12. září 2012 Zaměřil bych se na servis - tedy na jeho změnu. Pokud 1. turbo umřelo tak proč? Nebyly problém třeba s mazáním? Je to docela pravděpodobné, protože pak umřelo i druhé. Nebojíš se, že umře i třetí? Nepíšeš, jestli když auto stratí výkon padne do nouzového režimu... To co popisuješ může být klidně třeba vstřiky... nicméně hazard typu, že koupíš auto, nevyměníš rozvody a jezdíš 50 tis. opravdu nechápu. Citovat
arino Odesláno 12. září 2012 Autor Odesláno 12. září 2012 servis som už zmenil no prve turbo padlo pri 190000km... to druhe si myslim že mohlo mať taktiež toľko keď nie viac + vraj asi rok sa nepouživalo. takže o tretie by som sa nebal a ak, potom ide auto z domu do núdzového mi nepadá ( nič nezasvietí) len neide do otáčiek a neťahá. vstreky ma už tiež napadly (musím pohľadať niečo na okoly kde robia kvalitnú prácu) a ten hazart... no keď som kúpil auto, tak nemal som nejak zvyšne peniaze na rozvody aj keď to znie divne keďže som už kúpi druhé turbo Citovat
koblih69 Odesláno 12. září 2012 Odesláno 12. září 2012 Rozvody vyměň okamžitě a najdi někoho kdo koukne na reálné hodnoty při spuštěném motoru, nejlépe při jízdě. Co se týká vstřiků tak s ohledem na nájezd bych je posla na vyčištění a test, ale repase tě stejně nemine. Ty rozvody ( pokud nemáš 100% ) jistotu vyměň a vůbe s tím neváhej. Citovat
arino Odesláno 12. září 2012 Autor Odesláno 12. září 2012 tak rozvody dam vymenit a nejaku firmu na vstreky v okoli pohladam... len tie reálne hodnoty ani netušim kto by mi pozrel... Citovat
dodo407sw Odesláno 12. září 2012 Odesláno 12. září 2012 mam kamosa ktory mi servisuje auto, sikovny... ak chces kontakt tak SZ... ma origo dia PP2000 vie aj streky precistit a rozvody samozrejme, ze bez problemov... [upravil dne 12/9/12 12:04 od dodo407sw] Citovat
arino Odesláno 20. září 2012 Autor Odesláno 20. září 2012 na odporúčanie nového mechanika som teda skúsil diagnostiku počas jazdy v záťaži do mierneho kopca a vyšla mi takáto hodnota: je to na 5tom prevodovom stupni, pri asi 110km/h - rýchlosť ustálena (pomaly to spomaľovalo), akcelerátor na podlahe - čiže 100% (novinka : rovinka na dialnici a ja to neviem rozbehnuť na viac ako 120km/h ) mechanik mi chce premerať turbo či tlačí správne tlak a vaše nápady a postrehy??? podľa tohto dáva prietok vzduchu o 200mg na vstrek viac ako požaduje Citovat
Michal.x Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 podle toho co vidim na dia tak to vypadá že je bude problem v egr neotvírá jak by měl butto zaseklej nebo odpojenej ... a nebo je špatná váha vzduchu .. Citovat
Michal.x Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 ehm vedle ? požadováná váhá je menší než skutečná otevření egr je na 100% takže asi neotevřel aspon to tak vždy bylo hihi Citovat
straki007 Odesláno 20. září 2012 Odesláno 20. září 2012 chjo. no ok..... V tom pripade je ale vse v poradku ne. Turbo saje teda vic a melo by tlacit. A predpokladam za ten parametr je \"relevantny\"protoze nesedel jsi v tom aute a nevis treba jak je zmacknuuty plyn.Nevis jestli motor zrovna nemel tendenci decelerovat. Tohle se snazim vysvetlit vsem porad dokola. Nejde radit kdyz sem nekdo hodi obrazek a mysli si ze nekdo neco poradi. Je to stejne blud.Proto se nejde vyjadrovat dle nejakeho prtsc......... [upravil dne 20/9/12 22:25 od straki007] Citovat
arino Odesláno 21. září 2012 Autor Odesláno 21. září 2012 páni ale ja som to písal počas jazdy v záťaži do mierneho kopca a vyšla mi takáto hodnota: je to na 5tom prevodovom stupni, pri asi 110km/h - rýchlosť ustálena (pomaly to spomaľovalo), akcelerátor na podlahe - čiže 100% Citovat
Jindra xrdt Odesláno 21. září 2012 Odesláno 21. září 2012 A mame z toho soutež , Straki uz vi a mi muzem jen hadat, tak ja si tipnu jako první, regulace turba? Citovat
straki007 Odesláno 21. září 2012 Odesláno 21. září 2012 1,4 Hdi nema regulaci turba. Je rizene obtokem. Citovat
Jindra xrdt Odesláno 21. září 2012 Odesláno 21. září 2012 Což je ale taky regulace, ne? Peugeoty zas tak zmáklý nemám, takže nevím, jak je turbo ovládáný (tlakem, el. ventilem). Ne jenom zkouším podle popsaných projevů, bych šel asi tímhle směrem Citovat
straki007 Odesláno 21. září 2012 Odesláno 21. září 2012 POkud ma na turbu repas tak by to melo byt nastavene. A zas musi vedet kolik ho nechat preplnovat na jeho motoru. Citovat
arino Odesláno 27. září 2012 Autor Odesláno 27. září 2012 problém vyriešil nový mechanik. -mám vymenený vstrek na druhom valci...(vraj sa ihla neotvarala tak ako ma) -a bolo prasknuté sanie niekde na hlave... (davno som tu riešil ze niekde mi fuci a az teraz sa prislo na to kde...) síce som spravil iba asi 20km ale radosť jazdiť Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.