Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dojazd okna.. zatvorí-otvorí... zatvorí-otvorí :(

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých účastníkov zájazdu..

pri všerajšom zatváraní auta, som zistil, že ľavé zadné okno sa nie a nie zavrieť. Zakaždým keď sklo vybehne hore a dosadne do tesniacej gumy, samé sa spustí znova dole. Trvalo mi asi 5 minút, kým som to okno postupne, po malých kúskoch, vytiahol až hore.

Robí to hlavne v prípade, keď stlačím vypánač do druhej polohy. Ale všimol som si, že aj keď je okno zatvorené, a náhodou brnknem do vypínača, aby som sa pri vystupovaní z auta presvedčil, že som ho zavrel, zase zlezie dole.. :(

Stretli ste sa niekto s takýmto prípadom?

(zo skúsenosti viem, že na aute mojej manželky Audi A3, prestal jedného dňa fungovať na jednom okne automatický dojazd. Sťahovalo a vyťahovalo sa len počas doby stláčania spínača. V servise našli dajakú softvérovú chybu, ktorú vymazali a funguje ďalej. Majú to aj naši francúzski bratia tak vymyslené, alebo u PSA je to veco hardveru?)

Odesláno

skúšal si to pozrieť na diagnostike? Ako som písal, v Audi to vyriešili celkom rýchlo a \"bezbolestne\" v rámci servisnej prehliadky..

No 407ka sa z toho dajako nievie vyliečiť sama..

Odesláno

není to váš problém ale ja jsem si koupil deflektory a taky mi pořád nešlo zavřít okno,to okno blbě zavíralo i když tam deflektor nebyl.

tak jsem nastavil dorazy oken-vrchní a spodní polohu a lehce prostříkl drážku kde jezdí sklo WD-čkem a vše je OK

[upravil dne 11/9/12 12:35 od Gabriel 307]

Odesláno

maymo: na diagnostice jsem se ještě nedíval, protože se mi to stalo poprvé asi před 2 týdny, jinak vzadu okno nikdo neotvírá, takže jsem na to uplně zapomněl

Gabriel307: no tak v těch dvěřích by se ty dorazy měly nastavovat automaticky ne? já měl za to že tam jsou ty motorky u kterých se měří odběr a ve chvíli kdy to okno do něčeho najede(ruka, vrchní doraz..) tak se zvedne proud a motor se vypne... nezapadá mi do toho, proč se to okno po uplném dovření zase vysune o 4 cm zpět :/

Odesláno

tak jsem o chtěl dneska zkusit, nechal jsem to úplně sjet dolů a pak jsem rovnou zmáčkl zavřít a fungovalo to samo :D tak nevím... co to předtím bylo,každopádně jsem baterii odpojoval tak před 3/4 rokem...

Odesláno

takže vyskúšal som odpojiť baterku a znova zapojiť, ale nepomohlo :( V tesnení okna nemám ani špinku, nič.. Okno dobehne hore a zase sa spustí asi do polovice. Chcelo by to asi dajako \"zdiagnostikovať\"..

Odesláno

Po odpojení sa vymaže funkcia \"ochrana proti privretiu\" a tá sa znovu nastaví postupom čo je uvedený vyššie. Ak tá funkcia nebola znovu nastavená po odpojení batérie, okno by sa nemalo po náraze pootvoriť a nie to ešte zliezť do polovice. Mne s toho aspoň toto vychádza.

• O 2 týdny později...
Odesláno

taaakže.. problém vyriešený..

Neviem akou náhodou sa okno samé uzdravilo, ale zrazu funguje všetko ako má. Skúšal som fintu s odpojením baterky ale správalo sa to stále rovnako. Okno sa vytiahlo hore a ako narazilo do tesnenia, tak sa zase zviezlo do polovice dolu. Rozhodol som sa teda, že ho nebudem používať. A včera náhodou sa mi podarilo to okno otvoriť a znovu zatvoriť bez problémov. Kde bola doposial chyba, netuším. Dojazd sa uzdravil záhadne sám. Každopádne vďaka všetkým, za snahu pomôcť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...