Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak 15 ctku už mám manuál,ale mám zase další problém.

Mám novou HD kameru z ní budu pořizovat video v HD rozlišení a budu si disk upravovat v Pinnacle HD 15.

1. V Pinnacle HD 15 jak je nahoře - 3.Export videa tak když zadám typ disku - HD DVD (automatická kvalita) tak mi to u toho koláče mechaniky napíše DOSTUPNOST ! jen 24minut !,80% kvalita.

u klasického DVD je 68 minut,100% kvalita.

2.To se už výrábí i disky DVD HD ?

3.Na jaký disk mi doporučujete video HD vypálit?

4.Nebo jaký program používat na úpravu a vypalování toho HD rozlišení,nebo mám zůstat u toho Pinnacle HD 15?

Dík za rady.:papa

Odesláno

jenom 24 minut no to je sakra málo.Na blu-ray disky je v Pinnaclu 40 minut.

Tak HD video nahrávat jedině na blu-ray disky,ty disky HD DVD asi neexistují jestli jsem pochopil správně.

Tak to jsem si moc nepomohl,když jsem si koupil 64GB paměťovou kartu na tu Full HD kameru.To by stačila 32GB karta.

Asi dopadnu jako ROBOZV v rodině má taky jen každý klasický DVD přehrávač..

Dotaz:Nebudu muset kupovat novou Blu-ray vypalovačku na blu-ray disky,nebo ten Pinnacle to nějak převede a na vypálení stačí klasická vypalovačka,

[upravil dne 11.9.2012 22:28 od Ivouš]

[upravil dne 11.9.2012 22:29 od Ivouš]

Odesláno

HD DVD je (resp. bol) konkurenčný formát blu ray. Kapacita jednovrstvového HD DVD je 15GB, kapacita najmenšieho jednovrstvového blu ray je 23GB. Koľko minút videa sa ti tam zmestí záleži od výšky kompresie, ktorú použiješ. Bežne sa udáva, že jednovrstvový blu ray disk stačí na 4 hodiny videa vo vysokom rozlíšení.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

čau video budu vypalovat víc lidem záznam z kamery ale nevím co mají za dvd přehrávače aby jim ten záznam v nich jel ale taky aby co nejméně utrpěla kvalita filmu, a řeším dilema.

Nahrány soubory jsou v full hd kvalitě AVCHD kamerou ale musím je v pinnaclu 15 převést kvůli těm jejich dvd přehrávačích

Nevím ale do jakého souboru abych neničil zbytečně kvalitu a aby jim to jelo v přehrávačích výběr souborů: DIVX,AVI,MoV,MPEG2,MPEG 4,Windows Media,Real Media.

A potom vybraný soubor vypálim na klasické dvd - automatická kvalita v pinnaclu 15.

Zkoušel jsem ten formát udělat v MPEG 2 ale na už těch nových Lcd televizorech (Full HD) to je nic moc kvalita,dnes lidi už snad mají ty LCD televizory doma dost,tak aby měli co nejlepší kvalitu záznamu.Prosím o radu co mi radíte aby bylo co nejlepší podívání v těch jejich přehrávačích ,protože zatím ty Blue Ray přehrávače nikdo doma moc nemá. dík

Odesláno

Já teda používám Cyberlink Power director 10 a bohužel to ségře musím převádět z AVCHD do klasického DVD a už i tam jde kvalita viditelně do háje.Nejlepší by bylo udělat buď Blue ray,nebo to nechat v AVCHD,jenže nemají BR přehrávač,ani multimedální přehrávač,který by jim to teda přechroustal bez jakýchkoliv úprav ve výborné kvalitě(nemají na to stejně ani TV,zatím používají CRT TV)takže tam není ten rozdíl v kvalitě tak vidět,ale až jednou přikoupí lepší TV tak už to bude horší.Takže já zatím dělám klasický DVD formát,ale archivuju i ten originál AVCHD,páč jednou to budu určitě předělávat.Jinak z těch formátu co sis vybral,bych to nedělal ani v jednom,páč bude problém že jeden přehrávač to třeba přehraje a další tři ne.No a u AVI a DivX bude kvalita ještě horší,pokud nepoužiješ HD kodek,jenže to je zase problém,že to nevezme skoro žádný DVD player.Na tvém místě bych to dělal taky v klasickém DVD formátu,který přehraje každý přístroj.Se ztrátou kvality bohužel neuděláš nic.

Odesláno

Dvd format je MPEG 2 ,ale bahraj ho v nejvetsim dativym toku co jde cca 9300kb/s a vsechny dvd preheavace to prehrajou,mam 3cipovou sd kameru panasonic nahrava v avi datovy tok 24mb/s a pak prevadim na mpeg a na plazma 129 cm docela slusny,asi jako vysikani ze satelitu,ale hd to neni.....

Odesláno

čau ještě mě zajímá jaký je rozdíl v pinaclu když se převádí soubor mezi formáty = MPEG 2 a MPEG 2 TS. U toho MPEG 2 TS tam se něco už chomtá Dolby digital asi je to už novější? A přehrajou ho všechny DVD přehrávače? dík

Odesláno

ts ti nepřehraje žádný DVD přehrávač,aspoň jsem na takový zatím nenarazil.I když jsem jich nějak moc nezkoušel a i kdyby ti to jeden přehrál,tak dalších 10 si s tím neporadí.TS(transport stream) je soubor ve kterém si to ten který přístroj nahrává a je v tom hrozný bordel.Každý výrobce si udělá svůj ts s jiným kodekem a pak je to papaňa něco s tím dělat.Taky jsem si nahrával ze satu v ts,jenže nic jiného než ten sat a samozřejmě PC to pak nepřehrálo.Zklamal i můj ASUS HDP-R1,kde jsem si myslel že to pojede,no nejelo.Takže jsem pár věcí převedl na klasické avi a pak se na to vys...l a sehnal to jinde už v avi.Tady o tom něco málo máš i když je to staršího data,dnes už jsou na převod jednodušší nástroje:

http://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php/10428-soubor-TS

[upravil dne 14.12.2012 08:39 AM od lape]

Odesláno

a ještě další dotaz:

Video jsem nahrál v Full HD AVCHD formát a budu ho archivovat soubor.Kvůli těm DVD přehrávačům jsem soubor převedl do MPEG 2.OK vše jede.

Udělané DVD = Na staré televizi (4:3) je normál obraz v 16:9.

Ale na nových LCD a LED je obraz normální (postavy) když nastavím formát obrazu na 4:3,ale obraz není rozprostřen po celé obrazovce (94 úhlopříčka) ,při všech krajích pár cm je jen černá obrazovka a obraz je směrem ke středu obrazovky (můj názor= MPEG 2 to udělal na obrazovky 4:3 a že to bylo natočeno v 16:9 tak nahoře a dole jsou ty černý plochy kvůli tomu.Když je to v 16:9 tak jsou postavy takový protáhlejší.

Jaké máte s tím zkušenosti?

Nebo dá se to v MPEG 2 nějak převést aby byl obraz přes celou obrazovku,mimo to aby se to obraz nastavil v tv na zoom nebo zvětšená obrazovka atd?

A jak jsou natočeny a převedeny originální DVD na klasickém DVD 4,7 GB?Jak to dělají profíci?dík

• O 8 měsíců později...
Odesláno

čau,

píši tu abych nemusel zakládat zbytečně nový vlákno.

V pinnaclu ale už v 16tce nemůžu najít nikde střih videa,potřebuji ostříhnout část videa (asi jsem slepý).

děkuji nějaké dobré duši :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...