Haryk Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 mám problémek-vytisknu fotku na fotopapír a po 5 i 20 minutách fotku přejedu prstem a zmažu černou barvu, zůstane mě na prstě, černé vlasy na foce jsou hnědé Papír je starý asi 4 roky, barva půl roku na narmálním papíře to nedělá, barva drží i po 10 vteřinách [upravil dne 31/8/12 19:05 od Haryk] Citovat
Péťa Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Nemáš to nějaký speciální papír? Třeba do laserových tiskáren? Citovat
Haryk Odesláno 31. srpen 2012 Autor Odesláno 31. srpen 2012 ne ne, papír do inkoustových tiskáren, je to na něm napsáné Citovat
Marcel00 Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 nastavil si typ papiera vo vlastnostiach tisku ? standardne je tam nastavene plain paper a to je pre fotopapier zle, musis vybrat niektory napriklad photo paper glossy atd... Citovat
MotoMoto Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Při použití správného papíru a správné barvy vzniká chemická vazba mezi těmito dvěma medii a proto se doporučuje používat oboje od stejného výrobce. Tedy pokud je tiskárna Epson, tak barvy Epson a i papír Epson. Neříkám, že jinak to nefunguje, ale mám osobně ověřeno, že třeba použití papíru Epson k tiskárně a barvám HP vykouzlilo děsné barevné zkreslení, ale v okamžiku když jsme použil papír HP tak to bylo OK. Největší problémy samozřejmě vznikají při použití NoName barev nebo nějaké kompatibily. Citovat
Driver Odesláno 31. srpen 2012 Odesláno 31. srpen 2012 Jak píše Motomoto, záleží na tiskárně a značce a typu použitého papíru. Dokonce u HP na velkoformátových tiskárnách není možné tisknout ani na všechny druhy médií stejné značky, u některých papírů dochází přesně k tomu co popisuješ. Proto je lepší používat stejnou značku papíru s tiskárnou nebo si koupit pár nějakých kompatibilních a vyzkoušet na kterém budou fotky vypadat nejlépe. Stářím papíru by to být nemělo, mám doma několik balíčků fotopapírů HP, jsou možná ještě starší než píšeš ty a tiskne se na ně v pohodě. [upravil dne 31/8/2012 20:28 od Driver] Citovat
Haryk Odesláno 1. září 2012 Autor Odesláno 1. září 2012 tiskárnu mám HP C3180, papír AGFAPHOTO premium, je ale zajímavé, že dřív jsem tiskl fotky 15x10 cm a v pohodě, a nyní mám problém Citovat
koblih69 Odesláno 1. září 2012 Odesláno 1. září 2012 Inkoust byl origo? No ono je to jedno, prostě nevhodná kombinace savosti papíru a použitého inkoustu. Citovat
Haryk Odesláno 1. září 2012 Autor Odesláno 1. září 2012 tak již se podařilo, mám zoner photo studio 13 a vnastavení tiskárny to šlo, takže fotky už jsou v pořádku, díky všem Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.