Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

mám problémek-vytisknu fotku na fotopapír a po 5 i 20 minutách fotku přejedu prstem a zmažu černou barvu, zůstane mě na prstě, černé vlasy na foce jsou hnědé

Papír je starý asi 4 roky, barva půl roku :(

na narmálním papíře to nedělá, barva drží i po 10 vteřinách

[upravil dne 31/8/12 19:05 od Haryk]

Odesláno

nastavil si typ papiera vo vlastnostiach tisku ?

standardne je tam nastavene plain paper a to je pre fotopapier zle,

musis vybrat niektory napriklad photo paper glossy atd...

Odesláno

Při použití správného papíru a správné barvy vzniká chemická vazba mezi těmito dvěma medii a proto se doporučuje používat oboje od stejného výrobce. Tedy pokud je tiskárna Epson, tak barvy Epson a i papír Epson. Neříkám, že jinak to nefunguje, ale mám osobně ověřeno, že třeba použití papíru Epson k tiskárně a barvám HP vykouzlilo děsné barevné zkreslení, ale v okamžiku když jsme použil papír HP tak to bylo OK.

Největší problémy samozřejmě vznikají při použití NoName barev nebo nějaké kompatibily.

Odesláno

Jak píše Motomoto, záleží na tiskárně a značce a typu použitého papíru. Dokonce u HP na velkoformátových tiskárnách není možné tisknout ani na všechny druhy médií stejné značky, u některých papírů dochází přesně k tomu co popisuješ. Proto je lepší používat stejnou značku papíru s tiskárnou nebo si koupit pár nějakých kompatibilních a vyzkoušet na kterém budou fotky vypadat nejlépe. Stářím papíru by to být nemělo, mám doma několik balíčků fotopapírů HP, jsou možná ještě starší než píšeš ty a tiskne se na ně v pohodě.

[upravil dne 31/8/2012 20:28 od Driver]

Odesláno

tiskárnu mám HP C3180, papír AGFAPHOTO premium, je ale zajímavé, že dřív jsem tiskl fotky 15x10 cm a v pohodě, a nyní mám problém :(

Odesláno

tak již se podařilo, mám zoner photo studio 13 a vnastavení tiskárny to šlo, takže fotky už jsou v pořádku,

díky všem :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...