Petr605 Odesláno 5. červen 2005 Odesláno 5. červen 2005 Tak je to tady. Před hodinou jsem zjistil, že mi kape z výdechu u spolujezdcových nohou. Ihned jsem oddělal tapecír a teče mi radiátor někde zevnitř. Bylo to akorát, co jsem dojel do Prahy. Zdá se, že to kapalo jenom chvíli, než vychladnul motor. Takže je tam někde díra. Už jsem si zjistil, že nový stojí v Benexu 1800. Byl jsem překvapenej, že tak málo. A taky, že je jeden jedinej typ pro všechny 605 a Citroeny XM. Zejtra to jdu domluvit do servisu, sám si to dělat nebudu, nemám na to prostory ani náladu. Normálně jsem v první chvíli myslel, že mě jekne!! Právě jsem si plánoval, jak zítra domluvím opravu výfuku, která už je nutná a pak jsem si všiml té vody. To mně ještě odchází spojka, protože to skoro pokaždý při rozjezdu cuká. Já se z toho normálně po..ru. Dneska jsem si čirou náhodou sčítal, kolik jsem do toho auta už vrazil, co ho mám a došel jsem k padesáti tisícům. A to nepočítám výměny provozních kapalin. Začínám vážně uvažovat o nějakým radikálním řešení. Akorát nevím, kde na to řešení vzít prachy... Citovat
Jaryn Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Tak to se mi stalo nedávno. Začalo to zcela nevinně - podivný zápach z topení a mlžení předního skla. Nějak jsem tomu nevěnoval pozornost a druhý den jsem vyrazil od baráku a po pár kilometrech se rozsvítila kontrolka vody. Tak jsem doli tři litry a koukám pod auto a nic. Tak jsem kouk do auta a šok plavecký bazén na celé pravé straně. Než jsem dojel do práce (40km) tak jsem do něho vylil 12 litrů vody :-))))) Koupil jsem v mototechně takový prášek na 10 litrů, tak jsem tam radši sypnu dva, abych alespoň dojel dom. A ono to pomohlo a už pak neutekla ani kapka, ale ono to asi není správné řešení problému, co? Citovat
Petr605 Odesláno 6. červen 2005 Autor Odesláno 6. červen 2005 S chlazením si nehraju. Kupuju novej radiátor a nechávám měnit. Tady ta díra nebude veliká, protože se to stalo poprvé a přestalo to chvíli po tom, co jsem vypnul motor. Sračky do chladícího systému lít radši nebudu... Citovat
Jaryn Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Tak sračky v chladícím okruhu mě nebolí (do oleje ain kapku), protože všechny pracujou na stejném principu, takže chladič neucpou a zalepí jen to co mají. Je mi ale jasné, že to není správné řešení, ale dočasné postačí. Citovat
Jaryn Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Taky to začalo jako malá dirka, ale ten tlak chladící kapaliny ji kapánek roztáhl. To není sranda, která se dá oddalovat. Jinak díky bohu za každou kontrolku, kterou jiní považují za zbytečnou Citovat
Fusion Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Já sem na tom stejně. A ještě sem pořádně nezjistil jak to teče. Petře: mohl bys prosím pak na tom starým (až bude venku) nafotit kde to teklo? Citovat
Petr605 Odesláno 6. červen 2005 Autor Odesláno 6. červen 2005 Dneska jsem byl v servisu a jsem objednanej na příští čtvrtek. A před chvílí jsem odevzdal klíče maníkovi přes výfuky. Jím stanovená cena je 4600 i s prací (trubka poblíž toho tlumiče je uhnilá => nějaký sváření a tak..). A co jsem koukal na ten radiátor, tak se asi bude muset minimálně poodsunout celá palubovka => den práce + materiál a dalších pět kolíků v tahu. Fusion: Jasně vyfotím ten starej. Ale Ty to máš možná jenom špatný těsnění, jestli Ti to teče okolo tý trubky. Mně to teče ven tím spodním rohem zevnitř, takže je to vevnitř prohnilý... Citovat
Fusion Odesláno 6. červen 2005 Odesláno 6. červen 2005 Jo, vypadá to tak. Jenže je to zrovna vzadu, kde nic neidím, to mě tak štve. Asi nemá cenu zkoušet ty \"lógry\" že? Citovat
Marcos Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Petr605: Myslim, ze s tou palubkou neni treba hybat. Jednou jsem to z jedne 605 vytahoval, a bylo treba vyndat jen ventilator, povolit tu packu, co drzi trubky v tom radiatoru, vytahnout je a pak to slo ok. Citovat
Petr605 Odesláno 7. červen 2005 Autor Odesláno 7. červen 2005 Marcos: Tak to by byla dobrá zpráva. Ono tomu moc nechybí, aspoň podle toho, co jsem včera koukal. A servisman říkal, že 605 ještě nedělal, ale v XM se prý s palubkou hýbat nemusí. Kdyby to platilo i pro 605, tak bych já významně ušetřil a v sevisu by neměli pakárnu (ale to mi může bejt jedno, že). Fusion: Já bych do toho nic nelil. Podle návodu jdou zaškrtit snad ty hadice, co do toho vedou někde u v motorovým prostoru těsně u toho průchodu do kabiny. Pak by měl nějak jít povolit ten šroubek, co drží ten plech, co drží ty trubky přitlačený k radiátoru. Ten šroubek je ze strany směrem do kabiny. Pak by měly jít odtlačit ty dvě roury směrem k motoru a měl by jsi se dostat k tomu těsnění. Ale to je všechno teorie naštudovaná včera z těch nákresů na CD. Ale opět je tam všude přístup jak k penězům. Každopádně těsnění je ta příjemnější varianta. Citovat
rimmer Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Viz fotky palubovky pri rozebirani, mate tam detaily prostoru ventilatoru a radiatoru, vse je perfektne videt kde co jak...uz jsem to psal fusionovi predtim Citovat
Fusion Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 na fotky rozebrání palbuky sem se díval, akorát tam chybí jeden pohled kterej bych potřeboval... Citovat
rimmer Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Vse co potrebujes vedet je, ze po vyndani ventilatoru a tapecirunku by vse meli jit vyndat bez dalsich problemu. Vic neporadim. Ale myslim, ze palubka se urcite nemusi sundavat nebo s ni hybat, nezkousel jsel, ale me to tak pripadlo, kdyz jsem to mel rozebrane a koukal jsem na to jak by to asi slo ven. Citovat
Petr605 Odesláno 8. červen 2005 Autor Odesláno 8. červen 2005 Právě že já jsem koukal taky a připadlo mi, že tam vadí nahoře kastlík, ale je možný, že když se to povytáhne, tak s tím jde nějak pohnout směrem dolů. Ale připadalo mi i na Francouze dost ujetý, že by se musela oddělávat palubovka kvůli třem, čtyřem centimetrům přečuhujícího plastu. Ten větrák je jasnej... A když to jde u XM, tak proč by to nešlo tady? Já jsem teda v XM nikdy neseděl, ale myslím, že ten interiér bude némlich to samý jako v 605, podle toho, že tam je spousta stejnejch dílů, co jsem takhle nakukoval, když jsem šel náhodou kolem nějakýho. Servisák říkal, že u 306 a odpovídajících citroenů se palubovka sundávat musí, ale to bych pochopil, protože tam je mnohem míň místa a ten radiátor zase o tolik menší nebude. Uvidím příští tejden. Citovat
Marcos Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Jsem se na to byl schvalne vcera kouknout (mam totiz jednu 605 na dily), a vazne neni treba nic delat s palubkou. Jen pak trosku sklopit dolu a pujde to ven. Pujde to v poho. Citovat
Petr605 Odesláno 8. červen 2005 Autor Odesláno 8. červen 2005 Marcos: Díky za dobrou zprávu!!! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.