Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem si po včerejší návštěvě na úřadu práce vyslechla rozhodnutí, že ode dneška mám nastoupit na veřejně prospěšné práce s tím, že musím 3měsíce až 20hod. týdně zadarmo odpracovat zametáním ulic, úklidem odpadků atd...Skáču z toho radostí, protože to navíc není v obci, kde bydlím, nárok na dopravu nemám, takže projezdím podle výpočtu až 500,- za měsíc busem. Od státu ani ze sociálky nedostávám ani korunu, stát za mě akorát platí zdravotní...takže podle státu je mzda za odpracovaných 80hod. měsíčně nějakých 1100,- :roll, který bych si jinak platila ze svýho jako OBZP?

Dneska jsem se byla na daným obecním úřadě nahlásit, řekli mi, jak si to představujou oni, že žádný pracovní oblečení nedostanu, max.mě půjčí rukavice a smeták, když jsem jim řekla, že mám domluvený doktory a pohovory, tak mi řekli, že si teda musím hodiny potom nadělat, aby mi to měsíčně sedělo. Což mi připadá úplně zcestný, protože čím víc pohovorů teda budu mít, tím víc pak budu muset makat v čase, když už bych měla mít volno. Navíc dělat se 3 oplzlýma chlapama, chjo :roll

Je mi z toho na nic :blicismajlik

Co byste dělali vy?

Odesláno

Přesně nevím, co říká nová legislativa, ale po určité době u nás nezaměstnaní mají jít uklízet ulice. Ale domníval jsem se, že je to udělané tak, že ten dotyčný, když nenastoupí, odeberou mu dávky, které pobírá ... :myslim

Odesláno

prepac, neber to osobne, ale

ty si v podmienke alebo nejako odsudena? tohle snad neni mozne..... :o

verejnoprospesne prace preca robia ziadatelia o socialne davlky, odsudeny a podobne ludske bytosti...

Odesláno

Podle novýho zákona ti stát pokud jsi vedenej na úřadu práce více jak 3měsíce, tyhle práce může nařídit, pokud odmítneš nebo si na tebe budou pracovně stěžovat, vyřadí tě z evidence.

Pokud vím, tak nemám jedinej vroubek, nekradu, nevraždím a já nevím, co, v podmínce nejsem...

Připadá mi to spíš jak další možnost, zbavit se lidí z úřadu práce, aby neotravovali. Pak bych to ještě možná pochopila u lidí, kteří dostávaj od státu tisíce a válej si doma šunky a nikdy dělat nebudou. Já prácu scháním, vlastně už beru cokoliv, ale za peníze, nejsem magor dělat zadarmo. Bez podpory přítele a táty bych se chodila pást.

Odesláno
Přesně nevím, co říká nová legislativa, ale po určité době u nás nezaměstnaní mají jít uklízet ulice. Ale domníval jsem se, že je to udělané tak, že ten dotyčný, když nenastoupí, odeberou mu dávky, které pobírá ... :myslim

Jenže mně nemaj co odebrat, protože nic nedostávám, takže když vezmu dopravu, jak su ještě 500,- v mínusu...tak kde to jsme?? :bacha Paní na pracáku říkala, že pokud má domácnost větší příjem než 8tis., tak mi na dopravu ani nepřispějou.

Odesláno
Proc nevemes aspon pokladni v tesku?

Brala všema deseti, ale nevemou mě, nemám praxi, když dojdu na pohovor a je tam dalších 20lidí s praxí na pokladně, tak koho myslíš, že vemou?? Dřív to nebyl problém, ale teď je to všechno na h...Doba se za poslední 3 roky hrozně změnila, zkoušela jsem i uklízečku, ale nic nic nic.

[upravil dne 30/8/12 11:48 od Aluška]

Odesláno

Lidi si to pletou, ale na ulici koukaj na všechny stejně.

Když jsem žádala o rekvalifikaci třeba právě na pokladní, prodavačku atd., tak mi bylo řečeno, že na to mám moc velký vzdělání, takže to nejde, že rekvalifikaci mi můžou dát, jen aby mi zvýšili vzdělání a to samozřejmě nic nemaj. Ale na zametání jsem dobrá, to jim vzdělání na překážku není, prostě zametat může jít i člověk s titulem...

Odesláno

3. měsíce bez práce? :o To jsi nějak nemocná, nebo proč?

Neříkám, že neznám lidi bez práce, ale jsou buď nemocní, nebo nechtěj :myslim

Odesláno

A je to tedy čím? Není práce?

Nebo je to klasický příklad: Práce je, ale za málo peněz?

[upravil dne 30.8.12 12:08 od MJSytic]

Odesláno
3. měsíce bez práce? :o To jsi nějak nemocná, nebo proč?

Neříkám, že neznám lidi bez práce, ale jsou buď nemocní, nebo nechtěj :myslim

Zdravotní omezení mám, ale to by zase nebyl takovej problém, ale práce tady prostě není, lítám po pohovorech, většinou se dostanu do nějakýho užšího výběru a pak už nic.

Mám hodně zúženej výběr zaměstnání v mým oboru (chemik analytik), v tomhle chcou spíš někoho s titulem, já mám jen maturitu a ještě lepší je pak člověk s titulem a chlap. Já jako ženská ve věku, kdy se mě skoro všude ptaj, jestli mám děti, mám prostě problém... Proto už dávno nehledám jen v oboru, protože těch míst je hodně málo, ale zrovna ve středu jdu na pohovor na chemickou fakultu do Pardubic, tak uvidíme, ale naposledy jsem byla před 14dnama v HK na lékařské fakultě, dostali 60 životopisů, já jsem se dostala do užšího výběru mezi 5 lidiček, ale pak už nic :fnuk, takže si moc iluze nedělám.

Naposledy, když jsem hledala práci, tak jsem po 2 pohovorech, ji sehnala, teď je to bída, kdo to nepozná na vlastní kůži, neuvěří.

[upravil dne 30/8/12 12:15 od Aluška]

Odesláno

tak po dvou letech na UP uz ti ty prace asi pridelit museli ...

ja byl na pracaku jako mladoch po skole skoro rok, ale musim priznat, ze jsem si praci moc nehledal, spise jsem se venoval svym konickum, ale to je jedno ... uz ted jsou ty zakony tak dojebane, ze pokud se urednikovi nebudes libit, tak te po 3 mesicich !!!!! coz neni zadna dlouha doba !!!!! posle delat lopatu a neudelas nic ...

Odesláno

Ale ono na jednu stranu proč ne? I když 3 měsíce jsou asi krátká doba, ale pro ty věčný povaleče proč ne? Ať aspoň něco dělaj když už se přiživujou...Konkrétně tady u toho případu se mi zdá divný, že by člověk (pokud by opravdu chtěl) nenarazil na práci 2 roky...to je hrozně dlouhá doba...

Odesláno
A je to tedy čím? Není práce?

Nebo je to klasický příklad: Práce je, ale za málo peněz?

[upravil dne 30.8.12 12:08 od MJSytic]

Hele na peníze nekoukám, ale zase na druhou stranu nemůžu vzít prácu na poloviční úvazek za 4000,-, s tím, že projezdím 3000,-, to se mi teda fakt nevyplatí, ale za minimální mzdu budu dělat ráda, aspoň než najdu něco lepšího.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...