Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

PP funguje super, jen ta spotřeba :o

Tak uvidím, jestli to bude znát na celkové spotřebě a budu více hlídat nohu na plynu!

no kdyz to hlidas tak se da srazit, skoro litr urcite, ja podle PPC dokazal s moji 1.8 16V dosahnout na 150km trati spotreby 6.2 podle PPC :)

jinak ale na LPG to neukazuje presne, vetsinou tak kolem 10-15% vic, coz by odpovidalo vseobecnym pouckam, ze na LPG to zere o tolikhle vic

[upravil dne 8/7/08 Ferry]

Odesláno

I tak je to super věc....

Jen mi není jasné, proč se Frantíci se.... s několika verzemi svazků, když displej tam je vždycky (u nových modelů), BSI taky. Proč to rovnou neudělají v základu. proč jsou varianty. Totálně bez přípravy. Nebo kabel 1368 vyveden až do kulatého konektoru. Nebo vyveden do kabiny a nezapojen. Nebo příprava komplet a není to pouze povoleno diagnostikou. Neměli by lepší mít stále stejný kabel. svazek? No a když už by byl stejný svazek, tak nebrání nic (teda krom cenové politiky) PP zapojit v základu :-)

Odesláno

Po včerejším bádáním nad zapojením a po konzultaci s Honzou406 jsem si dnes uděla hezký den s drátováním Palubního PC. Ze začátku jsem z toho byl zmatenej, ale po několika minutách mi bylo vše jasné a pustil jsem se do díla.

Postup:

1) rozebrání konektoru u ŘJ Bosch Mpp 5.1.1 kde jsem našel pin č.4 a naletování na kabel č. 1368 jiný, který jsem protahl do kabiny a zapojil do displeje

2) rozebrat palubní desku a plasty kolem a pod volantem

3) prodrátovat co s čím má být prodrátováno

4) kompletace a ozkoušení

5) hotový palubní počítač

přípravy v podobě nadrátování svazku na displeji a úprava standartní páčky jsem již absolvoval včera.

Schéma je o pár stránek výše ve formátu pdf a je z něk krásně patrné co a kam zapojit.

Jak upravit páčku a co s čím propojit tu hezky shrnul uživatel \"Kdo\" a \"Ferry\" taktéž o pár stránek z5.

Přikládám pár fotografií z příprav a samotné montáže.

PS.: Čekám na výměnu zadních ložisek tak jsem ujel pouze 2km na vyzkoušení a musel jsem ještě jednou resetovat displej tak se nedivte že neukazuje hodnoty - vše funguje jak má!!!:super

post-0-14109601390625_thumb.jpg

Odesláno

2Stalmik: taky gratuluju. Jen když máš drát 1368 vyvedenej z ŘJ tak je 100% i v kulatym konektoru pod airboxem, kde s největší pravděpodobností končí. Takže tam stačilo ustřihnout a nastavit drátem který by js protáhl do kabiny.

Ale na druhou stránku jak to tady občas tak sleduju tak co PP to orginál. :)

Hlavně když to funguje. :super

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

2Stalmik: taky gratuluju. Jen když máš drát 1368 vyvedenej z ŘJ tak je 100% i v kulatym konektoru pod airboxem, kde s největší pravděpodobností končí. Takže tam stačilo ustřihnout a nastavit drátem který by js protáhl do kabiny.

Upřímě ani jsem se nekoukal jestli tam je nebo není.. prostě jsem ho vytáhl rovnou z ŘJ ;)

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Původně zaslal: Dave_k

Upřímě ani jsem se nekoukal jestli tam je nebo není.. prostě jsem ho vytáhl rovnou z ŘJ ;)

Zbývá dořešit teploměr..
Guest servisman
Odesláno

jak jsem ti psal stačí vytáhnout z horní svorkovnice pp dva dráty /z pin6 a 7 /a ponechat před spolujezdcem,pak protáhnout až k zrcátku,kde dáš čidlo :)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

jak jsem ti psal stačí vytáhnout z horní svorkovnice pp dva dráty /z pin6 a 7 /a ponechat před spolujezdcem,pak protáhnout až k zrcátku,kde dáš čidlo :)

Nu právě to čidlo musim zhotovit dočasně než koupim zrcátka z novýho modelu jak jsme se bavili.. Někde se to tu řešilo copřesně použít jako náhradu origo čidla..

Guest servisman
Odesláno

jj vím co máš na mysli řešil jsem to než jsem sehnal čidlo origo

psalo se zde

[upravil dne 8/7/08 honza406]

Odesláno

Dodělával jsem do mého partnera PP s použitím displeje ze 307 a vše jede OK.Jen nemůžu najít jak zapojit čidlo teploty.Vím podle servisboxu ,že originálně je v zrcátku spolujezdce,ale já tam nemám kabeláž.V žádném schématu jsem nenašel zapojení toho čidla.Nevíte někdo,jestli se to dá zapojit někam přímo na BSI.A jak se liší BSI pro jednotlivé typy vozů,např inspirace ve 406.Díky

[upravil dne 10.7.2008 p.r.]

Odesláno

Tak mě tak napadlo, že PP asi pěkně kecá, nebo počítá průměrnou spotřebu i když neukazuje momentální? Momentální se totiž zobrazuje až po překročení 30 km/h. Proč to šeefové ve Francii neodladili tak, jako to má většina aut, že při stání ukazuje litry/hod a malé rychlosti ukazuje normálně?

Dojezd skutečně ukazuje dle stylu jízdy za posledních 10 min., takže není problém zvýšit dojezd z 220 km na 490 km :-). Tak už se těším až doberu plyn a benzín :-) Uvidíme, jak daleko je PP od reálu.

Dostal jsem se na průměr 6,3, což by nebylo u 2 litru na plyn špatné že? :D

Odesláno

No vidite a mne ho v peugeote nevedeli aktivovat bo ze sa nedostanu do paubnej siete aj ked som mu povedal ze to palubnu stiet nema ze je to starsi model poradte ako mu to mam vysvetlit je to znamy tak ze setrne hehe inak drobne zavady a nefunkcny egr tak ten sa ide odstavit inac ma tak napada neda sa tam osadit sanie bez toho otvoru na egr co maju 605???

Zdravim all

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...