Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: 406white

nemohol by si prosim poslat nejake info pripadne foto k tomu palubnemu?dik

v tomhle vlaknu jsou vsechna potrebna zapojeni fota i info, tak co to jen procist ?

• O 3 týdny později...
Odesláno

...tak po dlouhém schánění PP a všech věcí k němu se podařilo.. a dokonce i zapojení:super:) díky tomuto foru, ale především lidem zde, jako je OK406, Komisar a Ferry bych chtěl poděkovat za poskytnuté informace a dokumenty k zapojení palubního počítače, jsem další spokojený uživatel této kouzelné krabičky, je to fakt super!!*YAHOO*všem velký dík:):papa:super

Guest servisman
Odesláno

jsem rád že už jsi další a plně jsi jej užij.

Vyřešil jsi to utlumení jak jsem ti psal??mám ny mysli displej i hodiny,že svítí stále stejně.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Vyřešil jsi to utlumení jak jsem ti psal??mám ny mysli displej i hodiny,že svítí stále stejně.

ještě sem se k tomu nedostal, dnes sem měl hodně práce kolem úprav terenu s bazénem, tak snad zítra to ještě dodělám...ale už jen to, že to vše funguje je hodně dobrý:aut:)

Odesláno
Původně zaslal: Reff21

ještě sem se k tomu nedostal, dnes sem měl hodně práce kolem úprav terenu s bazénem, tak snad zítra to ještě dodělám...ale už jen to, že to vše funguje je hodně dobrý:aut:)

Takže přibude další šťastlivec s 406 + pp. Tak dej pak vědět, až bude vše plně funkční;):super:potlesk

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak jsem dnes letmo zkoušel zapojit PP na svojho mazla!

Páčku už mám hotovou. Ihned po první zkoužce tlačítka začal přepínat spodní řádek a měňit údaje.

Jen tam zatím jsou ------ pomlčky. Drát 1368 dotažený do BSI pozice 9 hnědého konektoru nemám.

Nemám ho ani v kulatém konektoru pod vzduch. filtrem a baterií. Mrknul jsem tedy do konektorů na

počítači motoru. Mám motor EW10 a řídící jednotku se třemi konektory. Drát 1368 není vyveden ani z ŘJ motoru. Měl by to být prostřední konektor (Mr - hnědý) a pozice drátu 1368 je C2.

Asi je však nutné aktivovat PP diagnostikou že?

Kudy tahnout drát k BSI? Myslím tím hlavně do kterého svazku jste drátek přidali?

Kde seženu piny? Tedy ty malé konektory?

Předem díky za odpověďi!

Odesláno

Ahoj všem, jsem maličko zmatený.. nemohl by někdo se starým modelem vyndat displej, vyfotit zadní část včetně konektorů a ke každému drátku hodit popis jaký drát kam patří pro správnou funkčnost PP?? Displej mám, ale nikdy jsem nic tak náročného nezapojoval.. Chtěl bych mít jistotu..

Není mi ani jasné jak poznám např. pin č.5 v černém kulatém konektoru.. odkud počítat..:papa

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Ahoj všem, jsem maličko zmatený.. nemohl by někdo se starým modelem vyndat displej, vyfotit zadní část včetně konektorů a ke každému drátku hodit popis jaký drát kam patří pro správnou funkčnost PP?? Displej mám, ale nikdy jsem nic tak náročného nezapojoval.. Chtěl bych mít jistotu..

Není mi ani jasné jak poznám např. pin č.5 v černém kulatém konektoru.. odkud počítat..:papa

Na kulatým konektoru je vždy první a poslední pin v řádku očíslován. viz foto

Napravo je konektor z budíků. U toho kulatýho se to nechá pěkně odpočítat. :papa

Jinak na většině konektorů je alespoň očíslovaná 1 kde je začátek.

U displeje to myslím zjištíš až když ho rozebereš anebo podle toho plochýho konektoru co jde z auta. Ten obráceně zapojit nejde. ;)

post-0-14109601345475_thumb.jpg

Odesláno

Tak jsem konečně hrdým majitelem Palubního počítače :-) Huuuraaaa....

Vše jsem musel natahat. Ani v kulatém konektoru 1368 nebyl. Musel jsem tedy zapojit a vyvést přímo z ŘJ motoru. Mám tu verzi Počítače motoru se třemi konektory (motory EW10 - Magneti Man...). Je to ten prostřední konektor a je nutno vyvést drát 1368 z pozice C2. Je to tam označeno. K vývodu jsem použil pidi pin konektor z PC. Jiný se mi nevešel a na vrakovišti jsem chtěl koupit konektor s osazenými piny, že bych je vypíchnul a použil, ale chtěli 2000,- :-(. Tak jsem si musel poradit takto. Pin jsem nastrčil a narval trochu silou. Origo jsou ty piny čtvercové a uvnitř kulaté (to jsem ještě neviděl :-) ). Vodič jsem pak vedl vrchním svazkem až k místu, kde mi vede svazek LPG do kabiny. Protáhl jsem to dírkou a a napojil na 9 pozici BSI jednotky černého konektoru ten vpravo vzadu (z pohledu řidiče). Dále jsem si pak navedl z páčky vodič na pozici 1 BSI již zmíněného konektoru. Do páčky jsem použil konektor mini ISO (pin jako k autorádiu). jiný jsem taky nesehnal.

Vše vypadá, že funguje!

Je mi však divné, že jsem nemusel ani na diag. na povolení PP.

Všem budoucím majitelům PP přeji pevné nervy a hlavně se toho nebát!!!

I když trochu strachu neškodí :-)

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: stalmik

Gratulace.. Já zrovna laboruji nad schématem pro starý model a jde mi z toho hlava kolem..:nevim

a přitom tak jednoduché,chce to schéma pc a palubky a je to.Až to zapojíš 5ti lidem budeš v tom jak doma,ale já to dělal někdy loni a schémata nemám u sebe.kde mám označeno barvičkami co a jak

Odesláno

stalmik: na stránce 46 datum 30.3 jsem dával schéma zapojení PP na starej model ve formátu pdf tak se tam mrkni podle něho jsem dělal u dvouch aut a funguje to...

Odesláno
Původně zaslal: Ladaj

stalmik: na stránce 46 datum 30.3 jsem dával schéma zapojení PP na starej model ve formátu pdf tak se tam mrkni podle něho jsem dělal u dvouch aut a funguje to...

přehlídl jsem ho děkuju...:papa

Odesláno

Zasvětil jsem celé odpoledne pročtení vlákna a zdá se, že čas přinesl ovoce. Zhotovil jsem si komplet přípravu na zabudování do auta takže ráno už to jenom zapojím a pak se uvidí jestli mi to shoří nebo se povede ;)

Držte palce.. Určitě dám vědět jak jsem dopadl :papa

post-0-14109601346976_thumb.jpg

Odesláno

a zbytek jsi dodělával po ICQ :D co a jak zapojit

přesně tak.. ještě jednou děkuji za objasnění nesrovnalostí..

Hodím sem pak celkový popis stručně a pokusím se krok po kroku sesumírovat co a jak udělat.. zkusim i fotit i když jen mobilem.. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...