Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, v poslední době slyším pukání od zadní nápravy (pravá strana) děje se to při rozjíždění, couvání a za jízdy, když přejíždím nějaké nerovnosti.

Silentbloky jsem měl dole není utržený ani jeden, tlumiče taky byly venku vysouvají se pomalu, ale konstantně, vůle na rameni taky není cítit.

Repase nápravy byla letos v březnu, kola do A taky nejsou a auto neleží.

Dokážete poradit?

Případně nemáte někdo zkušenost s přídavnýma pružinama:

http://www.tzservis.com/zatezove.php

[upravil dne 20/8/12 22:03 od lionit]

Odesláno

První bych tipoval povrzávání ložiska nebo stabilizační tyče ale jestli byla dělaná repasee tak tohle asi bylo (resp. mělo být) řešeno ... Brzdy máš OK ? Že by tam něco nesedělo jak má a vrzalo to ? :myslim ... JInak mě teda nic nenapadá ... na pružiny se vykašli, 306tka vzadu pruží torzkama i nejtěžší verze (kombi,sedan) tak by to snad mělo stačit :) Nejdřív vyřeš tohle :papa

Odesláno

hoši, nevím, nejak to s tým pukáním u 306 ide dole vodú :)

Pár dní tiež pozorujem také duté búchanie od zadu, vravím si, klasika - plato alebo mi lieta bordel po kufri, hovno, plato aj všecko sem vyhádzal, skontroloval každú možnú pohyblivú věc, skúsil kymácat výfukem, všecko v porádku, lehel sem si pod auto, silentbloky vypadajú napolhed úplne ok, ked kymácám autem za kufr hore dole, tak to nerobí nic, ALE

stačí mět zaradenú napríklad dvojku a len tak pohupsávat po plyne že auto poskakuje, tak dutý buchot jak vyšitý, jak keby sem vozil gumové kladivo :grr

:D

Odesláno

tlumiče .. no, sú tam :D Pri kymácaní autem hore dole syčá, tlumjá, neni to nejaké natvrdlé nebo co.

Rezerva drží pevne ...

budem postupovat nasledovne, posadím kamaráda dozadu do kufra bez plata a budem pohupsávat na tej dvojke, nech to lokalizuje aspoň približne a potom sa zameráme na to místo.

Odesláno

tak jsem zkoušel vyhodit všechno z kufru, rezervu jsem taky vytáhl a dělá to pořád

zkusil jsem i sklopit sedačky a vytáhnout koberec v kufru a ted je ten zvuk jako kdyby od dutý tyčky, mám podezření, jestli to třeba nedělají torzky, neřešil někdo nějaký problém s torzkama?

v týdnu půjdu na třepadlo na STK, tak snad tam něco poradijou nebo najdou

[upravil dne 21/8/12 11:21 od lionit]

Odesláno

tak možná se povedlo vyřešit, lupalo to nejvíc, když jsem stál ve vjezdu čumákem dolů, stačilo propružit a bylo to slyšet na pravé straně jak je rameno

zkusil jsem demontovat torzní tyč co vede uvnitř silné trubky, povolil šroub co to drží v rameni a zkusil jsem za to zatáhnout, vůbec to tam nedrželo stav viz obrázky

post-13501-1410962639144_thumb.jpg

Odesláno

očistil jsem tisícihran flexou a tak to pouzdro, maj tam bejt dvě těsnění vi obrázek výše, jedno těsnění celekm obstojné, druhé pěkně sežrané

vrátil jsem to zpátky do nápravy přitáhnul šroubem a zatím to nelupe

pokud by měl někdo nějaký info jak se nastavuje tahle torzka tak to uvítám

přikládám další obrázky

post-13501-14109626391703_thumb.jpg

Odesláno

tak na to že je to po repasi je to dost sežraný :o narval bych tam vazelínu aby se tma nedostavla voda ale že to neudali při repasi težko říct

Jinak tohle se nijak nenastavuje jen ji musíš dát tak,aby byly obe ramena v rovine nejlepší máš když to vyndáš tak s tim nehýbat Ja to delal tak, že jsme ramena odmeřil od blatníku nastavil stejnou vzdalenost na obouch a bouchnul to zpátky :)

Odesláno

tak sem to trošku zisťoval ... u mňa sem nakonec to duté pukani lokalizoval z predu z prava, a to len ked akcelerujem, alebo pustím plyn. najvic je to pocut pri plnem levem vytoceni koles, napr koecka na parkovisku, ale búcha aj s vyrovnanymi kolami. mám sa zamerať na prvky riadenia

Odesláno
tak sem to trošku zisťoval ... u mňa sem nakonec to duté pukani lokalizoval z predu z prava, a to len ked akcelerujem, alebo pustím plyn. najvic je to pocut pri plnem levem vytoceni koles, napr koecka na parkovisku, ale búcha aj s vyrovnanymi kolami. mám sa zamerať na prvky riadenia

Zajímavé zjištění, na autě mám vůli na pravé tyčce řízení, už se na to chystám, to su zvědavej jestli to bude tím nebo opravdu je něco vzadu, jinak u mě se to ozvejvá znovu, ale slaběji.

Odesláno

Koukám, že je to nějaký vir na 306kách, taky pátrám a hledám, co se mě kde ozývá :D Zajímavý je, že když jedu sám, téměř to neudělá, ale jak si někdo sedne vedle, mlátí to na téměř každé nerovnosti. Tlumiče měněný, horní uložení měněný, silentblok měněný na pravém ramenu, uložení stabilizátoru na téže straně a pravý silent v motorovém prostoru. Už nevím, co vyměnit, aby to přestalo, napadá mě snad už jen poloosa, ale to řízení není taky špatný tip. Vůle na kole ale žádná není. :myslim Nechám to projevit až něco upadne :D

Odesláno

Právě, ale měl jsem to už ve třech servisech i tam kam dávám auto od doby, co ho mám a když je to zvedáku, tak žádná vůle nikde není. :myslim Už to trvá od podzimu.

Odesláno

dóóóprdéle, nemožem na to dojít.

Pláto vyhodzené bokem, šecek bordel z kufra bokem, rukú prešmátrané všecky zákouťá vnútra aj kufru, žádné zabudnuté kladívka pod sedánkama, všecko pěkne drží na svojém míste, ale ani bohovi, kopačky do všeckých koles, kopačky do výfuku, kopačky do rezervy, nic, nic, proste NIC !! :grr

Začínám byt paranoidný, ráz sa mi zdá, že to mláti odzadu, potom vychádzám z križovatky, roztáhnem 1, auto poskočí kým radím a BUM (PUK, ŤUK, ŽDUCH, jak chcete) ... alebo jedu, pustím nohu z plynu (auto sa kymácne, zlý silentblok motoru nebo prevodovky) a bum/puk/ťuk/žduch.

Prosím, nech to je nejaká prkotina, nejaká vúla na nejakej tyčke stabilizačnej, alebo fakt tam ešte nájdem nekde nejakú gumenú loptičku která mi tam jezdí nekde.

Za pár týdňú idem na výmenu spojky, ale už vidím, jak sa asi na mňa budú tvárit, ked im povím toto :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...