Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, dnes jsem jel cca 35km cestu tam a 35km zpět a chvílemi se mi moje 406ka přehřívala a ozývalo se takové přerušované pískání (jako od ložiska nebo tak něco) motor měl cca 95°C sepnula vrtule a jel jsem s teplotou kolem 90°C po pár km ale teplota spadla a drželo se obvyklých 80°C. A takhle se to střídalo chvíli 90, pak až skoro 100, a pak zase 80. a cesta byla převážně lesem.

Mohla by toto mít na svědomí vodní pumpa ?

Motor je to 1.8 66kw.

[upravil dne 10/10/12 13:21 od Chajda]

[upravil dne 10/10/12 13:22 od Chajda]

Odesláno

Skôr termostat. Čo znamená lesom? Kopcovitý terén? Ak hej tak by ton malo byť hádam aj v poriadku. Zlé by to bolo ak by ti toto robilo po rovine.

[upravil dne 19/8/12 20:34 od marko306]

Odesláno

Právě že kopce ani tak ne, i z kopce na volnoběh mi teplota šla přes 90°C, a to není normální, u tohoto auta jsem se nikdy nesetkal s tím, že by za jízdy šla teplota přes těch obvyklých 80°C. (i v zimně i v létě má pořád při jízdě těch 80°C)

A termostat se dá nějak vyzkoušet jestli je dobrej nebo ne ?

Odesláno

Ne ne, pískalo to i když vrtule sepnutá nebyla. A na volnoběh pískání přestávalo a s přidáním plynu se pískání zase ozvalo.

A pískání se taky neozývá pořád, a právě že když se ozývá pískání přehřívá se to víc, tak proto si myslím že se nějak zasekává ložisko v pumpě.

Ale nevím, zítra to asi hodím do servisu.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, auto je po servise. Bylo dělané těsnění pod hlavou a je vyměněná i vodní pumpa a ještě nějaký drobnosti ale to není důležitý. A je i nový termostat.

Ale stejně jde občas teplota přes 90°C (dělá to méně než dřív ale stejně si občas \"zablbne\"-ale po pár km se zase srovná a ukazuje jak má tak nevím)

Za jízdy z ničeho nic, třeba v obci jedu kolem těch 50 km\\h a najednou teplota stoupá k 90. Nemůže tohle mít na svědomí čidlo teploty ? (ale ventilátor spíná normálně- na budíku necelých 100 a sepne) A nebo jen blbne budík ? že si občas ukazuje o něco víc a pak zase jde normálně ?

U tohohle auta byla vždycky teplota +-80°C ale nekolísala, ať už v zimě nebo v létě. Tak je mi trochu divný že z ničeho nic za jízdy jde teplota mírně nahoru.

Nebo nevíte někdo co by to mohlo dělat jiného ?

Díky.

Odesláno

Dnes jsem se podíval na to čidlo. A narazil jsem na menší problém, a tím je ulomený konektor (viz. obrázek) a dotaz zní, kde se dá tento konektor koupit ? Sehnal bych ho třeba i v autokelly a nebo musím přímo do Peugeotu ?

A pak bych se chtěl zeptat, zda by náhodou nemohl být tento konektor příčinou mého problému ?

A nemohl by mi prosím někdo říct k čemu je které čidlo, nebo které bych měl zkusit vyměnit ? A ten tepelný spínač na chladiči spíná jen ventilátor nebo ma i jinou funkci ?

Díky

post-22536-14109627407271_thumb.jpg

[upravil dne 10/10/12 11:19 od Chajda]

[upravil dne 10/10/12 11:19 od Chajda]

Odesláno

Hele, tak v Kelly ho nekoupíš určitě-konektory nevedou a na dotaz mi tam doporučili jít rovnou do origo servisu. Jinak ten konektor to dělat může, ale taky vůbec nemusí, protože podobně zlomenej ho tam můžeš mít xlet a může bezproblémů fungovat-nicméně, je to možná příčina. Ještě zkus když Ti ten budík houpne za jídzy na vyšší teplotu poklepat rukou na kapličku.Mě třeba tohle dělal jen kontakt na budíku, poklepal sem na sklo kapličky a teplota spadla, tak sem to rozdělal, utáhl jeden šroubek zezadu budíku a byl klid (nebylo to na 406).

Odesláno

Znovu jsem prohlížel konektor a připadá mi že je tam jiné čidlo než by mělo být, teda alespoň podle konektoru. Podle konektoru by na vrchní straně čidla měl být malý výstupek, ale na čidle je vrchní hrana rovná (viz. foto).

Takže si myslím že někdo někdy měnil čidlo a konektor nepasoval tak ho jednoduše uříznul. A teď nevím jestli mám shánět konektor podle čidla a nebo sehnat to čidlo co tam má být podle zbytku konektoru ? Co byste mi poradily ?

post-22536-14109627409883_thumb.jpg

[upravil dne 10/10/12 18:00 od Chajda]

Odesláno

Tak čidlo by tam mělo být správné. Koukal jsem podle service boxu a kody dilu souhlasí a tvar taky.

Takže musím shánět konektor na toto čidlo.

Jinak při poklepu na budík se ručička nepohybuje.

post-22536-14109627411065_thumb.jpg

[upravil dne 10/10/12 18:12 od Chajda]

[upravil dne 10/10/12 18:13 od Chajda]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...