Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj forum,

dostal jsem se do zoufale situace, kdy me zradil muj lev.

Jsem cca 3 tydny v zahranici a dnes se chystam zpatky do CR.

Vcera jsem chtel jet natankovat auto po tritydennim stani ale nenastartoval jsem. Pri prvnim startu motor naskocil na cca pul vteriny, pak zhasnul a pri dalsich pokusech bylo slyset sem tam skytnuti jak zapalil nejaky valec. Po cca 10 minutach pokusu byla baterie vybita.

Mam sebou diagnostiku a laptop, tak jsem zkousel vycist pamet zavad a temer kazdy pocitac mel prechodnou zavadu \"chyba komunikace\" nebo \"chyba napajeni\". Tyhle zavady mohlo zpusobit startovani s vybitou baterii. Pocitac motoru vykazoval jeste take prechodnou zavadu \"chyba regulace smesi\".

Pres noc jsem baterii nabil, vymazal kompletne vsechny zavady a zkousel znovu startovat. Starter toci jako divy ale motor ani neskytne. Po chvili je citit zapach benzinu - stejne jako vcera. Mam LPG ale vsechny starty jsou vzdy na benzin. Znovu jsem zkousel diagnostiku a tentokrate vsechno bez zavad. Zkousel jsem take startovat druhym klicem - opet nic.

Motor ma najeto 252 000 km, svicky jsou menene cca pred 10 000km, palivovy filtr pred 5000, vzduchovy filtr pred 2000, zapalovaci rampa je original.

Zbezne jsem zkontroloval kabely jestli nejsou prehryzane od hlodavcu a take jestli nemam brambor nebo jabko ve vyfuku - take nic.

Dnes mam v umyslu koupit nove svicky a vymenit je. Vyzkousim rampu, jestli uvidim jiskru a vic me ted nenapada.

Mistni peugeot ma otevreno pouze do 17ti hodin, zitra je tu statni svatek.

Nejake napady co muze byt spatne ? :myslim

Odesláno

Jak to poznam, ci jak to znovu nactu? Mam jeden klic s tlacitkem na centralni odemykani - v poradku zamyka odemyka.

Druhy klic je bez tlacitka (ale nejspis s cipem).

Jak overim spravnou funkci imobilizeru ?

Odesláno

Snimac kliky byl muj favorit ale nakonec to bylo jinde.

Cerpadlo sice vrcelo ale nic moc vykone nemelo, protoze jsem objevil zoxidovany konektor primo na cerpadle.

Podarilo se mi kontakty ocistit, nastartoval a pres noc odjel do CR.

:papa

Diky vsem za napady.

Rano v CR se vsak opakoval stejny problem. Konektory jsou vsak na tom tak zle, ze je musim vymenit. Pomohl by mi nekdo najit katalogova cisla tech pinu? Na cerpadle je to hnedy konektor se 4mi piny v rade. Vnitrni piny jsou od cerpadla, vnejsi piny od palivomeru.

Ted jsem v CR a mam k dispozici celou dilnu a chtel bych vytahnout ven i cele cerpadlo. Jak ho sundat od nadrze? To velike okolo je prevlecna matice se zavitem? Projde cerpadlo dirou v plechu pod zadni sedackou?

Odesláno

Mas pravdu, na prevlecne matici je zavit. Rukama jsem ale matici nemohl ani za nic povolit.

Jako skvele reseni na povoleni se ukazala novodurova trubka cca 110 - 120 mm, do ni flexou po obvodu narezat pravidelne 12 zarezu cca 8mm hlubokych. Z cerpadla sundat hadice, konektor a trubku nastrcit na matici na ty male vystupky.

Pak na trubku trosku pritlacit, zaroven otacet a matice je dole. Konektor byl spatny i primo na elektromotoru cerpadla. Po vymene se zda vse v poradku a cerpadlo funguje tak jak ma.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak jsem zpatky se stejnym problemem - palivove cerpadlo. Cerpadlo opet nefunguje, tak jsem ho vytahnul z nadrze, pripojil na zdroj 12V a ani se nehlo, jen do nej teklo cca 5A. Stacilo prepolovat elektromotor a zase se rozbehlo.

Cerpadlo mam VDO 228.222/8/12 9632194980

Protoze se na nej neda uz neda spolehnout, tak shanim nove. Obednal jsem podle obednaciho cisla, prisel mi BOSCH postou ale nepasuje. Ma jine hrdlo a jine naustky na hadice.

Obracim se na forum s prosbou, kde sehnat nove cerpadlo VDO 228.222/8/12. Byl jsem u peugeotu v Mnichove a nejsou schopni mi pomoci, StahlGruber taktez neni schopen dodat.

Dnes zkusim jeste vrakoviste ale kvuli maximalni spolehlivosti bych chtel nove.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...