Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Světla do mlhy - zadní ostřikovač - problém

Recommended Posts

Odesláno

Čaute, když zapnu přední mlhovky, tak se mi zapne i zadní ostřikovač. Prostě začne téct, dokud světla nevypnu. A pokud chci na páčce stěračů spustit zadní ostřikovač, nejde to, prostě se nic nestane... Předtím mi to nedělalo, resp. já mlhovky předtím nepoužíval, ale zadní ostřikovače mi šly v pohodě. Pak to jednoho dne nešlo, když jsem mlhou, mám teď i nové páčky a problém je stejný. O ostřikovač mi nejde, já si chci zrušit zadní stěrač, ale jde mi o světla, ať svítí jak mají....

Poradil by mi někdo, čím to může být? Nejsem elektrikář, ale chtěl bych si to opravit sám, ale nevím kde začít, děkuji za rady :)

Odesláno

Někde bude urvaná kostra. Zřejmě je to společná kostra pro mlhovky a zadní ostřikovač.

I když nejsi elektrikář, najdi si kostru mlhovek (objímka žárovky, anebo prostě tam, kde po zapnutí mlhovek není +12V) a tento bod zkušebně a poté i trvale ukostři.

Anebo najdi kostřicí bod a tento zkontroluj/vyčisti - najdeš ho pomocí dokumentace anebo na autě.

[upravil dne 9.8.2012 09:18 od P607Olda]

Odesláno

Ještě zkontroluj pojistky F6 a F14 v poj. skříňce u motoru. Případně zkus vyndat jednu, vyzkoušej to, pak ji vrať, vyndej druhou, vyzkoušej. Pak napiš jak se to chová. F6 je na přední mlhovky, F14 je na ostřikovače.

[upravil dne 9/8/12 11:07 od HonzaZ]

Odesláno

Vyzkouším, jsem v práci, takže napíšu odpoledne.... Jo a dělalo mi to i v předešlých páčkách, mám teď nové, takže páčky to nebudou.

Odesláno
Prostě začne téct

Takže nestříká naplno, ale jakoby na poloviční výkon?

Přední stěrače nevím, to spíš lepí relé anebo nějaká krpa v řídící jednotce. I když... s nedokonalým uzemněním by to mohlo souviset...

[upravil dne 9.8.2012 11:52 od P607Olda]

Odesláno

Tak jedině překontrolovat ukostření, která jsou na nosníku pod oběma světly. Pokud budou OK, tak by mohl být problém v BM34, kde jsou pojistky, ale hlavně relátka pro silové ovládání výše uvedených funkcí. Bylo by dobré, pokud se dostaneš na diagnostiku, udělat test ovladačů a samozřejmě překontrolovat konfigurace.

Odesláno

To neřeš kde jsem na to přišel, jen tí říkám že takhle vypadalo tvoje auto. Pokud mi nevěříš tak se podívej do VTP mělo by to být jednou přihlášeno na SPZ 5T4**09

Ale promiň, jestli si to vědět nechtěl, jen si myslím že by to mohlo pomoct s hledáním chyb na vozidle :papa;)

[upravil dne 9/8/12 12:34 od gronholmm]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...