jarmyl Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Zdar všichni , za 14 dní jedu s rodinou do Jánských Lázní. Sháním tipy , kam se podívat a co je v okolí zajímavé. Jezdí lanovka na sněžku? někde jsem čet , že je v opravě. Díky:papa Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Ahoj, lanovka na sněžku jezdí jen v prní části, tzn. na růžovou horu a to do 2.9.2012 Takže klidně vyražte, a z růžovky pěšky na sněžku už to není tak hrozný Jinak pěknej výlet je dojet do špindlu, vyjet lanovkou na medvědín a pěkně se projít k prameni labe Nebo přímo z jánek kabinkou na černou horu Citovat
Zazimir Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Ahoj, nádherný výlet je také ze Špindlu podle Bílého Labe na Labskou boudu a odtud přes Studniční sedlo na Výrovku a do Pece, napsaný to vypadá hrozně, ale je to nádherná cesta podél Kozích hřbetů asi 15 Km. Nebo z Malé Úpy jít ke Sněžce kolem Jelení hory do Lvího údolí, ale tady si nejsem jistý, jestli to ještě není uzavřené, kvůli těžařům. Citovat
Zazimir Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Jo a také nezapomeňte od Sněžky směrem do Polska k Malému a Velkému stavu, jsou to ledovcová jezera na polské straně, ale krásně na dohled. Pokud byste šli potom dál, tak dojdete na Martinovku nad Špindlerovým Mlýnem. Taky nádherná cesta, skoro celé po polské straně po hřebeni. Tak občanské průkazy sebou. Jo a nechci být hnidopich, ale Janské Lázně se jmenují podle doktora Janského, tedy kratce. [upravil dne 7/8/12 13:53 od Zazimir] Citovat
Carol.freedom Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Doporučuji Pec pod Sněžkou. Hodně možností na pěkné výlety. Např na Černou horu. Dále Ekofarma u Pece http://www.kudyznudy.cz/Aktivity-a-akce/Aktivity/Lesni-bouda,-ekofarma.aspx . Můj tip je vylézt si ke Kolínské boudě od které už se můžete vydat po trase kterou si vyberete podle rozcestníku, případně se pozeptat.Je tam rozcestník. Krásný výhled vás rozhodně nemine [upravil dne 7/8/12 12:56 od Carol.freedom] Citovat
Kurt Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Nevynechejte Kunčice: http://www.lanove-drahy.cz/fotogalerie/nld_kuncicefoto.htm Citovat
Carol.freedom Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Ještě Ratibořice jsou moc pěknej výlet http://www.zamek-ratiborice.cz/ procházka Babiččiným údolím okolo Starého bělidla a mlýna. Viktorčin splav a v Malé skalici škola kterou navštěvovala Božena Němcová. Když už byste se dostali až sem tam se zajděte podívat na Rozkoš Citovat
Kurt Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 A když už budou na Rozkoši, tak Safari ve Dvoře, když už budou ve Dvoře, tak pevnost v Josefově, kousek od Josefova pak třeba Kunětická hora, od ní je to kousek za loutkami do Chrudimi, z Chrudimi do Slatiňan na starokladrubáky, nebo na rozhlednu Bára, od Báry na Seč,... Citovat
oddie Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Safari ve Dvoře mě tedy docela zklamalo, když jsme tam loni byli. Citovat
Kurt Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Safari ve Dvoře jde do řiti od té doby, co paní zooložka, kterou do ZOO přivedl zakladatel Safari Ing. Josef Vágner, CSc., tohoto pomohla vyštípat a usedla na jeho místo. Pamatuju si je oba a dodnes mám problém tam jet - zatímco za éry Vágnera jsem tam jezdil každý rok několikrát (mimo jiné pomáhat) od doby, kdy ředitelkou je Holečková, jsem tam byl jednou - jen kvůli dětem. Znova se tam hned tak nechystám. To, co jsem tam viděl, mi stačilo. Ale to je můj problém. Nevím, jak velké děti jarmyl má, ty moje jsou ve věku, kdy se na zvířátka těší. Citovat
jarmyl Odesláno 7. srpen 2012 Autor Odesláno 7. srpen 2012 Díky díky, akorát dodám, že jedem s dětma (6 a 8) manželkou, tchýní a tchánem takže na nějaké větší pochody to nebude . A co hospody - kam jít, kam radši ne? Edit: teď jsem dočetl Kurtovo přispěvek - Zoo bychom mohli vzít cestou. [upravil dne 7/8/12 14:34 od jarmyl] Citovat
Zazimir Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 ZOO ve Dvoře nedoporučuji, ceny mají světové , ale budete dost těžce zklamáni, v základní sazbě je zkrácený okruh, za příplatek safari, ale jenom autem a je to kus ZOO, kde se za Wagnera chodilo pěšky. Jak bylo psáno, jde to do kytek. Hospody: Na Peci v Peci, Na Kopečku v Horním Maršově, určitě nevynechat cukrárnu na náměstí v Janských Lázních. Dobrá nálevna je Kiosek U Staré lanovky na Černé Hoře, zážitek je v Bufetu na rozcestí na hřebeni mezi Výrovkou a Liščí horou. Citovat
Aluška Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Taky mě ZOO ve Dvoře nějak nenadchlo, víc se mi líbilo v Praze Tróji. V Krkonoších ještě určitě Harrachov, lanovkou kolem skokanských můstků na Čertovu horu, kouknout na Mumlavské vodopády atd. atd., v Krkonoších je toho strááášně moc na podívání, je tam krásně, ale na můj vkus docela draho hlavně ve Špindlu. Pokud by jste měli cestu přes Trutnov, tak rozhodně na obídek doporučuju hostinec Dvoračka, vařej tam skvěle;) Citovat
Zazimir Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Jo Dvoračku také doporučuji, je v Trutnově na Nových Dvorech, pokud to neznáte, tak bude lepší se doptat. V pracovní dny ještě výborné ceny i jídlo v hotelu Adam vedle náměstí v Trutnově. Užijte si to. Pokud by byl někde nějaký problém, tak jsem na tel. 739587670. Citovat
Guest minimaxa Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 A když už budou na Rozkoši, tak Safari ve Dvoře, když už budou ve Dvoře, tak pevnost v Josefově, kousek od Josefova pak třeba Kunětická hora, od ní je to kousek za loutkami do Chrudimi, z Chrudimi do Slatiňan na starokladrubáky, nebo na rozhlednu Bára, od Báry na Seč,... ty jsi zase hulil, viď :D:D Citovat
Kurt Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 Na nás vodnaučený bacha! Kolikrát o tom stačí jen slyšet a už slintáme. Citovat
jarmyl Odesláno 9. srpen 2012 Autor Odesláno 9. srpen 2012 Díky za tipy - když vás ještě něco ,napadne sem s tim Citovat
Zazimir Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Tak jo, určitě rašeliniště Mezi Černou a Světlou horou, hrádek Aichelberg v Horním Maršově (klíč se vyzvedavá v objektu Veselý výlet u silnice), Ve Veselém výletu v Peci je dobré si zarezervovat prohlídku starých hornických štol pod Sněžkou, to je také cool, leze se tam s průvodcem na konci Obřího dolu. Pokud pojedete do toho Špindlerova Mlýnu, tak nalevo od Vrchlabí je hora Přední Žalý (má přes 1000 m. n.m.) a na ní je moc pěkná rozhledna, cesta od dolního parkoviště na křižovatce před Beneckem je i pro mrňousy. Ve Spáleném Mlýně v Malé Úpě je na cestě před hotelem Krakonoš nádherné pohyblivé vodní kolo pro děti je to vděčné. Pokud jste turisti, tak vyběhnout na Rýchory k Rýchorské boudě, ale to pro děti nebude, je to docela slušný výšlap ze Svobody, nebo Mladých Buků, nebo z Maršova (má to také 1000 m.n.m.). Jo a v Janských lázních dobře vařili na Hoffmanově boudě, je na úplném vršku Janských lázní, na silnici do Černého Dolu a Vrchlabí. Ještě mne určitě něco napadne P.S. v Peci se blbě parkuje, nebo vlastně dobře, ale draho, tak zvažte ze Svobody nebo Janských Lázní autobus. Parkoviště pod Žalým je zdarma, parkoviště ve Špindlu je na zabití (cena), lepší je také autobusem, ale to už je dlouhá cesta, tak podumejte, ale pokud půjdete jednosměrně do Pece, tak stejně musíte autobusem. [upravil dne 9/8/12 17:24 od Zazimir] Citovat
Zazimir Odesláno 9. srpen 2012 Odesláno 9. srpen 2012 Tak napadlo ... rozhledna v Peci na Hnědém vrchu (dříve Braunberg), s dětmi raději lanovkou, pěšky je to docela fuška po sjezdovce nahoru. No a odtud je to napůl cesty k bufetu na rozcestí a dál na Výrovku. Rozhledna na Předním Žalém je po rekonstrukci (otevřena v červenci), tak další důvod tam jít. Jestli Vás baví vojenská historie, jeďte se podívat na opevnění Stachelberg nad vesnicí Babí u Trutnova (směrem na Žacléř). A kdyby bylo horší počasí, anebo v každém případě, nejkrásnější přehrada v Čechách - Les Království u Dvora Králové nad Labem, nebo Také Nemojov, poblíž Bílé Třemešné. Je to o 300% lepší výlet, než do ZOO ve DKnL. Citovat
jarmyl Odesláno 10. srpen 2012 Autor Odesláno 10. srpen 2012 Děkuji převelice - zatím je toho tak na 14 dní jsme tam jen 4 dni , tak to musim probrat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.