Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Další hloupej dotaz, na kterej jsem nenašel odpověď. U 2.2 hdi 94 kW mám 5ti rychlostní převodovku. Půjde vyměnit za 6ti rychlostní? Jaký můžou být rozdíly, když motory zůstaly stejné? Určo někdo bude vědět :-)

Odesláno

Nevím jestli to jde, ale taky mě taková myšlenka napadla. No a potom jsem si spočítal kolik toho najedu po dálnici (asi 1000 km ročně), protože jinde to téměř nemá význam. Při stovce má asi 1800 otáček a kde se dá v dnešním provozu jet sto. Převodovku jsem někde viděl za 6.000 + práce s tím ..... takže jsem si řekl, že to fakt pro mě nemá význam. I kdybych jel na dovolenou a najel po dálnici 3000 km, tak pokud by spotřeba na dálnici byla o litr menší tak by to bylo ušetřených nějakých 30 litrů nafty, i kdyby stál litr 40 Kč tak to je ušetřených 1200. Tolik moje počty, každý musí sám vědět, kolik, kde a jak rychle jezdí. Já asi polovinu po městě a tam jezdím na trojku.

Odesláno

jde asi všechno, třeba namontovat motor ze zetoru nebo feráry, ale otázka je za jakou cenu. obecně se domnívám že u nového auta je lepší objednat jinou převodovku, u ojetiny na to nešahat bo se podobné bastlení zpravidla nerentuje. jinak je trošku rozumné se podívat jak jsou ty kvalty poskládané, není zvykem stavět šestikvalt tak, že ke stávajícímu pětikvaltu přidáme ještě jeden rychlejší stupeň. ale pokud má někdo podobné mrzačení auta jako koníček kde nehledí na náklady, nakonec proč ne - akorát nechápu, proč si pro kutění nevybere něco řidičsky zajímavějšího.

Odesláno

Neberete nikdo v úvahu,že se někomu ta převodovka vys... ,to potom můžete shánět 5rychlostní,nebo 6rychlostní.Já,kdybych se do této situace dostal,bych určitě šel po té 6rychlostní:papa

Odesláno

Já bych také sháněl 6-kvalt, když už tam jde dát, ale jak už tu padlo, nečekejte, že je to přidaný další kvalt k původnímu pětikvaltu, to ani náhodou, motor by o moc delší kvalt neutáhl, takže šestikvalt o moc delší není, jen jsou menší díry mezi jednotlivými stupni.

Odesláno

Tak jsem to našel. První čtyři rychlosti zůstly stejné u pětikvaltu i šestikvaltu, pětka je pak zkrácená a šestka prodloužená proti původní pětce. Tedy rozdíl v otáčkách při stejné rychlosti mezi pětkou u pětikvaltu a šestkou u šestikvatlu je asi 10%

Otáčky při stovce u pětikvaltu:

4 - 2800

5 - 2100

Otáčky při stovce u šestikvaltu:

4 - 2800

5 - 2250

6 - 1900

Bylo to měřeno podle tachometru, takže určitá nepřesnost tam určitě je.

Zdroj zde:

http://www.autorevue.cz/peugeot-807-prostor-variabilita-pohodli-megatest_2/ch-20082#articleStart

http://www.autorevue.cz/citroen-c8-22-hdi-pro-narocnou-rodinu-velky-test_2/ch-26600#articleStart

O zachování prvních čtyř převodových stupňů u obou převodovek, zkrácení pětky a prodloužení šestky se píše i v tomto článku v druhé větě:

http://www.auto.cz/citroen-c8-6-186-prevodovka-a-novy-filtr-pevnych-castic-17158

[upravil dne 8/8/12 13:31 od Bigbadjohn]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Za mě, vezl mě kamarád, neb jsem nebyl ready, a, o 6ce nevěděl. Takže, jsme jeli asi 120 km trasu cca. 130km/h, na 5ku, motor cca. 3000 ot, na 6ku je to 2500, spotřeba dle kompu byla o 0,2l větší. :D:D:roker

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...