Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 1.1 - přehřívání, ztrácí se olej

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny klubáky, posledních pár dní mám problém s přehříváním motoru u mojí 206 1.1 r.v. 1999 - při běžné jízdě mimo město lítá teplota od 80 do zhruba 95°C, což mi přijde celkem normální (se zvyšující zátěží jde teplota ještě výš ) ale ve městě se teplota rapidně zvyšuje a pohybuje se od 90 do 120°C dle zátěže. Sahara spíná normálně ale přijde mi, že to nestačí ve výší zátěži uchladit. Nedávno sem i stalo, že při stání v koloně a zapnutém motoru se zvýšila teplota na červenou hranici a rozblikalo se STOP. Vody je v nádržce dostatek, úbytek se zřejmě nijak neprojevuje. Budu rád za každou radu na co kouknout, popřípadě co vyměnit :) Předem díky :)

VIN: VF32CHFZE40146377

[upravil dne 12/8/12 22:32 od Tom_206]

Odesláno

Prve by som pozrel ci nieje zavzdusneny system. Odvzusnovaci srob je pri teplotnych cidlach, tam kde odchadza horna hadica ku chladicu, kluc asi 19 a druhy je na hadici ku kureniu a vyzera ako ventil na koleso s ciapickou. Ak je zavzdusnena hlavne vetva ku kureniu tak sa moze prehrievat. Necirkuluje totiz voda v kratkom okruhu a na volnobehu sa prehrieva. Mne to robil po vymene radiatora kurenia...

Odesláno

Takže jen tak jsem to zběžně kouknul, voda neubývá ale co mě zarazilo, že ubyl olej. Sice mám 5000 ještě do výměny ale už teď to bylo na minimu. Pod autem se kaluž oleje neobjevuje, auto nedýmí, tak nevím kam se ztrácí.

Tím pádem si odůvodňuju vysokou teplotu vody nízkou hladinou oleje... Ale i tak nechápu, kam se ztrácí :myslim

Odesláno

Tak jsem tam dolil litr oleje Total 10W 40 a trochu se to zlepšilo, takže něco na tom s tou teplotou bude.

Olej se na motoru neobjevuje a ani po dni stání venku není vidět ani kapka oleje na silnici...

Koblih: nene, hadice k chladiči tvrdá není a emulze se v nádobce neobjevuje a ani na měrce nejsou známky oleje... :myslim

Projel jsem to cca 40km a zdá se to být lepší, teplota neleze nad 95 °C

[upravil dne 4/8/12 14:54 od Tom_206]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Nikdo tedy neví co by s tím mohlo být ?

opět připomenu, že auto nehulí, voda v olejí není - ani naopak. Hadice na chladiči nejsou tvrdé. Voda se neztrácí, pouze se začal ztrácet olej - po dolití se přehřívání zmírní ale stále se motor v průměrný zátěži ( 3-4tis.ot.) začne přehřívat a při stání v koloně to ani sahary neuchladí.

Měl by někdo na něco tip ? Uvítám každou radu

Odesláno

zkusím to zkouknout...mám chuť ho vyměnit preventivně... ale ještě počkám, furt by to nevysvětlovalo to, že 10 000km po výměně by to sežralo tolik oleje, že olej v motoru byl na minimu... občas jezdím ostřeji, ale ne s nezahřátým motorem :bojim a fleky pod autem nejsou, motor je čistej...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem měl dneska zase takovou zkoumavou náladu a vypadá to, že předseda na to kápnul...byl jsem jen tak projet auto a ohřála se voda nad 90°C (dle budíku) a vrchní hadice byla hodně teplá a spodní byla chladnější a o dost. Takže to bude kouslej termostat ? nebo to může být i něco jinýho ? :myslim

[upravil dne 26/8/12 18:15 od Tom_206]

Odesláno

horní hadice je horká a spodní studenější--tak to má být,když funguje termostat...,spodní je studenější proto,že voda prošla chladičem...,tipuju na špatný (pomalý) oběh vody v okruhu, tzn., že bude něco s čerpadlem vody:myslim--prostě nehoní tu vodu dostatečně rychle motorem :(

Odesláno

achjo :grr myslíš, že by to mohlo být čerpadlem ? Začínám z toho být už zoufalej...

Je problém, když by tu vodní pumpu vyměnil bez výměny rozvodů ? Přecejen řeším bydlení a VŠ, tak by mi komplet rozvody přišli nevhod ... :roll

Odesláno

jestli ti to neleze teď v tom teplu přes 100, tak to neřeš, je to normální teplota v tomto počasí a ve městě,kde se jen popojíždí...,hlídej si stav vody a oleje a jezdi:myslim

při výměně pumpy se nemění rozvody, při výměně rozvodů se mění i pumpa :papa

Odesláno

Zatím to přes 100 neleze...když se to dostane na 100 ve městě, tak pokud to jde, tak přizastavím a počkám až to vychladne :)

Díky moc...s těma rozvodama jsem si to potřeboval ujistit, nevěděl jsem jak to je jestli tak či naopak :)

Tak budu jezdit a uvidí se :)

Odesláno

S ChouLu jsme to hodili na diag a vypadá to na teplotní čidlo - chyba na teplotním čidle > zkrat na plusovém pólu ... ale není to trvalá chyba, jen přechodná. Takže tipuju, že brzo půjde čidlo do kytek ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...