strycek2 Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Zdravim kolegovci...tak sa mi dnes stal taky pruser...nastartoval som milacka, zapol klimu a zacalo mi blikat dobijanie, tak som ju vypol a problem neriesil...asi po 10km sa objavil jemny zapach zhorenej gumy a po dalsich 10 aj dym...auto som odstavil a problemom je rozvodovy remen, ktory sa po bokoch z nejakeho dovodu topi zrejme nasledkom nejakeho odierania...takze prichod domov na lane...neriesil niekto toto? [upravil dne 23/1/2013 18:24 od Béďa] Citovat
xpetrix Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Rozvodovy alebo drazkovany/klinovy remen? Citovat
xpetrix Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Neskusal si pozriet pri nastartovanom motore,ci sa vsetko toci?Teda nic nie je zaseknute/zadrete lozisko(alternator,klimakompresor,kladka)? Citovat
strycek2 Odesláno 2. srpen 2012 Autor Odesláno 2. srpen 2012 zo strachu nie...ale ked sme pri tom, pri zapnutej klime sa mi na plynovy pedal prenasali znacne vibracie... Citovat
LORD_mapiv Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 shoď řemen a vyzkoušej rukou, jestli se všechny kladky a řemenice točí lehce.. krom kliky samo.. Citovat
xpetrix Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Mozno je problem klimakompresor,skus radu nado mnou:super Citovat
trah Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 No estli byl problem s dobijenim muze byt pridrena volnobezka na altiku a nebo volna nap.kladka [upravil dne 2/8/12 20:52 od trah] Citovat
trah Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 No estli byl problem s dobijenim muze byt pridrena volnobezka na altiku Citovat
strycek2 Odesláno 3. srpen 2012 Autor Odesláno 3. srpen 2012 osobne by som to asi smeroval niekde k tej klime, pretoze to dobijanie preblikavalo pri ked som zapol klimu...a ked prebliklo potom za jazdy pri vypnutej klime, uz bolo citit jemny smrad a trosku dym vidiet za autom... Citovat
marko306 Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 Podľa mňa bude povolený excenter alebo už zlý napínák. Teraz neviem či má aj benzín obe tieto kladky, ale asi hej. Skús s ruko bez zhodenia remeňa pohýbať hore dole s týmito dvomi kladkami, poprípade zaťahaj za remeň či nemá príliš veľkú vôlu ak nič z toho, tak potom sprav čo ti písali vyššie možno bude pridretá nejaká kladka. Citovat
martan11 Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 zrovna řeším něco podobnýho na mym Citronu. Předevčírem jsem si všiml ze mi nesviti svetlo,tak jsem na parkaču otevrel kapotu zahybal kontaktem a opraveno.Cítil jsem ale neco spaleneho(plast) a najednou se zacalo kourit nekde od spodu jak je altik,klima.Myslel jsem si ze to bude neco kolem remenu. Vcera jsem shodil plastove nadkolí a zkousel jsem potočit spojkou na klime,slo to, ale dost těžko,taky byla mezi remenici a spojkou vylitana asi vazelina.Po zapnuti klimy se spojka na kompresoru obcas i zastavila. Nyni k dotazu,ma ta spojka na klime jit tocit volne rukou? Citovat
pastorek Odesláno 8. srpen 2012 Odesláno 8. srpen 2012 Na kompresore klímy by mala ísť ľahko otáčať remenica ale samotná spojka ťažko. V podstate by rukou nemala ísť pohnúť. Citovat
JanoRS Odesláno 23. leden 2013 Odesláno 23. leden 2013 Mal som dnes rano podobny problem - bolo citit spalenu gumu, na remeni nie je nič vidieť, zhodiť ho viem až v piatok ked bude volny zdvihak. Ako teda kontrolovať tie kladky, resp. čo znamená, že sa majú ľahko točiť? Mám ich roztočít a zotrvačnosťou budú dochádzať? Povolil som remeň (španovak) a skusil potočiť. Odpor tam bol minimálny, ale kedže som ten remeň mal len povolený tak sa roztočiť nedala (remeň sa jej dotýkal). Cestou domov vyzeralo všetko OK. Otvoril som kapotu, pozeral 5 min. - a nič nezvyčajné. Napadlo dosť snehu (miestami som ho tlačil predsebou) tak žeby nejaka zabludená skalka alebo primrzla klima? Inak strašne mi tam minulý týždeň niečo pískalo, tak som striekol na španovak WD40 neviem kde všade sa dostalo no prestalo to a vtedy som si všimol, že remeň je posunuty na kľuke o jeden zub:bojim tak som ho napravil, myslím že to mohol byť ten dôvod pískania..... Citovat
JanoRS Odesláno 23. leden 2013 Odesláno 23. leden 2013 ....remena? Jj, ale už len zajtra za denneho svetla.....ale nezdal sa mi nijak \"pripečený\" ( v kufri stale starý, tento ma asi 1,5 roka) Citovat
strycek2 Odesláno 24. leden 2013 Autor Odesláno 24. leden 2013 inak medzi recou, u mna to bolo tak, ze bola na draka kladka a vdaka nej sa mi remen na remenici pretocil a zacal smykat... Citovat
JanoRS Odesláno 24. leden 2013 Odesláno 24. leden 2013 tak tu su fotky (nestihol som ich ale za svetla) na ľavej strane remena je vidiet ako bol posunuty.... [upravil dne 24/1/13 16:11 od JanoRS] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.