pubalik1 Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Ahoj, poslední dobou (asi 3/4 roku) mám problém s cukáním motoru, které se projevuje pouze někdy (cca 500 km ujedu bez problému a pak začne motor během jízdy celý den cukat a většinou druhý den je to zase v pohodě). Cukání motoru se mi projevuje při jízdě z kopce se zařazenou rychlostí nebo když jedu po rovině a mám lehce sešlápnutý pedál a auto docela dost citlivě reaguje na sešlápnutí plynu (na motoru mám kolem 2000 otáček). Ještě jsem si všimnul jedné věci a to, pokud mi motor začne cukat, tak mi v pojistkové skříňce pod volantem začne nepravidelně cvakat nějaké relátko. Zatím mi nevyskočila žádná chyba a žádná výstražná kontrolka mi nesvítí. Mám motor 2.0 HDi, 79 kW, 2003, FAP a EGR funkční neodpojený. Řešil už někdo podobný problém ? Předem děkuji za rady. Citovat
Ondrej89 Odesláno 2. srpen 2012 Odesláno 2. srpen 2012 Ja mel neco podobnyho a prestalo to az po vymene vstriku .... Citovat
Ondrej89 Odesláno 3. srpen 2012 Odesláno 3. srpen 2012 Ja mel neco podobnyho a prestalo to az po vymene vstriku .... Citovat
Poki 11 Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 Mne to tiež robý, ked mám len trocha zošlapnutý pedál, najviac pri 4tom stupni pri rýchlosti zhruba 70km auto začne skákať ako jeb....Potom musím pridať alebo pustiť plyn a prestane, ale len na chvíľu. Robí mi to vždy. Tak som zvedavý na rady, ale mne nič necvaka. Mam 307 2.0HDi 2003 66kw. Citovat
koblih69 Odesláno 4. srpen 2012 Odesláno 4. srpen 2012 Těch 500 km je nejspíš regenerace FAPu Citovat
oldo439 Odesláno 7. srpen 2012 Odesláno 7. srpen 2012 To čo píše pubalik1 vyzerá fakt na regeneráciu, mne to robilo to isté, keď sa filter zanášal. Ale to čo píše Poki 11 vyzerá skôr na EGR. Tiež som kdesi čítal že to robia vstreky, ale to sa mi moc nezdá. Keď som videl ako je zanesené potrubie od EGR po sanie sadzami a ako funguje prepínanie vzduchu medzi turbom a EGR, tak sa ani nečudujem, že to tak mláti s výkonom resp chodom motora. Keď som potrubie vyčistil, bolo to istý čas ok. Ale zanieslo sa to akosi moc rýchlo. Najlepšie je to asi odstaviť, len to je trochu komplikované, hlavne u elektronického EGR. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.