Tommate Odesláno 31. květen 2005 Odesláno 31. květen 2005 Nevíte někdo jak to vypadá v nádrži na benzín, tzn. nasávání paliva, plovák atd.? Jedna z mála věcí které mne štvou na tomhle autě je nutnost udržovat větší množství benzinu, ideálně 30l, abych mohl spolehlivě vyjet stoupání nebo třeba \"řezat zatáčky\" aniž bych zavzdušnil přívod paliva. Jak mám pod 10 litrů, už si nemůžu dovolit žádný prudký pohyb nebo zrychlení, protože to nasaje vzduch a je to v .. Pak to musím pár minut držet v otáčkách než se to odvzdušní (chcípá to). Přitom palivoměr ukazuje malinko pod 1/4 nádrže. Když začne teprve problikávat kontrolka rezervy už se s tím prakticky nedá jet ???!!! Dělají to všechny 405ky?? Nedá se to nějak seřídit ten plovák nebo ukazatel?? Dík Citovat
Dave405 Odesláno 14. červen 2005 Odesláno 14. červen 2005 Pokaždé dojíždím až na rezervu. Vždy, když začne problikávat, jedu ještě tak 20-30km a pak naberu většinou plnou. Jednou jsem jel při stále rozsvícené kontrolce ještě nějakých 50km, víc už jsem to nechtěl riskovat. Nevím proč, ale subjektivně se mi zdá, že po rozsvícení kontrolky paliva je motor nějaký živější (405 1.9 D) Citovat
Dundee Odesláno 14. červen 2005 Odesláno 14. červen 2005 Já po trvalém rozsvícení kontrolky dotankoval 62 litrů a auto jelo pořád stejně (1.9TD), tak nevim. Citovat
Guest Paolo Odesláno 14. červen 2005 Odesláno 14. červen 2005 Naše zkušenost je že při jízdě na ,,rezervu,, auto jede o poznání hůře.(při nižších otáčkách nepatrně cuká)A dosti špatně startuje!!! Po dotankování už je vše v pohodě.Jedná se o motor 1.6 benzin. Citovat
Neon Odesláno 15. červen 2005 Odesláno 15. červen 2005 405 1,9D mně to připadá, že auto má rezervu snad 5 litrů. Jednou jsem na rozsvícenou kontrojku jel 70 km, pak už byly bobky, ale ještě by to něco zvládlo... Jediný proč je auto živější je tím, že je lehčí Citovat
Tommate Odesláno 15. červen 2005 Autor Odesláno 15. červen 2005 no já mám s tím šílené problémy a už mne to s...e asi tam vlezu Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 16. červen 2005 Odesláno 16. červen 2005 Napsán autorem Neon 405 1,9D mně to připadá, že auto má rezervu snad 5 litrů. Jednou jsem na rozsvícenou kontrojku jel 70 km, pak už byly bobky, ale ještě by to něco zvládlo... Jediný proč je auto živější je tím, že je lehčí taky si myslim, ze je to jen hmotnosti, no ale jede jak drak Citovat
Marton Odesláno 17. červen 2005 Odesláno 17. červen 2005 to Tommate podla toho co pises, by si sa mal pozriet ci ti nejaky bordel neucpal nadrz (nasavanie PHM) a este skus pozriet filter a ci je vsetko tesne. Ja chodim rozsvietenu kontrolku cca 40 - 60 km v pohode, raz som nabehol aj cez 100 a aj tak som zatial tankoval maximalne kusok cez 65litrov. Najlepsie je vyskusat si kolko je rezerva, je pravdou, ze dojazd bude iny pre benzin a iny pre diesel. to Dave prazdna nadrz = lahsie auto (70L PHM moze byt cca 70 kg = jedna osoba) a teda lepsie ide. Ale nemyslim si ze je to naviazane na kontrolku PHM. s tymto uvazuju aj v zavodoch F1 Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 Tak jsem si myslel, ze to mam v pohode. Az do dneska. Nemuzu nastartovat - otevru haupnu a pumpuju a pumpuju. Svine jedna zavzdusnuje se, nedrzi nacuclou naftu. Asi to bude nekteryma stahovackama na hadickach k filtru, pac jsem u jedne objevil strzeny zavit a dal tam novou. No uvidime, postouram se. Citovat
Neon Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 Mě jednou nádrž nevětrala (prostě se mi \"vcucla\") tak jsem na víčku udělal díru vrtákem a je to OK;) Sice mi potom camrala nafta (výpary) na blatník, ale to vyřešil molitan do tý ďoury, ale to je tak trochu - jenom se chlubim... Citovat
Steve McSteve Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 problem je s tym ze je to 70l nadrz,,, a ak je tam menej benzinu jednuducho sa v zakrutach zleje na jednu stranu,,,,, mam uz tretiu 405 a na vsetkych je rovnaky problem s ukazovanim mnozstva paliva,,,, pomohlo by keby bola nadrz pretlakova,, ako ma napr Toyota Celica,,, tu som mal predtym a tam ukazovalo stale rovnake mnozstvo paliva,,,,,, kedze je ta nadrz tak velka,,, aj plavak sa blbne podla zakrut,,, takze v jednej ukazuje plnu a v opacnej sa rozsvieti kontrolka rezervy,,,,, s tymto sa neda nic urobit,,, je to len dalsia nemoc aut 405,,,, Citovat
Neon Odesláno 28. červen 2005 Odesláno 28. červen 2005 Mimochodem nevíte, jestli 70l nádrže byly u všech modelů 405? Citovat
oddie Odesláno 29. červen 2005 Odesláno 29. červen 2005 Rezerva je 5-8 litrů, spíš to bývá víc než míň. U diesela se dá na svítící oko najet přes 100km (ale je zbytečné to zkoušet...). Co se týče přivzdušňování nádrže, je blbost dělat díru do víčka, když jsou tam na to příslušné hadice, které stačí pročistit. Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 29. červen 2005 Odesláno 29. červen 2005 Jeste bych lehce doplnil, mam vyzkouseno, ze take zalezi na pristrojovce, kus od kusu, jak moc lita rucka v zatackach. Me treba u te stare litala podstatne min, nez u te co je tam ted (obe jaeger). Nejspis je tam nejaky zpozdovaci obvod, kondik, co ja vim. Citovat
Neon Odesláno 29. červen 2005 Odesláno 29. červen 2005 Původně zaslal: oddie Rezerva je 5-8 litrů, spíš to bývá víc než míň. U diesela se dá na svítící oko najet přes 100km (ale je zbytečné to zkoušet...). Co se týče přivzdušňování nádrže, je blbost dělat díru do víčka, když jsou tam na to příslušné hadice, které stačí pročistit. Jo - s tou hadicí máš recht, ale jak jsem to měl teda vyřešit, když nešla vyčistit?? Myslim, že náhražka dobrá. Citovat
oddie Odesláno 30. červen 2005 Odesláno 30. červen 2005 Jak, nešla vyčistit? Lanko z bovdenu, drát z CO-čka, nebo tlakovej vzduch... a v nejhorším jinou hadici. Citovat
janhercik Odesláno 30. červen 2005 Odesláno 30. červen 2005 Jak radí oddie, tlakový vzduch, ten mi pomohl při ucpaných odvzdušňovacích hadičkách. Drátem jsem narazil na cosi jako filtr (umístěný v podběhu), zřejmě tam to bylo přiucpané. Citovat
Tommate Odesláno 30. červen 2005 Autor Odesláno 30. červen 2005 tak jsem tankoval plnou a vlezlo tam 55 litrů \"až po krk\" tzn. že tam bylo cca 15 l a to už byl stav nouze - ostře projetá zatáčka nebo prudká akcelerace a chcípnu - to nemůže být bolest od výroby, to by tam ani nemuselo být \"hladové oko\" - nejspíš tam bude něco ucpané Citovat
Guest dtyrkas Odesláno 1. červenec 2005 Odesláno 1. červenec 2005 Původně zaslal: dtyrkas Tak jsem si myslel, ze to mam v pohode. Az do dneska. Nemuzu nastartovat - otevru haupnu a pumpuju a pumpuju. Svine jedna zavzdusnuje se, nedrzi nacuclou naftu. Asi to bude nekteryma stahovackama na hadickach k filtru, pac jsem u jedne objevil strzeny zavit a dal tam novou. No uvidime, postouram se. hotovo, od cerpadla az k nadrzi zrevidovany vsechny hadicky, ted to staruje OK, jupiiii Citovat
Dundee Odesláno 1. červenec 2005 Odesláno 1. červenec 2005 Mě se občas stává při tankování, že mi nafta začne v nádrži pěnit a někdy vycákne ven. Nechávám i mezeru pro vzduch, ale nepomáhá to. Je to teda ucpaná odvzušňovací hadice? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.