Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj vsetci...cital som o klime na 407 vela ze su same problemy a bol som si dat fuknut klimu -doplnit a vsetko ok aj tesnost len me dofukli freon ci co tam je a ked mam povedat prdu vcera som isiel do Tatier a bolo horuco tak ze si nadstavim minimum teplotu a prekvapenie zacalo z vodicoveho miesta isiel taky len osviesujuci vzduch ale ze by bol chladny a spolucestujuci mal teplejsi vzduch aj ked som mal nadstavenu kontrolo na oboch z lavej strany takze to bolo nadstavene rovnako ale prilozil som ruku k vodicovi a potom spolujazdec bolo citit ze je rozdiel teploty a spolujazdec je teplejsi ale ze by ta klima chladila hm:myslim

Prosim poradte me co vcetko mam skontrolovat a ako aby som zistil kde je problem....tesnost a dofuknutie je ok ....este mi povedali kde fukaju klimu ze peugeot 407 mam slabu klimatizaciu ze to je normalne .....este nato zom zistil ze mi nesiel zapalovac na aute a GPS bolo za hodinku mrtve ...to bol den v aute som zdochinal od teploty a ani vnutorny okruh nepomohol ze by bolo lepsie v aute len ventilator ma Max.

Dakujem a ked tak odkaz na moj problem s klimov prosim .

Odesláno

Najzákladnejšie je zistiť tlak v klime na DIA.Klíma na P407 je dobrá,Ale nečakaj že ti začne chladiť za 5 min.Treba dobre vyvetrať,zapnúť vnutorný okruh a dať minimum.Keď začne chladiť tak prepnúť na AUTO.Môže byť pokazení ovl.panel,čidlo teploty a vlhkosti.Takže v prvom rade DIA.Mal som ten istý problém.Klima naplnená v MBH Prievidza,výmena čidla teploty a vlhkosti.Teraz klíma v aute- mrazák.

[upravil dne 29/7/12 10:13 od janik6163]

Odesláno

a kde najdem sensor teploty a vlhkosti predpokladam ze kazdy je samostane a aky druh to je da sa to pomerat je to polovodic alebo bimetal?

dakujem je ku nemu lahky pristup?k tomu sensoru? nejaka schema klimatizacie sa nenajde asi ze to bude problem ?

2l hdi 2005 100kw

Odesláno

0.Odpoj baterku počkaj 10 minút a pripoj.

1.Skús skontrolovať klapku cez servomotorček

2.Senzor skontroluješ len cez DIA

3.Tlak v systéme Klimy-DIA

4.Ovládací panel klimy

Je tu veľa popísaneho o klime treba hladať.

Senzor teploty a vlhkosti je v jednom celku,nachádza sa nad odkladacou skrinkou v okrasnej lište u spolujadzca.

Odesláno

Najlepšie urobíš ak to napichneš na diagnostiku a tá ti zistí ktoré čidlo máš špatné. Čidlo teploty a vlhkosti sa nachádza, pozri obrázok TU a nejaké čidlá sa nachádzajú aj v samotnom klimatizéry, preto radšej na diagnostiku (tie som ti poslal do mailu).

A ďalšia vec by mohla biť že už niekto pred tebou (ak nie si prvý majiteľ) menil tie klapky a nie sú nastavené správne.

Odesláno

dakujem za radu a pisete ze si mam skontrolovat klapku to si viem aj sam?....dnes som isiel autom a skusal a mal som pocit ze stredna prava fuka slabsie a teplejsie ako stredna lava .....dakujem za rady ste super fakt super pri tom zhone co mam tu nachadzam perfektne rady a odbieham popri praci pozerat co ste mi poradili dakujem

[upravil dne 29/7/12 13:38 od Maroš]

Odesláno

Kdyby klapky nebyly nastavené správně, je možné je nastavit bez rozebírání klimatizace? Já mám podobný problém. Z pravé strany jde vždy o něco teplejší vzduch. Klapky fungují, protože když zvýším teplotu, tak se zvýší teplota na obou stranách, ale jako kdyby ta pravá klapka nešla úplně překlopit na chlazení... Mimochodem včera jsem se po čase svezl s manželčinou 406 a tam už nějakých 30 sekund po nastartování fouká vzduch jak z mrazáku. Oproti 407 je to znatelný rozdíl.

Odesláno

S klapkami se nedá bez sundání palubky udělat nic. Při troše dobré vůle a štěstí se dají ručně nastavit do nějaké polohy a to je tak vše. Dají se demontovat motorky a zjistit jeslti se hýbají. Toť vše.

Jinak moje 407 chladí podobně jako bývalá 406, pokud je účinnost nižší bude nejspíš málo náplně.

Odesláno

To by možná stačilo, kdyby se ta pravá dala pootočit. Je docela dobře možné, že klapky měnil už původní majitel ve Francii a tu pravou špatně nastavili... Mají klapky nějakou výchozí polohu? Myslím jestli se automaticky vracejí do nějakého výchozího bodu nebo jestli zůstávají v té poloze v jaké jsou při vypnutí motoru. S náplní máš pravdu, na jaře jsem to nechával doplnit a už to nejspíš zase trochu uteklo. Budu to muset nechat prohlédnout a opravit netěsnost. Ale i když to bylo naplněné, nebyla tak účinná jako ve 406.

Odesláno

Asi jsem to napsal nejasně, klapka nastavit zvenku nijak nejde. Směšovací ani po sundání palubky a ty směrové se (opět po sundání palubky ) špatně složit dají. Pokud ale klapka praskne tak se někdy dá ručně nastavit do kompromisní polohy a doklepat třeba dovolenou a pod. Ale to je jen na as než sundáš palubku a kalpku opravíš.

[upravil dne 29/7/12 14:56 od koblih69]

Odesláno

Chcem sa opytat ...ako funguje to nadstavenie teploty ? ta klapka reguluje mnozstvo tepleho a studeneho vzduchu alebo? princip ? mozno blba otazka ale rad by som pochopil problem preco me ta klima tak slabo chladi a mozno chladi dobre len ta klapka nieco robi co neviem.:myslim

Odesláno

Ty směšovací klapky se překlápí a střídavě zavírají a otevírají přívod teplého a studeného vzduchu. Podle toho jak se překlopí, pouští tam víc teplého nebo studeného a tím se mění výstupní teplota.

post-34390-1410962595587_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...