Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim vas,

stretol sa niekto z Vas s takymto problemom?

Po nastartovani a pohnuti z miesta ma auto tendenciu dochnut (ako keby to nedostavalo palivo, alebo nereagoval plynovy pedal). Je potrebne zastavit, pridat plyn bez rychlosti (motor \"ozije\") a tak sa znova da pohnut.

Startovanie prebieha v poriadku, aj chod motora je OK ked je na volnobehu po nastartovani

Stava sa to ak auto stoji napr z vecera do rana.

Vdaka za rady

[upravil dne 21/7/12 18:59 od Domino_B]

Odesláno

mal som toto iste na 307ke 1,4 65KW pri prvom rozbiehani akoby to chcelo zdochnut /pridusalo sa to/ ked som vytlacil spojku a zase sa pohol vsetko bolo OK alebo po cca 50 metroch. Prehrali mi novy soft a zavada zmizla. /stavalo sa mi to v zime alebo na jesen/

Odesláno

Mně tohle dělala každá Felda, se kterou jsem jel. Při prvním rozjezdu se autu nechtělo, bylo třeba znovy vymáčknout spojku, přidat plyn a rozjet se z vyšších otáček. Je to regulací motoru, než se ohřeje lambda sonda. Tam to byla vlastnost, ani tady nemusí jít o závadu. Ale záleží taky, co je to za motor.

Odesláno

jo, mám to samé. Nejhorší je to na parkovišti po výjezdu u závory :( musím to držet pod plynem aby to nezdechlo, vždy se bojím ,že se mi ta závora zavře a já tam zůstanu stát. Po chvilce to pak už jede normálně.

Odesláno

Ked to robi viacerym tak je mi celkom logicke, ze to moze robit lambda sonda.

Presne tak, auto urcitu chvilocku akoby nereagovalo na plyn. Skusam po starte pred pohnutim troska na volnobehu pridat na par sekund a myslim, ze to ma priaznivy efekt.

Odesláno
nieco podobne?

Nie. Aspon v mojom pripade so startovanim nie je ziadny problem. Stale startujem na prvy krat. Problem je az potom pri pociatocnom rozbehu.

Aj tak vdaka za koment.

• O 2 týdny později...
Odesláno

to isté robí aj mne, auto mám kupované nové. V týchto dňoch má jubileum 1 rok nabehané 10 000Km. moje sklamanie sa sa nedá ani vyjadriť. Tak lenivý motor v nízkych otáčkach som ešte nemal. stále ho dusí, čo je nepochopitelné. v križovatke, v kopci musím podradiť niekedy až na 1 rýchlostný stupoeň. Štart je v poriiadku a aj voľnobeh, ale čo príde potom. .... VTí už nikdy. moja predošlá Fábia 1,2 HTP bol vysávač ale aj z jedným valcom by dal kopec rýchlejšie ako toto čudo. Auto sa mi páči (207sw) preto som si ho kúpil, dám mu ešte rok a potom..... pa,pa,

Odesláno
to isté robí aj mne, auto mám kupované nové. V týchto dňoch má jubileum 1 rok nabehané 10 000Km. moje sklamanie sa sa nedá ani vyjadriť. Tak lenivý motor v nízkych otáčkach som ešte nemal. stále ho dusí, čo je nepochopitelné. v križovatke, v kopci musím podradiť niekedy až na 1 rýchlostný stupoeň. Štart je v poriiadku a aj voľnobeh, ale čo príde potom. .... VTí už nikdy. moja predošlá Fábia 1,2 HTP bol vysávač ale aj z jedným valcom by dal kopec rýchlejšie ako toto čudo. Auto sa mi páči (207sw) preto som si ho kúpil, dám mu ešte rok a potom..... pa,pa,

Čo to trepeš preboha? VTi je lenivé a dusí sa v nízkych otáčkach? Motor, ktorý je stavaný práve na použitie v najširšom spektre otáčok? Ten, ktorý krásne ťahá už od 2000 a po 4000 dostáva druhý dych? To snáď nemyslíš vážne zrovnávať VTi s HTP... :bojim

Zrejme bude skôr chyba medzi pedálom a sedačkou... alebo máš nejaký problém, ktorý treba riešiť v servise... :roll

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak auto som dal do servisu. diagnostika v poriadku a až na skúšobnej jazde technikom mi dali za pravdu. niečo z riadiacou jednotkou. Výmena jednotky a prehraný soft. Zároveň som im oznámil že idem autom na dovolenku tak urobili aj kontrolu brzd, svetiel. klími apod. a to všetko grátis.

od servisu som urobil 1950km, cesta Chorvatsko a späť zo spotrebou 5,7l tam a 6,1l pri návrate domov štyria dospelý a batožina. zatial spokojnosť.

• O 2 týdny později...
  • O 4 týdny později...
Odesláno
domino uz si vyriesil tuto \"zavadu\"? tiez mam taky problem, auto som napojil na diagnostiku a neukazovalo ziadnu chybu... Tak neviem.

Ja som zatial problem nevyriesil. Neblika ani nesvieti ziadna kontrolka, takze usudzujem, ze to nebude nic extremne vazne :). Najviac mi tu sedi ta lambda (ked sa trocha ohreje, tak potom reguluje ako ma). Kedze zadnu som menil nedavno, tak asi ta predna bude robit zlobu.

Momentalne sa snazim po rannom nastartovani nechat motor troska bezat a az potom sa pohnut. Uvidime co to bude robit v zime.

Ak to budem nejako riesit, samozrejme budem informovat ;):)

• O 5 měsíců později...
Odesláno

vymenil si aj prednu sondu ??

mne to zacalo robit cca pred tyzdnom auto ma nabehane 55tisic a skoro 5 rokov tak neviem ci ist do servisu alebo co s tym ?

najskor som vymenil vzduchovy filter (mal som pocit ze dusi motor) ale ked sa trosicku nahreje ide ako ma

[upravil dne 12/3/13 19:09 od Fenistil]

Odesláno
vymenil si aj prednu sondu ??

mne to zacalo robit cca pred tyzdnom auto ma nabehane 55tisic a skoro 5 rokov tak neviem ci ist do servisu alebo co s tym ?

najskor som vymenil vzduchovy filter (mal som pocit ze dusi motor) ale ked sa trosicku nahreje ide ako ma

[upravil dne 12/3/13 19:09 od Fenistil]

ee, prednu som zatial nemenil. Zatial to nerobi stale, tak ma to az tak neobtazuje. Vyslapnem troska viac plynu a nerobi to problem. :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj vyriešil to už niekto ?? :roll

Ja mam asi bohužiaľ ten isti problém začalo mi to teraz v zime prvý krát auto ma 90 tis mam ho od začiatku..

Zatiaľ toto je jediná chybička na kráse :roll

Taktiež pri ranom štarte po naštartovaní a pohnutí z miesta ma auto tendenciu \"dochnut\" Štartovanie prebieha bez problémov stále naštartujem na prvý krát, aj chod motora je o.k len jak sa rozbieham tak ako keby sa autu nechcelo chvíľku poskakuje,dusi sa a potom sa rozbehne a už ide normálne..

Momentálne sa snažím po rannom naštartovaní nechať motor troska bežať a až potom sa pohnúť a to zatiaľ funguje.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...