Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

tak jsem při zběžné kotrole motoru zjistil, že je vrchní část motoru po obou stranách od oleje. Asi to prosakuje okolo těsnění. Je nutno s tím něco dělat? Olej neubývá.

Odesláno

No co by, odšroubovat dvěma šrouby víko ventilů. oddělat těsnění, očistit ( já tam měl takovou gumu a byla úplně tvrdá )a dát tam nový těsnění víka ventilů. Já to ještě navíc podlepil takovou sračkou šedou. Při dotahování dávej majzla a? si nerozdrtíš plastové vymezováky, který jsou na šteftech a na nich je krycí plech, takže je z vrchu nevidíš. No a hotovo. Práce cca na půl hodky. Možná se budem v něčem lišit, ale postup je stejnej.:papa

Odesláno
Napsán autorem Hadra

No co by, odšroubovat dvěma šrouby víko ventilů. oddělat těsnění, očistit ( já tam měl takovou gumu a byla úplně tvrdá )a dát tam nový těsnění víka ventilů. Já to ještě navíc podlepil takovou sračkou šedou. Při dotahování dávej majzla a? si nerozdrtíš plastové vymezováky, který jsou na šteftech a na nich je krycí plech, takže je z vrchu nevidíš. No a hotovo. Práce cca na půl hodky. Možná se budem v něčem lišit, ale postup je stejnej.:papa

upřesním pojem \"šedá ******\" ....

V práci používám Sealant RTV 106 na podobné opravy, ale to kupuju venku. Vydrží to opravdu moc v mnohem exponovanějších místech (teplota, tlak, chemická odolnost). Takže asi něco od Loctitu, to by mělo být běžně dostupné :cool:

http://www.praktikloziska.cz/loctite.htm

Odesláno

jo...já jsem to v servisu měl spolu s výměnou oleje, jenže když jsem odjel, tak auto začalo klepat v motoru a já měl strach, že mi zaklepala klika. tak jsem to poslouchal, nakonec rozdělal znova a zjistil, že nějakej dobrák co to dělal otočil ten krycí plech ventilů. On vypadá stejně z obou stran,jen po okrajích je ohnutej na jednu stranu a tvoří jakože takovou misku ale stejnej asi nebude. Tak jsem ho otočil ( jde krásně poznat, která strana jde k ventilům a pod těsnění gumové jsem dal to tekutý těsnění.Je to od Loctite a v podstatě to nahrazuje těsnění. Já s tím těsnil vodní pumpu na šáde a vždycky to drželo. Je to ve více barvách. To těsnění u víka je gumový.Já ho měl úplně tvrdý, ale to nový je prostě pryž. A je jakoby navlíknutá zespodu nahoru na to víko. ( má tvar U ). Akorát říkám bacha na to dotahování, a? vám nerupnou ty vymezovací podložky na kterých leží ten krycí plech. jsou z bakelitu nebo co a rády prasknou.

[Editován dne 27/5/05 Hadra]

Odesláno
Napsán autorem Rotorhead

Napsán autorem Hadra

V práci používám Sealant RTV 106 na podobné opravy, ale to kupuju venku. Vydrží to opravdu moc v mnohem exponovanějších místech (teplota, tlak, chemická odolnost). Takže asi něco od Loctitu, to by mělo být běžně dostupné :cool:

Díký za radu. Jaké lepidlo použít z té stránky? Lepidlo č. 510? A nebude na to těsnění působit vyšší teplota než těch 175 stupňů?

Odesláno
Napsán autorem stembi

Napsán autorem Rotorhead

Napsán autorem Hadra

Díký za radu. Jaké lepidlo použít z té stránky? Lepidlo č. 510? A nebude na to těsnění působit vyšší teplota než těch 175 stupňů?

myslím že Loctite 510 by měl stačit. Akorát pozor na tu poznámku okamžitá těsnost \"ne\", nevím přesně jaká je dobá zrání/tvrdnutí.

Odesláno

nevím, ale nové těsnění víka ventilů se pohybuje okolo jedné až dvou stovek

(jestli se ten nákup lepidla a podobných těsnicích tmelů vyplatí a jestli při dalším seřizování ventilů budete mít náladu ten tmel seškrabávat)

Odesláno

Je potřeba odmastit jak těsnění, tak dosedací kovovou plochu. Nejlíp technickým benzínem. Drží pak perfektně.

Natřít těsnící tmel a usadit a dotáhnout...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...