stembi Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Ahoj, tak jsem při zběžné kotrole motoru zjistil, že je vrchní část motoru po obou stranách od oleje. Asi to prosakuje okolo těsnění. Je nutno s tím něco dělat? Olej neubývá. Citovat
Hadra Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 No co by, odšroubovat dvěma šrouby víko ventilů. oddělat těsnění, očistit ( já tam měl takovou gumu a byla úplně tvrdá )a dát tam nový těsnění víka ventilů. Já to ještě navíc podlepil takovou sračkou šedou. Při dotahování dávej majzla a? si nerozdrtíš plastové vymezováky, který jsou na šteftech a na nich je krycí plech, takže je z vrchu nevidíš. No a hotovo. Práce cca na půl hodky. Možná se budem v něčem lišit, ale postup je stejnej. Citovat
Rotorhead Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Napsán autorem Hadra No co by, odšroubovat dvěma šrouby víko ventilů. oddělat těsnění, očistit ( já tam měl takovou gumu a byla úplně tvrdá )a dát tam nový těsnění víka ventilů. Já to ještě navíc podlepil takovou sračkou šedou. Při dotahování dávej majzla a? si nerozdrtíš plastové vymezováky, který jsou na šteftech a na nich je krycí plech, takže je z vrchu nevidíš. No a hotovo. Práce cca na půl hodky. Možná se budem v něčem lišit, ale postup je stejnej. upřesním pojem \"šedá ******\" .... V práci používám Sealant RTV 106 na podobné opravy, ale to kupuju venku. Vydrží to opravdu moc v mnohem exponovanějších místech (teplota, tlak, chemická odolnost). Takže asi něco od Loctitu, to by mělo být běžně dostupné http://www.praktikloziska.cz/loctite.htm Citovat
Hnipak Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Jenom abych si to upresnil - ta seda sracka je lepidlo, aby to bylo jó echt utesneny? Mam totiz to samy co stembi - auto i problem (toho oleje na motoru teda vic ). Dik! Citovat
Rotorhead Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 ta šedá ****** je speciální silikonový tmel. V podstatě to nahrazuje klasický těsnění (papír, guma atd.) Citovat
Hnipak Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 Diky! Musim to zkontrolovat jestli ten olej fakt vypada na tesneni vika - v utery jedu do servisu s brzdama, tak abych jim nedal opravit neco co zvadnu sam.. Citovat
Hadra Odesláno 27. květen 2005 Odesláno 27. květen 2005 jo...já jsem to v servisu měl spolu s výměnou oleje, jenže když jsem odjel, tak auto začalo klepat v motoru a já měl strach, že mi zaklepala klika. tak jsem to poslouchal, nakonec rozdělal znova a zjistil, že nějakej dobrák co to dělal otočil ten krycí plech ventilů. On vypadá stejně z obou stran,jen po okrajích je ohnutej na jednu stranu a tvoří jakože takovou misku ale stejnej asi nebude. Tak jsem ho otočil ( jde krásně poznat, která strana jde k ventilům a pod těsnění gumové jsem dal to tekutý těsnění.Je to od Loctite a v podstatě to nahrazuje těsnění. Já s tím těsnil vodní pumpu na šáde a vždycky to drželo. Je to ve více barvách. To těsnění u víka je gumový.Já ho měl úplně tvrdý, ale to nový je prostě pryž. A je jakoby navlíknutá zespodu nahoru na to víko. ( má tvar U ). Akorát říkám bacha na to dotahování, a? vám nerupnou ty vymezovací podložky na kterých leží ten krycí plech. jsou z bakelitu nebo co a rády prasknou. [Editován dne 27/5/05 Hadra] Citovat
stembi Odesláno 30. květen 2005 Autor Odesláno 30. květen 2005 Napsán autorem Rotorhead Napsán autorem Hadra No co by, odšroubovat dvěma šrouby víko ventilů. oddělat těsnění, očistit ( já tam měl takovou gumu a byla úplně tvrdá )a dát tam nový těsnění víka ventilů. Já to ještě navíc podlepil takovou sračkou šedou. Při dotahování dávej majzla a? si nerozdrtíš plastové vymezováky, který jsou na šteftech a na nich je krycí plech, takže je z vrchu nevidíš. No a hotovo. Práce cca na půl hodky. Možná se budem v něčem lišit, ale postup je stejnej. upřesním pojem \"šedá ******\" .... V práci používám Sealant RTV 106 na podobné opravy, ale to kupuju venku. Vydrží to opravdu moc v mnohem exponovanějších místech (teplota, tlak, chemická odolnost). Takže asi něco od Loctitu, to by mělo být běžně dostupné http://www.praktikloziska.cz/loctite.htm Díký za radu. Jaké lepidlo použít z té stránky? Lepidlo č. 510? A nebude na to těsnění působit vyšší teplota než těch 175 stupňů? Citovat
Rotorhead Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 Napsán autorem stembi Napsán autorem Rotorhead Napsán autorem Hadra No co by, odšroubovat dvěma šrouby víko ventilů. oddělat těsnění, očistit ( já tam měl takovou gumu a byla úplně tvrdá )a dát tam nový těsnění víka ventilů. Já to ještě navíc podlepil takovou sračkou šedou. Při dotahování dávej majzla a? si nerozdrtíš plastové vymezováky, který jsou na šteftech a na nich je krycí plech, takže je z vrchu nevidíš. No a hotovo. Práce cca na půl hodky. Možná se budem v něčem lišit, ale postup je stejnej. upřesním pojem \"šedá ******\" .... V práci používám Sealant RTV 106 na podobné opravy, ale to kupuju venku. Vydrží to opravdu moc v mnohem exponovanějších místech (teplota, tlak, chemická odolnost). Takže asi něco od Loctitu, to by mělo být běžně dostupné http://www.praktikloziska.cz/loctite.htm Díký za radu. Jaké lepidlo použít z té stránky? Lepidlo č. 510? A nebude na to těsnění působit vyšší teplota než těch 175 stupňů? myslím že Loctite 510 by měl stačit. Akorát pozor na tu poznámku okamžitá těsnost \"ne\", nevím přesně jaká je dobá zrání/tvrdnutí. Citovat
vix Odesláno 30. květen 2005 Odesláno 30. květen 2005 nevím, ale nové těsnění víka ventilů se pohybuje okolo jedné až dvou stovek (jestli se ten nákup lepidla a podobných těsnicích tmelů vyplatí a jestli při dalším seřizování ventilů budete mít náladu ten tmel seškrabávat) Citovat
Hnipak Odesláno 1. červen 2005 Odesláno 1. červen 2005 Tak pro zajimavost, novy tesneni stoji (znackovy servis, Praha) 392,- bez DPH. Uz to mam spraveny... Citovat
Fx Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 vix: predpokladam, ze ten motor, o kterem se bavi 306kari, ma hrydrostely , tj. asi se nebude nic serizovat rucne:papa Citovat
Ladis Odesláno 2. červen 2005 Odesláno 2. červen 2005 Je potřeba odmastit jak těsnění, tak dosedací kovovou plochu. Nejlíp technickým benzínem. Drží pak perfektně. Natřít těsnící tmel a usadit a dotáhnout... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.