Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jde zprovoznit automaticky denní svícení přes původní světla?

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, mám dotaz, jak je vidno z Předmětu...

Potřebuji poradit, jest-li je možné nějakým způsobem zapojit denní svícení přes původní světla.

Tak, aby po nastartování se rozsvítila světla a po vypnutí motoru se světla vypnula. Tuším, že u některý modelů (406) to jde zapojením relátka, jinde zase přes Diagnostiku.

U mě asi Dia nepůjde, starší model, staré páčky na stěrač a nemožnost zobrazení spotřeby paliva atd...

Řešil jsem:

1- LED denní svícení, ale často odchází LED diody, a to někdy i u dražších světel.

2- Zapojením pípátka, abych byl upozorněn, že nesvítím.

3- Ale nakonec bych rád, kdyby to šlo, aby svítila původní světla po nastartování...

Je nějaká možnost?

(- zapojením relátka do volné pozice? (pokud je možnost a kde?);- nerad bych pachtil domácí postup vlastního relé + drátování= bez homologace a možné problémy (STK, nehoda...))

Něco o mém autí:

Peugeot 206

r. v.: 1999

Předem děkuji za radu (nejlépe 3 možnost)

[upravil dne 2.7.2012 14:47 od tomino]

Odesláno

Viděl jsem \"cosi\", ale má to asi 2 problémy.

Není to homologované a rozsvítí to světla až po cca 20 vteřinách. A dále, jak to vypnout v noci? Když budu chtít trvale dálkové, tak musím světlo zapnout ručně a když přepnu na dálkové, tak budou svítit i potkávací, ne?

Ono v Peugeotu není možné přepnout na dílkové, dokud světla otočením páčky nezapnu.

Odesláno

Mám taký modul v dvoch autách. Rozsvieti iba tlmené svetlá asi 3 - 5 sekúnd od naštartovania lebo reaguje na zvýšenie napätia alternátorom. Pri zníženej viditeľnosti normálne zapnem svetlá a normálne fungujú vrátane prepínania diaľkových. Jediná nevýhoda je že ak v zime stojím s naštartovaným motorom tak svietia i keď by som chcel mať iba parkovačky. Na tento účel je v okruhu vypínač a dá sa celý systém automatiky vypnúť.

Homologáciu neviem, to som neriešil, nakoľko nemám auto v záruke a nejedná sa o prídavné svetlá ale iba doplnkovú funkciu.

P.S. Jedno auto je P405 a druhé Renaul Clio.

[upravil dne 28/6/12 22:44 od pastorek]

Odesláno

myslim, ze bys uz mohl mit jednotku BSI, tak zkusit napichnout na diag, zda tam neni moznost aktivace denniho sviceni

Odesláno

Přes diag na NEMUXu nelze světla aktivovat. Já na svém (99) mám dán modul pod volantem, a zapnutou páčku trvale na tlumená světla. po zapnutí klíčku do druhé polohy se mi rozsvítí parkovačky a po nastartovaní ihned tlumená světla a normálně mohu páčkou přepínat tlumená/dálková. Světla při nastartovaném autě tedy můžeš vypnout normálně páčkou. Modul má ještě vypínač, kterým deaktivuješ automatické rozsvicování :) Pořizovací cena před 7 lety byla cca 600.. dneska ty moduly stojí 200...300 ;)

Odesláno

to: ChouLu

Nevíš o jaký model \"Modulu\" se jednalo?

Našel jsem cosi, co sepne světla až po asi 20 vteřinách po nastartování, což je dle mě hloupost.

to: command

Homologace prý proto, že kdyby něco, tak seš krytej (nehoda, jiný nepředvídatelný problém...)

Děkuji za příspěvky

Odesláno

To ti ted nereknu,ale juknu se ti na nej, jestli na nem neni neco napsanyho :)

Homologaci na tomhle neres.. vzdyt to mas v aute vevnitr :) to máš to samý jako jestli máě homologovaný potahy na sedačkách.. prostě blbost :)

Odesláno

Možná máš pravdu, já to viděl tak, že to ovládá světla a ta jsou již mimo vůz, tady by se možná jednalo v případě selhání svícení o problém. Ale asi to jak píšeš, řešit nebudu.

Dodávám:

A ještě bych se s dovolením zeptal, jaká by byla dobrá diagnostika pro mého P 206? Tak abych viděl, pokud to jde, to samé co v servisu... Dá se to pořídit třeba na Aukru? Prodávají tam Dia od cca 400 - 500 Kč, ale nevím co to umí, software bych si musel asi někde obstarat.... Jaký máš na to názor?

Děkuji

[upravil dne 29.6.2012 23:21 od tomino]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...