Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Aj keď mi jeden majteľ 405 s presne takýmto istým motor vravel, že je to normálny jav, predsa len sa radšej opýtam. Budík mi bežne neukazuje viac ako 70°C. Pri fakt veľkej záťaži do kopca sa zohreje ale nikdy nie viac ako 85°C. Je to naozaj bežný jav alebo je to na výmenu termostatu? Teplota všetkých hadíc odpovedá teplote 70°C.

Odesláno

V zime som s tým ešte nejazdil akosi:) Mne len jeden majteľ takého istého auta povedal, že je to proste bežné, ale nezdalo sa mi to. Nemôžu byť vadné čidlá ktoré spínajú sahary?

OK tak otázka, pri akých teplotách sa majú spínať sahary?

[upravil dne 28/6/12 14:55 od Vapno92]

Odesláno

Nevím jka je to u tvého auta a kolik máš větráků, ale obecně zastudena nesmí běžet nic, pokud zapneš klimu tak jedna ( nebo máš-li jednom jednu tak se sepne na 1. rychlost ) a až se to zahřeje tak se připojí druhá nebo zvýší rychlost. Pokud by sahara s vypnutou klimou jela hned po startu tak by to mohlo být tím.

Odesláno

No nič, asi najrozumnejšie bude zobrať ohmmeter, reostat, teplomer a kanvicu a odskúšať najprv čidlo s budíkom. Musí sa vypúšťať voda, prípadne odvzdušňovať pri montáži/demontáži čidla?

BTW od čoho je ovládaný predsuvník vstreku? Ten totižto funguje ako má.

Odesláno

Termostat vyměnit. Jistě je tam původný. Jinak mě se taky nechtěla řádně ohřát voda a ručička ukazovala 70 st. Celsia. Tak jsem vyměnil termostat a vše už je v pohodě:super.

Odesláno

Vyteče ti jen určité mnoství chladící kapaliny. Pokud si ji dlouho neměnil, tak doporučuji dát novou chladící kapalinu + destilovanou vodu. V Auto Kelly koupíš na kartičku se slevou jak chl. kapalinu, tak i destilovanou vodu. Jinak ovzdušnit ano. Nevím, jak je to 405.

Odesláno

Mohli by ste mi prosím poradiť? Idem ma z toho trafiť šľak!!! Skúšal som, či sa motor na voľnobehu zohreje a na koľko, či sa zapnú sahary a pod. Nedosiahol som na mieste viac ako 70°C a sahary sa nezapli. Funkciu termostatu som si overil kontrolovaním teploty hadíc čo idú z chladiča a do chadiča. Termostat skutočne ostáva zatvorený do teploty /budíkovej/ cca 70°C a potom je na teplote hadíc cítiť, že sa otvoril.

No a teraz to, z čoho som zmätený.

ČIDLÁ

Sú tam dve čidlá, červený káblik je budík na teplotu a zelený je...? načo je to čidlo so zeleným káblikom?

Každopádne som meral odpory pri deklarovanej teplote 70°C.

Čidlo budíka malo 150OHM

Čidlo so zeleným káblikom malo 56OHM

No a neviem sa ani za boha vysomáriť v tom, ktoré je ktoré. Našiel som 2 verzie čidiel na Autokelly, jedno má pri 100°C odpor 177OHM a druhé 150. Jedno je na kľúč 17, druhé na kľúč 19. Jedno z nich má červený prúžok. Kto sa má v tom vyznať? Na čo je to zelené čídlo? :grr

Odesláno

bude to zly termostat... a preco tam nezvykava byt? ludom praskaju hlavy alebo sa priehrieva a nedaju to opravit len vyhodia termostat...

jeden je na budik... druhy bohuzial neviem...

na saharu mas cidlo v chladici ak mas stary model...

Odesláno

No, termostat tam teda je, je cítiť podľa teploty chladiča a priľahlých hadíce, že sa otvára. Skúšal som do chladiacej kvapaliny ponoriť čidlo teplomera, ktorému dôverujem. Termostat sa otvára pri teplote 70°C.

Ako by sa ešte inak prejavovala prasknutá hlava okrem malej teploty motora?:(

Olej vo vode nieje, ani voda v olej, auto má veľmi dobrý ťah, so spotrebou sa neviem dostať nad 5l a je absolútne bez dymu.

[upravil dne 28/6/12 20:34 od Vapno92]

Odesláno

Lebo ako prasknutá hlava je jedna z možných vecí ktorej sa dlhodobo bojím pri motore 1.9D, aj keď ho teda mal starší pán ktorý sa nenaháňal, aj ja na ňom málokedy prekročím 3000RPM. Termostat vymením, díky:) Akurát netuším, načo je to druhé čidlo na domčeku termostatu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...