Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže chladivo bolo a je všetko v systéme. Asi bude fakt ten kompresor v riti.

Chladič je tiež dosť zasratý. Dajú sa zhodiť sahary bez toho aby som dal dole chladiče?

[upravil dne 27/7/12 17:18 od marko306]

Odesláno

Nevadí, ja som sa šiel so synom bicyklovať. Nabudúce to hádam vyjde.

Ak by som to aj náhodou robil asi by som kúpil skôr ten regulačný ventil tesniacu sadu a dal by som spraviť ten kompresor. Použitý by mohol robiť to isté, ale tento rok to určite už nebudem robiť.

Nejaké relátka alebo čo by nemohli byť v háji?

Odesláno

Jen dej pozor aby kompresor, který koupíš byl zavíčkovaný (uzavřené trubky) Jinak ho máš za chvilku zadřený. Správně by se měla jak klima tak i kompresor zavíčkovat do 5 min od demontáže. Jinak natáhne vlhkost a je konec. Takhle jsem dopadl i já. Nakonec jsem musel koupit nový:( a je klid :super

Odesláno

U kompresoru bych se toho vůbec nebál, u klimy samotné je při každém otevření systému doporučeno vyměnit sušič. To se obvykle nedělá, nicméně je to tak jediná věc, která tím utrpí. Pokud totiž sušič natáhne vlhkost nedokáže už absorbovat další vlhkost ze systému a dochází k zamrzání. Nejčastěji v rozprašovacím ventilu... u kopresoru je dobré ho jednou za čas protočit aby olej uvnitř zase pěkně promazal všechny plochy :papa

Nicméně si myslím, že to kompresorem nebude. ;)

[upravil dne 5/8/12 18:02 od koblih69]

Odesláno

No nevim co je na tom zavickovani za pravdu ale pripada mi to jako blbost...tchan mel na mondeu v prdeli kompresor dal tam starej kterej byl na vrakaci otevrenej bez vicek a do tech chodi bez problemu a to je uz 3 roky.

Odesláno

Kurňa chlapi, ma neštvit:(

Koblih a čim by to malo byť ak nie kompresorom?

Čo sa týka dlhšieho otvorenia klími, tak tohobsa nebojím. Nedávno sme namontovali klímu na jednu omegu a trubky ležali pár rokov len tak v tráve a otvorené aj s kompresorom. Zatiaľ všetko fachá.

Odesláno

Dnes som si spravil taký malý pokus, priviedlo ma na to toto vlákno a Koblih.

Ak je okolo +40 stupňov tak kompresor a ventilátory nezapne.

Ak je okolo +30 a menej tak kompresor aj ventilátory zapne, zo začiatku pekne chladí a po asi minútke chladí, len tak ležérne, ale chladí. Ventilátory sa stále točia a kompresor je zapnutý, trubka je zo začiatku strašne studená a po chvíli už tak studená neni. Tak mi to chladilo aj hneď v servise po naplnení klími.

Pod +25 stupňov som sa ešte nedostal, furt je teplo ako v prdeli, tak to nemám ako otestovať, ale keď som šiel na druhý deň ráno do mesta (písal som to aj tu vo vlákne) tak mi klíma šla ako má ísť, a bolo niečo nad 20 stupňov. Od vtedy teploty neklesli a ja som ani od vtedy neklimoval.

Takže môj záver znie, že kompresor som kúpil asi nadarmo a či nebudem mať nejaké teplotné čidlo odfajčené a ak hej kde sa tie čidlá nachádzajú.

Odesláno

Nie nepýtal si sa.

A nie nepozeral som či sa vypne ono je to nejak vydieť? Ak aj klíma nejde, tak počujem ako cvakne keď ju zapnem. Že by bola spojka zlá?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...