Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

2.0hdi 2004, padá nafta, neide klíma, prehrieva sa

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím kúpil som 307edmičku a mám len problémi.

Klíma ide len kým sa auto nezohreje, pri týchto horúčavách zhruba 10min. Myslel som si ze nemám náplň, tak som bol doplniť ale bolo jej tam dosť Doplnil mi len trocha ale nepomohlo. Ako keby prestával isť kompresor. Ked ho vypnem a znova zapnem tak nič sa nedeje nereaguje a fúka teplý vzduch. Musí vychladnúť a ide.

Ďalej mi padá nafta. Každé rano mám problém naštartovať. Menil som žhaviče, palivový filter s gumičkou, hadičku (prívod k filtru a prívod k čerpadlu) aj ten balón na tahanie nafty nakoľko nemám čerpadlo v nádrži.

Rano prídem 2krát stlačím balón a motor naskočí hneď, ináč točí asi 10 sekúnd. Neviem si rady.

Ventilátor mi zapína zhruba asi pri teplote 120 C t.j čiarku pred červeným polom. Ked zapnem klímu tak ide hned. Mám nový snímač teploty. Keď som bol po auto do servisu tak mi povedali ze zapina čiarku pred červeným polom. Nešlo mi to do hlavy tak sme to skúsili na inej 307 s tým istým motorom čo mali tiež v servise a tiež zapol ako na mojej. Neviem čím to môže byť alebo či to tak má byť lebo mame mo firme 5 aut a ani na jednom to tak nerobý, dokonca ani na Boxeri.

Poradte ak mal niekto podobné problémi.:(

Odesláno

filtry OK, čerpadlo v nádrži OK ? Těsnost palivove soustavy... pokud vím 66kW má balonek, chce to trochu pohledat, nebo vyměnit servis...

Klima mě zlobila jen jednou a stačil reset BSI v Peugeotu a je klid.

Odesláno

Klíma ide ale ked ju dam naplno nat vypne kompresor ked prepnem na 2 stupeň tak sa po chvíli znova kompresor zapne. Skúšal som to na voľnobehu pri 80 C teplote.

Žeby nejaký tlakový snímač? Poradte

Odesláno

tohle musí ukázat diag, chce to někoho, kdo umí s P2000. Tlakový spínač by neměl být propojený s ventilatorem v kabině :myslim Podle mě přepneš na dvojku, někde je kontakt naprd a klima to vypne.

Odesláno
tohle musí ukázat diag, chce to někoho, kdo umí s P2000. Tlakový spínač by neměl být propojený s ventilatorem v kabině :myslim Podle mě přepneš na dvojku, někde je kontakt naprd a klima to vypne.

Vyzerá to akoby klima nestíhala na 4ty stupeň a tak ju niečo vypne. Ten co mi doplnoval klimu hovoril aby som pozrel peľový filter. Môže mať stým niečo spoločne?

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Klímu som už vyriešil.

Prišiel som nato že sa ventilátor točí opačným smerom. Asi to niekto zle opravil po búračke. Nikde som nemohol najst kde by som mohol vymeniť fázi (všade sú konektory) , tak som prestrihol káble :-) a funguje to dobre.

Neporiešil som však zapínanie ventilátora, teraz je zima tak ma to až tak netrápi.

Trápi ma ale to spadovanie nafty. Auto postojí zhruba 6 hodin a už zle štartuje.

Nemal niekto podobný problém? Ako ste to vyriešili. Poradte

Kúpil som aj novú baterku, zdálo sa mi že pomaly točí motor. Teraz točí trocha rýchlejšie ale aj tak nechce naskočiť.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Mám pocit že chyba je niekde inde. Keď auto RÁNO naštartuje, pobeží zhruba 1 minútu, potom ho odstavým a o nejaké 2-3 minúty znova štartujem tak zase neide naštartovať.

Dnes som bol znova na diagnostike - okrem brzdového spínača, a nefunkčného ventilátora neukázalo nič.

Kontrolovali žhavenie (OK) , Vstreky (OK), akurát tlak čerpadla sa im nezdal ( počas štartovania ked motor nechcel naskočit ukazovalo tlak cca 180, keď motor naskočil hodnota vystrelila cez 340 a ked auto už bežalo honota sa ustálila na cca 250)

Teraz sa mám rozhodnúť či dám čerpadlo repasovať min. cca 250e

Prosím poradte

Môže to byť tým že počiatočný tlak je malý? Aký ma byť?

Prečo auto keď sa len trozka zohreje (cca 5minút na voľnobehu) a ide normálne?

Môže stým súvisieť aj to trhanie s autom pri nízkych otáčkach?

Mám ho dať repasovať aj keď neviem na 100% že to pomôže?

Ďakujem za každú radu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...