Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Syčení při otočení klíčkem u HDi

Recommended Posts

Odesláno

Jenom taková blbůstka. Zajímalo by mne co způsobuje takové to tichoučké syčení, jako když startuje letadlo po otočení klíčkem v zapalování u HDi P406 ? Strašně dlouho se ta \"turbínka\" roztáčí a zase, když to chcípnu, tak to jakoby setrvačností hrozně dlouho dojíždí. A větrání to není :D:D:D:D

Odesláno
Napsán autorem -=Michal=-

Jenom taková blbůstka. Zajímalo by mne co způsobuje takové to tichoučké syčení, jako když startuje letadlo po otočení klíčkem v zapalování u HDi P406 ? Strašně dlouho se ta \"turbínka\" roztáčí a zase, když to chcípnu, tak to jakoby setrvačností hrozně dlouho dojíždí. A větrání to není :D:D:D:D

Palivové čerpadlo, HDI má samostatné podávací v nádrži...

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Napsán autorem -=Michal=-

Palivové čerpadlo, HDI má samostatné podávací v nádrži...

To je jasný, ale to čerpadlo dělá takovej hlasitější bordýlek ze zadních sedaček. Tohle je něco jiného. Překvapilo mne hlavně, že to strašně dlouho dojíždí, jak angličák se setrvačníkem a jde to z palubky nebo z motoru

Odesláno

A nemůže to bejt turbínka na motorku od senzoru klimy? Takovej podobnej zvuk slýcham taky, ale spíš než syčení to jakoby pobzukává.

Odesláno
Napsán autorem Milhaus65

Tuším chladivo ve výparníku, mění se to? Ze středních výdechů je to slyšet nejvíc ?

Néééééé, definitivně to musí bejt nějakej motorek, nějaký čerpadýlko nebo tak něco. Je to fakt jak když strašně pomalu něco roztáčíte a pak to dostane konstantní rychlost. Vždy, když se otočí klíčkem v zapalování a nemusím ani nastartovat. Stejně pomalu to zpomaluje, když se motor chcípne až se to úplně ztíší. Ventil, vzduch, nebo něco podobného to asi podle zvuku nebude. Je to zvuk jako od nějakýho min-motorku....

Odesláno

Motorek cidla vnitrni teploty to muze byt. Ja ho mam nad uloznou skrinkou, a privadi dovnitr toho bazmeku primo k cidlu vzduch z kabiny... jinak chladivo vyparniku syci jen a pri spusteni kompresoru

Odesláno
Napsán autorem Hics

A nemůže to bejt turbínka na motorku od senzoru klimy? Takovej podobnej zvuk slýcham taky, ale spíš než syčení to jakoby pobzukává.

Něco takovýho tam mám jo ? A na co to slouží ? Další 10ti tisícovej díl co se může jednoduš potentočkovat ? :):)

Odesláno
Napsán autorem rimmer

Motorek cidla vnitrni teploty to muze byt. Ja ho mam nad uloznou skrinkou, a privadi dovnitr toho bazmeku primo k cidlu vzduch z kabiny... jinak chladivo vyparniku syci jen a pri spusteni kompresoru

Taky dobrý. Větráček na čidlo vnitřní teploty. Vsadim se, že takovou pičovinku VW Pašík určitě nemá :papa

Odesláno

Ale má... Je to pro preciznější fungování řízení vnitřní teploty. větráček nasává pžez čidlo teploty vzduch a reakce kliny je rychlejší, než při prostým umístění čidla někam do prostoru.

Odesláno
Napsán autorem Hics

Ale má... Je to pro preciznější fungování řízení vnitřní teploty. větráček nasává pžez čidlo teploty vzduch a reakce kliny je rychlejší, než při prostým umístění čidla někam do prostoru.

No bylo mi divný, že by bylo čidlo někde třeba u stropu, kde je největší horko a nebo tam zas foukaj větráky z klimy. To by to asi moc neregulovalo. A kde vlastně to čidlo je ? Není právě v takové té mřížce hned u zrcátka ? Tomu by zase neodpovídalo to syčení z palubky :D:D

Odesláno

Takze napr. na 605tce zde...

05_rozebrana_skrinka.jpg

ta mrizkovana dirka, ten konektor je od toho, vede tam jednak dva draty na cidlo, a dva draty na ten motorecek, je to fakt prcek v takovem plastovem vylisku. Da se to vytahnout tam zespoda, je to jezek v kleci ale da. Ale netusim, jeslti by to melo syscet, ten motorek se netoci nejak extra zase rychle, nekdy v zime trosku vrci trebas.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...