Jump to content

Chilli


MirekCC
 Share

Recommended Posts

Čaute,

tak jsem si říkal, jestli tu nenajdu pár bláznů, co mají rádi ostré jídlo a mletá paprika jim již nestačí :D. Před pár roky jsem si začal pěstovat ve skleníku mexické chilli a je to úplně o něčem jiném. Kdyby měl někdo zájem, zašlu chilli semínka. Na aukru chcou za to nehorázné prašule. Zájemcům pošlu za cenu poštovného, případně osobně uplně GRATIS :). Co se týče podmínek, tak skoro jak normální české, jediná podmínka je skleník.

Link to comment
Share on other sites

Já sadím v polovině ledna a když se zadaří koncem srpna už pálím, ale přesně ti to neřeknu, zraje to déle než ty české:) a taky podle druhu

Teoreticky můžeš sadit kdykoliv, ale pak musíš přisvěcovat lampou

[Edited on 11/6/12 15:09 by MirekCC]

Link to comment
Share on other sites

Wojtěch: Vyberu ti nějaké, které ti za oknem vyrostou :)

Guči: Nezkoušel jsem, ale když si hodíš pár kousků do vodky, tak ti to bude určitě stačit ;):D, napíšu si tě do seznamu a okolo září pošlu, ať to je letošní a vyklíčí to :)

Link to comment
Share on other sites

ja plosim plosim, ale taky pestit za oknem, a pokud mozno s manualem k pesteni :). Nahodou na sraz nejedes?

Jednou jsem si u Litomeric koupil nejaky feferonky, a nalozil to s kvetakem

Ten kvetak se neda zrat a feferonky jsem ani neochutnal :D, a to ze jalapenos snim uplne v klidu samotnou (jak se presvedcil napr. FOXman) :)

PS: svagr mi dal letos pry 3. nejpalivejsi papricku, no dal jsem kousek asi 2 mm2, a mel jsem pocit, ze by ta sracka sloupla barvu ze silnice, jeste po pulhodine v helme jsem pri vydechu slzel a plexisklo se kroutilo :D

[upravil dne 11/6/2012 19:55 od Scratch]

Link to comment
Share on other sites

V Tescu se dá občas koupit mix habaneros. Velkou konkurenci nemají.

Kdo opravdu občas potřebuje zamotat hlavu jako já, doporučuju omáčku z Naga Jolokia. Asi nejpálivější na světe.

Pokud seženete čerstvý, je nutný při zpracování mít brýle a rukavice :roker

A slivovici s jalapeňkama a medem sem pil :)

Link to comment
Share on other sites

Jasan, už tě mám napsaného:), na sraz nejedu :mad:, ale stejně budu posílat letošní semínka, takže bych ti to tam ani nemohl dát. Taky pěstují ty největší bestie, ale to už je moc :bojim:D. Když si je mixuju, tak přidám pár kousků na sklenku. Jinak jalapenos je úplně nic, ale každy preferuje jiný druh :-), není to o tom jíst tu nejostřejší ;). Já většinou chroustám habanero, které má podle SHU tabulky 300 000, samozřejmě to závisí na podmínkách atd. :). Smrťáky typu naga morich mají okolo 1 mega, až 1,5? Ale to už musí být extra podmínky, aby byla tak ostrá, ale stejně se to nedá jíst, takže zbytečnost, spíše pro odvážlivce, nebo nasušit :D. Když už dojdou papričky, mám omáčky. Koupil jsem si ze zvědavosti jednu z nejostřejsích a skoro ji mám celou(mám ji přes 3 roky :D), skoro se nedá jíst, pořád se na ni připravuji :D. Ještě že mám více omáček :D

Link to comment
Share on other sites

Mirek: ano, byly to dorset naga, to byl fakt masakr

me nejvice chutnaji jalapenos, dokazu sporadat celou pixlicku na posezeni, ale ty rana :D

ale je gakt, ze kdyz jsou kvalitni, tak ty rana nejsou tak tragicky :D

jake mas omacky? Jen pro inspiraci :)

Moji vyzvou ochutnani je moruga scorpion :)

[upravil dne 11/6/2012 22:03 od Scratch]

Link to comment
Share on other sites

Scratch: spletl jsem ten název je to HS collecrion, HKS to jsou nějaké sport. doplňky na auto že :D. Tu je odkaz HS

Kurt: jj, taky jsem od něj bral, ale z de se to dalo sehnat za lepší peníz přes známého :)

Gronholm: napsán :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...