koblih69 Odesláno 1. červen 2012 Odesláno 1. červen 2012 Poku djsou volnější tak se se to dá nějak zafixovat. Rychlé řešení je smršťovací fólie na kabely. Přetáhneš usadíš na místo a horkovzdušnou pistolí smršťíš. Většinou to stačí. Nebo můžeš použít tenkostěnnou trubičku ktero na hadičku nasadíš a pak to celé nasuneš. Citovat
Petr V. Odesláno 1. červen 2012 Autor Odesláno 1. červen 2012 První jsem chtěl dát smršťovací hadičku,ale nenašel jsem tak silnou,mám momentálně jen na dvojlinku,co jsem dělal repráky.O fólii jsem neslyšel,takže pro mne novinka,zjistím co to vůbec je.Tak to asi vyřeším pro zkoušku nějakou tou trubičkou,podle toho co najdu,aby to mělo nějaký účinek.Ten dávkovač vzduchu můžu nějak utěsnit,aby nebyl volný?Nemá nějaké nasávání vzduchu,abych ho nezadusil?Myslím tím,jak je volný,jestli se nasátím neutěsní a výtlakem se uvolní (teoreticky by mohla být chyba v tomhle,pokud vytlačuje vzduch,tak ten se nemusí dostat až k ventilu).Ale proč kontrolka vždy vyskočí jen při jízdě s rychlostí bez plynu z kopce?Neví to někdo,jak to pracuje v tomhle režimu? Citovat
Petr V. Odesláno 2. červen 2012 Autor Odesláno 2. červen 2012 Dá se někde \"vyčíst\" zapojení hadiček toho El.mag. ventilu,kam která hadička patří? Citovat
koblih69 Odesláno 2. červen 2012 Odesláno 2. červen 2012 Nikdy jsem po tom nepátral - na jedné straně je nějaký zdroj podtlaku ( vývěva ) a na druhé něco co podtlak potřebuje - Posilovač brzd, EGR, Turbo... ten ventil je jen vsazený do téhle cesty. Bylo by dobré sem dát přesnou hlášku z origo diagnostiky. Citovat
Petr V. Odesláno 3. červen 2012 Autor Odesláno 3. červen 2012 Ta hláška byla \"koherence dodávky vzduchu mezi dodávaným a požadovaným množstvím\",někam se dostávalo málo,nebo moc vzduchu,což je logické,ale kam a kolik,nevím.Dávkovač vzduchu dává (nasává) pěkně,ale vzduch jde jen tou hadičkou co vede do EGR výstup do elektromagnetického ventilu nepropouští,na tom dávkovači jsou dva výstupy,ale jak píši,tak vzduch jde jen jedním. Citovat
Pir Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 nechci zakladat nove vlakno vi nekdo kdo unas prodava neco takoveho ? http://www.ebay.co.uk/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180879780961&clk_rvr_id=347177241067&item=180879780961&lgeo=1&vectorid=229508 diky... Citovat
koblih69 Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 No nevím, než bych vyplnil adresu tak to mám hotový Citovat
Pir Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 no kdybych mel rozmery egru tak taky... ale chci to tam dat..., a ne rozebirat a merit... Citovat
koblih69 Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 Ta hláška byla \"koherence dodávky vzduchu mezi dodávaným a požadovaným množstvím\",někam se dostávalo málo,nebo moc vzduchu,což je logické,ale kam a kolik,nevím.Dávkovač vzduchu dává (nasává) pěkně,ale vzduch jde jen tou hadičkou co vede do EGR výstup do elektromagnetického ventilu nepropouští,na tom dávkovači jsou dva výstupy,ale jak píši,tak vzduch jde jen jedním. Už se v tom ztrácím.. ten EGR jsi měl venku? Je vyčistěný? Citovat
Koča Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 Pir: Když do zítřka počkáš tak ti to změřím! Jestli je to na 1,6hdi tak jeden egr ventil mám v garáži a možná bych našel i tu záslepku! Ale říkám ti dopředu nebude to dělat dobrotu. [upravil dne 3/6/12 21:02 od Koča] Citovat
Pir Odesláno 3. červen 2012 Odesláno 3. červen 2012 jj pockam, diky moc za ochotu nestras ze to dela problem, zatim sem se nedocet.... jinak je plne funkcni tak problem by nemel snad byt [upravil dne 3/6/12 21:14 od Pir] Citovat
skazka Odesláno 8. březen 2013 Odesláno 8. březen 2013 Trosku to tu ohladne EGR ozivim, dia mi vypisalo chybu: Přítomné závady : 1 P1461 : Signál kopírování polohy elektrického ventilu EGR Charakteristika : Odch¦lení pohybu ventilu nebo nerealizované ucení Statut : prerušovaná . Lokalizace : místní Proměnné veličiny, zaregistrované se závadou Teplota nasávaného vzduchu : 000 °C teplota chladicí kapaliny motoru : 028 °C Relativní poloha ventilu EGR : 081 % Stav ventilu EGR : 3235 mV Napětí akumulátoru : 12.15 V Auto ide bez problemov, PP ziadnu hlasku nehadze. V blizkej dobe ma caka dlha cesta, bol by som nerad aby ma auto niekde nechalo. Oplati sa vymenit EGR ventil, alebo zavada moze suvisiet s niecim inym? Vdaka za odpovede. Citovat
mxmen Odesláno 8. březen 2013 Odesláno 8. březen 2013 zkus mezi sebou ty hadičky na elmag.ventilu přehodit a vyzkoušet. Kamarád koupil 206ku HDI po bouračce,auto jelo bídně a nakonec se zjistilo že jsou hadičky přehozený Citovat
oldo439 Odesláno 9. březen 2013 Odesláno 9. březen 2013 Neni som si istý, či to je podtlakovo ovládané. Ja mám rovnaký motor, akurát starší a mám to ovládané elektromagneticky. Snímanie polohy je magnetickým snímačom. A prečo píše teplota nasávaného vzduchu 0 ? Som zvedavý, kto čo napíše. Tiež sa len učím. Ale s EGR som si užil svoje. Vyzerá to na občasnú závadu. Buď je zanesený a zle sa pohybuje, alebo zlý kontakt niekde. Citovat
skazka Odesláno 10. březen 2013 Odesláno 10. březen 2013 auto ide normalne, hadicky sa prehodit zatial nechystam, pockam este na dalsie tipy, na cestu sa chystam o cca dva tyzdne. Citovat
SteveTurb Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Prosím dokáže mi někdo poradit, kde přesně najdu ten elmag ventil, na který patří tenhle modrý konektor (viz foto)? Čumím do motoru jak debil a nemůžu to najít. Mám 307 hdi 2,0 66kW 2004. Díky za radu. Citovat
Petr V. Odesláno 24. červenec 2013 Autor Odesláno 24. červenec 2013 Ventil mám já přímo pod těma hadicema na kovovém držáku,který je přichycen na motoru.Pod těma tlustýma od chladiče. Citovat
SteveTurb Odesláno 24. červenec 2013 Odesláno 24. červenec 2013 Teď jsem tam byl a našel - zprava je dole taková blbě přístupná zdířka, nacvakl jsem to tam a pasovalo (jediné místo, kam ten konektor mohl jít :-D). Ale díky Petře za ochotu, popis samozřejmě odpovídal. Já totiž několik měsíců řeším cukání auta, jakoby blbě spínal elmag, když se auto zahřívá. Po servisech apod. A teď, když mi Straki poradil vypojit z elmagu horní hadičku a zaslepit, tak hledám modrý konektor a koukám, volně hozený a schovaný mezi hadicema... Ty v..e, jestli to bylo tím, tak se picnu... Citovat
Petr V. Odesláno 24. červenec 2013 Autor Odesláno 24. červenec 2013 To držím pěsti,aby to bylo jen tím.Já s Peugeotem laboruji skoro pořád-co se týká ElMagVen.Jednou mi to v servise opravili tak,že tam dali \"nový\",nějak se mi to nezdálo,tak jsem ho sundal a podle čísla zjistil,že tam dali ventil na 2.0 HDi-130 PS,tak jsem koupil nový,chvíli byl klid a už zase svítí kontrolka motoru.Auto jezdí ale bez problémů,tak na to dlabu..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.