Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poku djsou volnější tak se se to dá nějak zafixovat. Rychlé řešení je smršťovací fólie na kabely. Přetáhneš usadíš na místo a horkovzdušnou pistolí smršťíš. Většinou to stačí. Nebo můžeš použít tenkostěnnou trubičku ktero na hadičku nasadíš a pak to celé nasuneš.

Odesláno

První jsem chtěl dát smršťovací hadičku,ale nenašel jsem tak silnou,mám momentálně jen na dvojlinku,co jsem dělal repráky.O fólii jsem neslyšel,takže pro mne novinka,zjistím co to vůbec je.Tak to asi vyřeším pro zkoušku nějakou tou trubičkou,podle toho co najdu,aby to mělo nějaký účinek.Ten dávkovač vzduchu můžu nějak utěsnit,aby nebyl volný?Nemá nějaké nasávání vzduchu,abych ho nezadusil?Myslím tím,jak je volný,jestli se nasátím neutěsní a výtlakem se uvolní (teoreticky by mohla být chyba v tomhle,pokud vytlačuje vzduch,tak ten se nemusí dostat až k ventilu).Ale proč kontrolka vždy vyskočí jen při jízdě s rychlostí bez plynu z kopce?Neví to někdo,jak to pracuje v tomhle režimu?

Odesláno

Nikdy jsem po tom nepátral - na jedné straně je nějaký zdroj podtlaku ( vývěva ) a na druhé něco co podtlak potřebuje - Posilovač brzd, EGR, Turbo... ten ventil je jen vsazený do téhle cesty.

Bylo by dobré sem dát přesnou hlášku z origo diagnostiky.

Odesláno

Ta hláška byla \"koherence dodávky vzduchu mezi dodávaným a požadovaným množstvím\",někam se dostávalo málo,nebo moc vzduchu,což je logické,ale kam a kolik,nevím.Dávkovač vzduchu dává (nasává) pěkně,ale vzduch jde jen tou hadičkou co vede do EGR výstup do elektromagnetického ventilu nepropouští,na tom dávkovači jsou dva výstupy,ale jak píši,tak vzduch jde jen jedním.

Odesláno
Ta hláška byla \"koherence dodávky vzduchu mezi dodávaným a požadovaným množstvím\",někam se dostávalo málo,nebo moc vzduchu,což je logické,ale kam a kolik,nevím.Dávkovač vzduchu dává (nasává) pěkně,ale vzduch jde jen tou hadičkou co vede do EGR výstup do elektromagnetického ventilu nepropouští,na tom dávkovači jsou dva výstupy,ale jak píši,tak vzduch jde jen jedním.

Už se v tom ztrácím.. ten EGR jsi měl venku? Je vyčistěný?

Odesláno

Pir: Když do zítřka počkáš tak ti to změřím! Jestli je to na 1,6hdi tak jeden egr ventil mám v garáži a možná bych našel i tu záslepku! Ale říkám ti dopředu nebude to dělat dobrotu.

[upravil dne 3/6/12 21:02 od Koča]

Odesláno

jj pockam, diky moc za ochotu

nestras ze to dela problem, zatim sem se nedocet.... jinak je plne funkcni tak problem by nemel snad byt

[upravil dne 3/6/12 21:14 od Pir]

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Trosku to tu ohladne EGR ozivim, dia mi vypisalo chybu:

Přítomné závady : 1

P1461 : Signál kopírování polohy elektrického ventilu EGR

Charakteristika : Odch¦lení pohybu ventilu nebo nerealizované ucení

Statut : prerušovaná .

Lokalizace : místní

Proměnné veličiny, zaregistrované se závadou

Teplota nasávaného vzduchu : 000 °C

teplota chladicí kapaliny motoru : 028 °C

Relativní poloha ventilu EGR : 081 %

Stav ventilu EGR : 3235 mV

Napětí akumulátoru : 12.15 V

Auto ide bez problemov, PP ziadnu hlasku nehadze. V blizkej dobe ma caka dlha cesta, bol by som nerad aby ma auto niekde nechalo. Oplati sa vymenit EGR ventil, alebo zavada moze suvisiet s niecim inym? Vdaka za odpovede.

Odesláno

zkus mezi sebou ty hadičky na elmag.ventilu přehodit a vyzkoušet. Kamarád koupil 206ku HDI po bouračce,auto jelo bídně a nakonec se zjistilo že jsou hadičky přehozený

Odesláno

Neni som si istý, či to je podtlakovo ovládané. Ja mám rovnaký motor, akurát starší a mám to ovládané elektromagneticky. Snímanie polohy je magnetickým snímačom. A prečo píše teplota nasávaného vzduchu 0 ?

Som zvedavý, kto čo napíše. Tiež sa len učím. Ale s EGR som si užil svoje. Vyzerá to na občasnú závadu. Buď je zanesený a zle sa pohybuje, alebo zlý kontakt niekde.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Prosím dokáže mi někdo poradit, kde přesně najdu ten elmag ventil, na který patří tenhle modrý konektor (viz foto)? Čumím do motoru jak debil a nemůžu to najít. Mám 307 hdi 2,0 66kW 2004. Díky za radu.

post-47211-14109632483235_thumb.jpg

Odesláno

Teď jsem tam byl a našel - zprava je dole taková blbě přístupná zdířka, nacvakl jsem to tam a pasovalo (jediné místo, kam ten konektor mohl jít :-D). Ale díky Petře za ochotu, popis samozřejmě odpovídal. Já totiž několik měsíců řeším cukání auta, jakoby blbě spínal elmag, když se auto zahřívá. Po servisech apod. A teď, když mi Straki poradil vypojit z elmagu horní hadičku a zaslepit, tak hledám modrý konektor a koukám, volně hozený a schovaný mezi hadicema... Ty v..e, jestli to bylo tím, tak se picnu...

Odesláno

To držím pěsti,aby to bylo jen tím.Já s Peugeotem laboruji skoro pořád-co se týká ElMagVen.Jednou mi to v servise opravili tak,že tam dali \"nový\",nějak se mi to nezdálo,tak jsem ho sundal a podle čísla zjistil,že tam dali ventil na 2.0 HDi-130 PS,tak jsem koupil nový,chvíli byl klid a už zase svítí kontrolka motoru.Auto jezdí ale bez problémů,tak na to dlabu.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...