CNA Odesláno 15. květen 2012 Odesláno 15. květen 2012 Posledni dobou jsem si vsiml, ze pri prejezdu kratkych pricnych nerovnosti (kterych je bohuzel na nasich silnicich vetsina ) pronikaji do auta pomerne silne razy od zadni napravy. Dusledkem jsou napriklad rozdrncene zadni 5. dvere a pro jizdu to take neni dvakrat prijemne. Chapu ,ze zadni naprava na 807 neni nic svetoborneho, ale toto mi prijde jiz dost. Deje se to hlavne pri nezatizenem aute (1-2 cestujici). Zadni tlumice i pera jsou OK, gumy husteny na 2.4. Setkal jste se s tim uz nekdo? Nejsou na zadni naprave nejake silenbloky, ktere treba starim stvrdly a daji se vymenit? Diky za rady. Citovat
ferinko2 Odesláno 15. květen 2012 Odesláno 15. květen 2012 Mne to robil jeden tlmič.Vyverali OK,ale neboli:P Citovat
marko306 Odesláno 15. květen 2012 Odesláno 15. květen 2012 Čo znamená, že sú tlmiče ok? Menil si ich? Citovat
xpetrix Odesláno 15. květen 2012 Odesláno 15. květen 2012 Ja som menil vsetky 4 tlmice.Ale nejake zvuky pocujem skor od prednej napravy,ale okrem hlavneho stabilizatora uz bolo menene asi vsetko. Ak sa nemylim tak su vzadu gumenne silentbloky,ktore drzia zadnu napravu na karoserii a jedna priecna stabilzacna tyc,ktora je tiez uchytena gumennymi silentblokmi. [upravil dne 15/5/12 18:13 od xpetrix] Citovat
CNA Odesláno 15. květen 2012 Autor Odesláno 15. květen 2012 Čo znamená, že sú tlmiče ok? Menil si ich? To znamena, ze neosciluji. Po stlaceni se vrati nahoru a dost. Muzu s tim zajet nekam na test tlumicu, ale bylo mi receno ze to nema moc smysl, ze ty testy jsou tak rozdilne v ruznych servisech, ze pak clovek nevi na cem ve skutecnosti je. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. květen 2012 Odesláno 15. květen 2012 No tak podle této metody \"stlačení\" opravdu nepoznáš,jestli jsou tlumiče OK nebo ne. U mě se taky zdály být v pořádku, ale když se za to na zvedáku pořádně zatahalo, tak se zdálo, že má trošičku vůli. Tak jsem oba zadní vyměnil a jeden opravdu měl malinko vůli, když se uchytil do svěráku a zatahalo se za něj. Taky mi to dělalo velké rány po přejezdu příčných nerovností a po výměně tlumičů to je asi o 50% procent lepší, ale ještě to pořád tluče. Asi to budou ty gumy zadního stabilizátoru. Zatím jsem na to nepřišel co to je, ale ty tlumiče fakt hodně pomohly. Citovat
CNA Odesláno 16. květen 2012 Autor Odesláno 16. květen 2012 OK, diky za navedeni. Zajedu tedy na test tlumicu a uvidime. Vyzkousim nejakou velkou prazskou STK. Pak hned napisu jak jsem dopadl. V mezicase se pokusim nejak zjistit kody tech silenbloku a pak bych to vymenil vse naraz. Citovat
CNA Odesláno 21. květen 2012 Autor Odesláno 21. květen 2012 Takze prvni velke prekvapeni se dostavilo po vymene za nove letni gumy (Bravuris 2). Razy se vyrazne zmensily. Vzhledem ke smesi zimnich pneu, ktere v techto vedrech jsou jak zvykacky mi to zrovna dvakrat smysl nedava, ale realita je takova. Citovat
Midloch.lbc Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 zdravim....i ja mam zadni napravu tak ze mlati, dost velky rany to dela...tak sem koupil nove tlumice - delphi nebo jak se to pise - a ejhle? rany porad stejny...je to neprijemny, uz mi z toho vzadu skripou plasty a tak jdu jeste ted nechat prezout zimni za letni a uvidime... ..ta naprava je tak jednoducha ze co by se tam jeste dalo vymenit krom silentbloku? (mel sem to ve dvou servisech na kanalu, tahali montpakou za ty veci co by mohly bejt v haji a vsechno tuhy) takze? děkuji za odpovědi Citovat
Midloch.lbc Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 rezervu me prave vyndali a mam ji v aute, bo bylo podezreni zda to nedela ona... jinak ted sem prijel z pneuservisu..prezul sem uz zadni gumy na letni a o 50procent menší rány a kolo uz tolik nemlati, ale stejne novy tlumice a ta naprava je hlucna na nerovnostech... auto chci prodat tak chci aby vse bylo oka Citovat
Bigbadjohn Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 U mě to budou ty silentbloky zadní nápravy, taky jsem za to bral montpákou a jsou volný (teda ten pravý), už jen je koupit a vymněnit a pak dám vědět. Ale nevyrábí se to v replikách tak to musím koupit originál, jen se tam cestou z práce musím zastavit, zatím pořád nějak nestíhám. Chjo. Už bych to chtěl mít vyměněný, ty rány jsou fakt nepříjemný. Citovat
Stapaka Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 A jak máš tohle auto dlouho? Dřív Ti to nedělalo? Já mám 807-ku úplně nově, takže nemohu moc posoudit, ale taky mi (se zkušenostmi s dřívějšími auty) připadá zadní náprava na nerovnostech hlučná... Jen když si vzpomenu na Nissana Praire M11 (budiž mu šrotiště lehké), se kterým jsem najel víc jak 100.000 km, tak si vzpomínám na něco podobného... Ten model měl taky šoupací dveře ( u těchto typů možná není tuhost karoserie taková jako při klasickém zavírání dveří - nevím), tak u toho si pamatuju, že byl taky na nerovnostech zezadu hlučnější. Často za to mohly i ty dveře, který v tom vedení přece jenom byly slyšet. Pokud budeš mít zájem - nemáme to k sobě daleko... Tak se můžeme setkat a schválně porovnat, co si kdo mz nás představuje pod pojmem \"hlučná náprava\" Citovat
Bigbadjohn Odesláno 8. duben 2013 Odesláno 8. duben 2013 Tak auto mám skoro přesně dva roky, najeto má teď 228.888, kupoval jsem ho na 200.250 a tluče to od začátku. Po výměně zadních tlumičů to trochu přestalo, ale už se to zase zhoršuje a už to tento měsíc vyměním, takže to k Tobě asi nestihnu s tou bouchající nápravou. Mám sice poblíž ČL bratránka, ale momentálně se k němu nechystám a do 27.4. to chci mít hotový, protože jedu s rodinou a s mými rodiči do Botanický zahrady na motýli a nechci aby z toho vzadu ohluchli Ale klidně se někdy zastavím až to bude vyměněné. Nebo se sejdem někde na srazu. Citovat
Stapaka Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Dobrý no \"Bigbadjon\", možná někde na srazu.. Ale já to setkání směřoval na \"Midloch.lbc\" :D [upravil dne 9/4/13 07:12 od Stapaka] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 No tak to musíš příště blíž specifikovat, ke komu mluvíš, já viděl, že píšeš hoďku po mě tak mě to zmátlo No tak nic, nikam se necpu aspoň nemusím do ČL Citovat
Stapaka Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 \"Bigbadjohn\" - jasně. Ale já psal \"nemáme to k sobě daleko\" - což na Frýdlant sedí, to je kousek Ale pro to nepíšu. Dneska jsem dal zadní nápravě zabrat:roll Běžně to fakt nedělám Ale dneska v OBI měli posledních pár ks zámkové dlažby. Přesně co jsem potřeboval. Chtěl jsem jet 2x, ale bál jsem se že přijedu a už nebude... Tak jsem se pánové zachoval jako prasátko (no možná to větší ) a naložil jsem 178 ks dlažby. Co ks to 3,41 Kg Garantuju, že po celou cestu z OBI domů - cca 4-5 km si ta náprava ani nevrzla:D:D Chtěl jsem udělat foto, ale bylo mi toho mýho milááššška tak líto, že jsem raději začal rychle vykládat :mad: Citovat
Sagic Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 To jsi ji mohl ještě trochu naložit http://www.peugeot-club.com/topic/76601-naklad-do-vnitrku-auta/#1222811 Citovat
Stapaka Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Už takhle chudák vypadal jak Šemík těsně před skokem přes hra:bojim:bojimdby Vyšehradu Citovat
Bigbadjohn Odesláno 9. duben 2013 Odesláno 9. duben 2013 Stapaka: 607 kg není tak hrozné, to jsi se i vešel do povoleného zatížení No a 110 km taky není tak daleko, měl bych to blíž než do Prahy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.